tiistai 9. helmikuuta 2016

Helmikuu 2016 jatkoa...

SUNNUNTAI 28.2.2016
Hyvää Kalevalanpäivää sekä suomalaisen kulttuurin päivää eli liput olleet saloissa kautta maan. Muistan omien lasten päiväkotiajan, jolloin kyseistä päivää vietettiin päiväkodeissa kutsumalla isovanhemmat vierailulle.
Eilisen pitkän lenkin + hiihtobaana käynnin jälkeen on levähdelty ja käytetty aikaa vaimon kanssa yhteistä tulevaa aikaa suunnitellen, lomamatka suunnitelmia kun välillä innostuneena mietitään kun sähköpostiin putkahtaa erilaisia matkatarjouksia.

Mutta kyllä mielessä maratoonarilla jo kovasti parin viikon päästä oleva matka Israeliin, aina se vaan sykähdyttää kun sinne on menossa. Eka vierailu kun oli jo 1990 ja sen jälkeen on käyty useita kertoja.
Niinpä voisinkin tähän laittaa muutaman kuvan menneeltä syysmatkalta, jolloin oltiin ystäväperheen kanssa maassa. Hyvin erikoinen kuva tarttui kameraan tieltä matkalla Tel Avivista Jerusalemiin, katsopa millaista rakennelmaa ollaan värkkäämässä autoille!


Valtava silta tulossa laakson yli lähellä Jerusalemia!
Aurinko nousee Genesaretilla!
Tämä oli erikoisen hyvä annos!
Ja annoksen tekijät Tiberiaassa - tänne uudelleen!



LAUANTAI 27.2.2016
Aamu koitti ja suunnistin Ouluhallille, Oulun Raksilan urheilualueen sisäliikuntapaikkaan ja ajatuksena suorittaa täällä viimeinen pitkä lenkki ennen maaliskuun puolen välin koitosta.
Siispä jätän reilu pariviikkosen väliin, että varmasti palautuu Jerusalem maraton juoksuun.
Yllättäen Ouluhallissa olikin pyöräily-harrastajia rataa kiertämässä ja vinhaanpa kiersivätkin. Heillä loppui harjoitusaika juuri kun yleisölle ovet aukenivat eli 8.45. Käyvät täällä viikottain, mm. näin la-aamuisin.

Suoritinpa siinä ennen juoksuradalle menoa pienen silmäyksen Raksilan aamuun ja laitoin videolle otosta siitä mitä kaikkea alueella voi harrastaa. Videokin tuossa ohessa.



Oli hyvä taivaltaa n. 24 km sisätiloissa ja saada tuntumaa taas siihen ettei jalkojen alla meno ole luikasta. Talvella kun olosuhteet ovat aika vaativat. Siis viimeinen pitkä tehty, ja innostuin vielä iltapäivässä oman asuinalueeni hiihtobaanalle, kävin pikaisen jalkojen palautuslenkin (n. 6km) ja aurinkoinen sää siivitti tunnelmaa mukavasti.

Viime vuoden Jerusalem-paita siivitti Ouluhalli lenkkiä.
Aurinkoista menoa lähimaaston laduilla!







PERJANTAI 26.2.2016
Eilen vietimme seurakunnassamme lämmintä yhdessäolon iltaa maahanmuuttajaporukan kanssa, noin 50 vierasta saimme iltaamme, joten mukava mieli sen suhteen.
Helmikuu loppu lähestyy ja samalla omat pitkät lenkitkin ennen Jerusalemia. Huomenna lauantaina tarkoitus pistellä siis viimeinen pitkä ja todennäköisesti suuntaan askeleet Ouluhalliin sisätiloihin. Reipas 2 tunnin lenkki siis tasaisissa oloissa edessä. 
Radiodei lähettää arkisin ke-pe aamuisin Sykettä Israelista-ohjelmaa ja tässäpä mielenkiintoinen otos pari viikkoa sitten luontomatkaajille, valitse täältä "Suosittu patikointi Golanilla": http://www.radiodei.fi/?sid=304&subgroup=ID307

Ja seuraavaksi omaa luontomatkaa muutaman videon kautta menneeltä viikolta kun hiihtelin tutuissa hiihtoretki-maisemissa Kempeleessä:







KESKIVIIKKO 24.2.2016
Eilisen juoksulenkin jälkeen kävin aamusta hiihtolenkillä Kempeleen maisemissa, oli hyvä ja sopiva pakkasilma ja sukset luisti hyvin. Eipä muita juurikaan näkynyt alkumatkalla kun ladun varteen pääsin klo 7.30, mutta jopas alkoi tunnin kuluttua olla laduilla vilskettä, erityisesti se että koululaisia ilmaantui Linnakankaan koululta hiihtämään ja hyvä niin. Kempeleessä onkin verrattomat mahdollisuudet ulkoliikuntaan talvisin, kunnan puolesta latuja huolletaan esimerkillisesti.
Tässä muutamia kuvia tältä aamulta:


Kaarisiltaa pitkin kohti...kotia!
Vaihtoehtoja löytyy!
Hyvin pysyy kilometrit laskuissa!
Tännekin voisi ilmoittautua!





MAANANTAI 22.2.2016
Viikko taas aluillaan ja virittelin tämän viikon liikuntajuttuja aktiiviseksi.
Käväisin hiihtobaanalla ja tuttuja kuvia sieltä tarttui kameraan. Hiljoksellen hiihtelin ja samalla kuuntelin perinteisesti korvalappujen kautta ohjelmaa. Tällä kertaa valitsin Pekka Sartolan ja Martti Ojareksen äänet TV7-arkistosta, ohjelmasarja "Ajankohtaista Lähi-idästä" tulee kerran kuussa ja kuuntelin tammikuun lopussa olleen pätkän, kestoltaan 30 minuuttia.
Nyt onkin kohta odotettavissa uutta jaksoa ohjelmaan helmikuun lopussa. Mielenkiinnolla odotankin koska on taas tapahtunut aikalailla tuolla suunnalla minne kohta itsekin menen. Toki Israel on pysynyt rauhallisena, mutta lähinaapureissa tapahtuu sitäkin enemmän. Mm. liikkeellä on "huhuja" suuresta sotaharjoituksesta johon osallistuisivat useat arabimaat, Saudi-Arabia etunenässä. Ilmassa on leijumassa jonkinlainen Syyrian tilanteen ratkaisua; onkohan Syyrian alaviitti johtajan Bashar Al Assadin lähtökaskenta alkanut? 
Mutta tässäpä kuitenkin Pekan ja Martin ääntä tammikuulta:
http://www.tv7.fi/vod/player/48402/



Tämä löytyy Köykkyrin mäen alatasanteelta!
Reitin varrella tämäkin!
Tästä useimmiten aloitan hiihtolenkit!





SUNNUNTAI 21.2.2016
Tänään sunnuntaipäivää vietän levon merkeissä eilisen pitkän lenkin jälkeen ja suunnistan seurakunnan aamupäivän tilaisuuteen.
Olen muutaman päivän lenkkipoluilla kuunnellut Juha Ketolaa, Jerusalemista ICEJ:n pääkonttorilta tulevia Elävä yhteys-ohjelmia. Tässä nyt pääset lähemmin katsomaan mitä Juha ja järjestö ICEJ edustaa ja jälleen ensi syksynä tuleva Lehtimajanjuhla-tapahtuma kerää tuhansia Jeesukseen uskovia ja Israelia siunaavia ihmisiä ympäri maailmaa. Toiminnanjohtaja saksalainen Jurgen Buhler vieraili myös Oulun seurakunnassamme viime syksynä, oli ilo saada olla auttamassa heidän Oulu-vierailullaan. kuukauden kuluttua olen itse noissa maisemissa ja ehkäpä vierailen ICEJ: pääkonttorilla.
Tästä ohjelmaan, joka on TV7-arkistosta:
http://www.tv7.fi/vod/player/18617/




LAUANTAI 20.2.2016
Eilisen hiihtolenkin jälkeen vuorossa viikon pitkä juoksulenkki, jonne pääsinkin Toppila centeristä vauhtia ottaen. Oli mukava saada nähdä kuinka aktiivinen porukka kasvaa tuolla Toppilan kulmilla.
Tässä alla myös Centerin johtaja ja tänään  musavastuussa olevan "Kasapanos" poppoon Raimo Haukiputaalta.


Toppila aktiivit käskynjaolla!
Johtaja-Mikko ja vieressä Kasapanos Raimo
Toppilan palvelupaikka!

Siis pitkä lenkki tänään Toppilan jälkeen ja kyllä 25-26 km maistui hienossa säässä. On mukava matkata kohti maaliskuun puolta väliä jossa h-hetki odottaa. Kiersin tällä kertaa n. 30-40 min. lenkkejä jotta jomapuoli onnistuu. Jätin kodin varastotilaan Isotonic-juomaa jossa sitten tankkaus-puoli kävi vaivatta. Ei tarvinnu raahata mukana juomia.
Lenkin aikana kuuntelin eiliselle jatkoa TV7-arkistosta "Elävä Yhteys" sarjaa, siis Juha Ketolan opettamaa Raamattu-sidonnaista opetusta. Juhan palvelutehtävä ICEJ:n johdossa on merkittävä suomalaisen hengen miehen "menestystarina" - toki kiitos jumalalle että hän saa johtaa Juhaa tehtävässään. Teemme hyvin kun muistamme häntä ja ICEJ-työtä rukouksin.

Lenkillä myös oli muitakin juoksijoita sekä yksi mielenkiintoinen "liikkuja" - moottoripelillä ja oli menossa pulkkamäkeen ilmeisesti, kuva puhukoon puolestaan.


Jos ei jalat pelaa - niin vaihtoehtoja löytyy!

Tuolla Jerusalemissa on käytössä Isotonic-niminen urheilujuoma ja sitäpä sitten Citymarketin hyllyltä löytyi, sen voimalla tänään mentiin ja jospa maha tottuu nyt neljän viikon aikana tämmöseen juomaan. Maha kyllä ei niin turhan kranttu ole ollut, mutta on hyvä varautua hyvissä ajoin tähän juomapuoleenkin. Omia sekotuksia en vie reitin varrelle, niinkuin joillakin on tapana.
Tästä juomaa ja energiaa pitkille lenkeille!





PERJANTAI 19.2.2016
Viikonloppu edessä ja kävin jo liikunnallisesti myös sen kunniaksi hiihtämässä. Mukava keli, vaikkakin plus asteella ollaan, reilu 1,5 tuntia Kempeleen Köykkyrin maisemissa. Tässä on myös video mäen laskusta ja "maaliin tulosta".
Kuuntelin hiihtäessä Ketolen Juhan opetusta TV7-arkistosta "elävä yhteys"-sarjasta. Kuuntelepa sinäkin kuinka savenvalajan muovaamina kukin olemme. Hiihdon päälle sitten leipä-projektia oululaisen leipomon kautta...lahjoittavat ylimenevät leivät viikonlopun soppatykki-tapahtumaan seurakuntamme toimipisteen Toppila-centerin hyväksi. Mukava saada olla avustamassa tällaistakin toimintaa.
Tästä Juha-veljen savenvalaja-opetukseen:
http://www.tv7.fi/vod/player/48247/

Ja leipäprojektia Toppila-centeriin:
Auttavia yrittäjiä vielä löytyy!

Mäenlaskua Köykkyrin rinteiltä Kempeleessä, maaliin saapuminen varmaan kuukauden kuluttua toisenlainen, ja katsotaanpa saanko sen sitten filmattua - jos vain on voimia tallella niin yritetään.
Viime maaliskuussa ei kyllä olisi ollut filmaajaksi.




KESKIVIIKKO 17.2.2016
Tänä iltana olikin hieman erikoisempi kohtaaminen, saimme Metsokankaan kotiimme vieraaksi henkilön, joka oli törmännyt blogisivustooni internetin kautta. Ystävä oli omassa seurakunnassani (Oulun helluntaisrk) vieraillut ke-illan tilaisuudessa ja sieltä kysyttään blogi-kirjoittajasta saanut yhteyden allekirjoittaneeseen ja niinpä vain kävi että seurakuntalaisemme suosiollisella avustuksella istuimme saman kaffipöydän ääressä illan päätteeksi vaihtamassa ajatuksia elämästä, uskosta, Israelista ja tietysti juoksuharrastuksesta. Eräs yhdistävä tekijä isännällä ja vieraalla oli viime elokuinen Kempele Z-maraton. Hän osalistui sarjaan 50-vuotiaat miehet ja itse seuraavassa sarjassa 55-vuotiaat. On vain ihmeellinen väline tämä internet, yhdistää yllättäen outojakin ihmisiä - avaa monenlaiseen mielipide-vaihtoon kanssamatkaajia.
Oiskohan myös näinkin että olemalla avoin uusiin tilanteisiin tulee saamaan monenlaisia rikkaita kokemuksia elämästä, samalla monikertaistaa ihmiskontaktien kautta kokemuspiiriään, tulee Jumalan meille tarkoittama "rikas elämä" koetuksi todella konkreettisella tavalla. Usko Herraan yhdistää ja luo yhteyttä yli seurakunta rajojen, ja näin uskon myös kerran taivaassa olevan, meitä siellä on varmasti monenlaisista lähtökohdista yhteentulevia. Raamattu puhuu yhteydestä ja yhdessä olemisesta, tässä eräs Raamatun kohta siihen liittyen:
2. Kor.1.21-22  Mutta se, joka lujittaa meidät yhdessä teidän kanssanne Kristukseen ja joka on voidellut meidät, on Jumala, 22. joka myös on painanut meihin sinettinsä ja antanut Hengen vakuudeksi meidän sydämiimme.
Uusi testamentti v. 1938 käännös.
Kiitos uskon-ystävälle/maraton harrastajalle kodissamme vierailusta.




MAANANTAI 15.2.2016
Alkaapa olla aika viritellä kuvin ja sanoin lähestyvää Israelin matkaani, lähtö Oulusta kuukauden kuluttua 16.3.2016, ja varmaan tämä viimeinen neljä viikkoa vierähtää nopsaan.

Raamatun sisältö on sidoksissa Israelin kansan vaiheisiin ja sieltä voimme itse lukea kuinka Jumala israelilaisille antaa selvät ohjeet elämään ja suhteessa häneltä saatavaan menestyksen.
Israelilaiset olivat kuitenkin ja ovat edelleen uppiniskaista kansaa ja siitä sitten tulee monenlaista ongelmaa. Näin myös meidän nykymaailmassa elävienkin kannalta, myös suomalaisten. Joka tapauksessa Jumala varoittaa koskemasta Israeliin, jota valitettavasti nykyajassa monet kansat/kansakunnat tekevät saaden päälleen Jumalamme kirouksen. Yksi huolestuttava asia on ns. BDS-liike, joka mollaa monella tavalla Lähi-idän pientä demokratiaa. On hyvä kun oman maamme johtoa tässä muistamme, pyydetään presidentin, hallituksen ja eduskunnan kannalta viisaita päätöksiä suhteessa Israeliin. Politikoida en halua mutta vaikutetaan rukouksissa asioihin.

Nyt sitten muutama kuva virkistämään siitä mitä maassa on. Tässä tuoreimpia (viime syyskuu) kuvia Välimeren rannalta Natanyasta.
Rantahiekkaa riittää - on hyvä juoksualusta
Tällä kaverilla vetävä askel!
Kalastusveneet laguunissa... 

...ja miehet kalastamassa
Väriä elämään ja arkeen!
Jaffa-kuva Ein Gevin kibbutzilta Genesaretilta!




SUNNUNTAI 14.2.2016...jatkoa
Enpä malta olla hieman jatkamatta tämän sunnuntai-illan ystävänpäivä tapaamisella kotonamme, saimme yllätysvieraat tästä kotikonnuilta - läheltä Oulun Kaakkurista.
He olivat olleet mukana merkittävässä tapahtumassa Budapestissä, josta myös Ristin Voitto (helluntaiseurakuntien viikkolehti) uutisoi. Kyseinen tapahtuma oli tammikuun lopussa, jossa budapestilaiseen vanhaan teattariin kertyi 500 kutsuvierasta, suurin osa holokaust selviytyjiä, ja aiheena juutalaisten ja kristittyjen yhteinen ystävyyden silta-tapahtuma.
Fidan lähetti-pariskunta Jouni ja Annu Pursiainen viettivät 5 vuotta (2011-2015) Unkarissa Budapestissä ja tarkoituksen lähentää kristittyjen ja juutalaisten suhdetta. Tapahtuma teattarissa oli Unkarin historiassa ymmärtääkseni ensimmäinen sellainen, jossa vaikeita 2. maailmansodan aikaisia suhteita sydämentasolla sivuttiin, ja olihan paikan päällä myös Unkarin helluntailiikkeen johtaja Albert Pataky pitäen puheen, joka on saanut kiitosta Unkarin juutalaisten toimesta. 
Olemme oululaisina saaneet olla läheltä seuraamassa tätä "hienoa projektia", ja erityinen toiveeni onkin että ystävyyden silta saa jollakin foorumilla jatkoa.
Tässä RV:n juttu nyt blogia seuraavilla luettavaksi...toivon mukaan saatte selvää.








SUNNUNTAI 14.2.2016
Ystävänpäivän aamussa kävin hiihtobaanalla ja sain eilisen pitkän lenkin tunteet jaloista löysäämään. Hieno aamu pienessä pakkasessa ja luistava suksi kun Oiva-ystävä oli voidellut menopelit hyvään kuntoon. Mikäs oli lykkiessä. Kempeleen Honkanen-Köykkyri maisemissa on viikonloppuna ollut piirinmestaruus ja maakuntahiihto-kisailut ja tälle su-aamulle siis jälkimäinen alkamassa. Itse oli jo klo 8.00 ladulla ja pääsin alta pois kun kisat alkavat klo 11.00.
Kyseisessä Kempeleen hiihtokeskuksessa on otolliset ominaisuudet pitää kisoja, ja täällä mm. maaliskuussa on taas Kempeleen Maratoklubin järjestämä Pertin Hiihto, tässä blogissani olen aiemmin jo siitäkin kirjoitellut, kempeleläisen paraolympiavoittaja Sankilammmen Pertin mukaan nimikkotapahtuma
Tältä aamulta muutama otos kameraan tallennettuna:

Uusi ylikulkusilta maalialueelle
Ratavaihtoehtoja riittää!
Viivalle - menee se ken uskaltaa!
Olosuhteet otolliset kisailijoille!




LAUANTAI 13.2.2016
Tahti alkaa kiihtymään kohti Jerusalemia mentäessä, aikaa reilu 4 viikkoa ja sitten ollaan jo ilmojen teillä. Itse tapahtumapäivä siis 18.3.2016.
Tänään viikon pitkä lenkki hienoissa olosuhteissa, ilma -1 asteen pakkaskeli ja pilvipouta. Eilen pyrytti tosissaan lunta mutta nyt siis laantunut. Muutama otos 2 tuntia ja vartti kestävältä taipaleelta.
Tällaisia lenkkejä mahtuu vielä 2-3 ennen h-hetkeä, muuten 40-50 km per viikko.
Sitten viimeinen viikko höllätään.

Talvimaisemaa lenkin varrelta
Klo 08.30 ja alkaa päivä valostumaan 
Puut saivat painolastia!
Oman maan mustaherukkamehua - tällä jaksaa tai sitten ei!




PERJANTAI 12.2.2016
Oulun taivaalta on puottanut lunta/räntää tämän päivän aikana yli 10 cm ja sade jatkuu. tosi märkää on sade olomuodoltaan ja on luvattu että alkaa pakastumaan. Sehän tietää taas vaikeita kelejä, kaikki paikat jäätyy ja kulkureitit muuttaa hengenvaaralliseksi. 
Mutta palaan vielä viime viikonlopun tapahtumaan ja sen kunniaksi myös kuva nuorten palvelutehtävästä seurakunnassa, hienoa että on alttiutta tulla rakentamaan yhteistä tapahtumaa ja osallistumalla myös varmasti jää enemmän myös saanniin puolelle.


Reipas nuorisojoukko valmiina palvelemaan!
Vesilammikot kohta jäätymässä 
Lumentuloa odotettavissa








TORSTAI 11.2.2016
Tällä viikolla on sitten taas päästy liikkumaan normaalilla tavalla, ja varsinkin tänään oli erikoinen päivä; aamusta klo 06.30 oltiin jo hiihtohommissa jossa yllättävän hyvä lumitilanne viime päivien vesisateiden jälkeen. Toki raskas keli verotti menoa, piti tehdä tosissaan töitä.Työpäivän jälkeen sitten juoksulenkille aika liukkaille pyöräteille, mutta tunnin lenkki tehtiin rauhalliseen tahtiin. Nyt venyttelyjä koti.-illassa jotta palautuu ja saadaan lihaskireydet kuriin. Pari kuvaa hiihtoaamusta:


Kartastosta suuntaa minne mennä!
Aamureitillä 06.30-07.30 - hiljaista yksinmenoa!




TIISTAI 9.2.2016
Saimme viettää todella hienon viikonlopun vieraiden, Elielin ja Ericin, myötä ja nuorisotapahtuma keräsikin kansaa pitemmän matkankin takaa seurakuntaan kuulolle. Lauantai-päivän osuudet klo 10.30 alkaen jatkuivat iltaan saakka, viimeinen tilaisuus alkoi klo 19.00 ja ns. iltajuhlan osuudessa nuorten ylistysbändi hoiti osuutensa mallikkaasti, samoin sapattia-aterian tarjoilut olivat nuorten käsialaa, kiitos heille. Mielenkiinnolla odottaen missä ensi vuonna Fidan Israel Youth Conference toteutuu, jospa etelän vuoro.
Srk-pääsali alttaria
Israelissa käytetty nettikanava evankeliumin työssä!
Suunniteltu virkistyspaikka - sauna + lumihanki tulikin tilalle!





MAANANTAI 8.2.2016
Seurakunnan viikonloppu tapahtuma on ohi ja palataan ns. normaalijärjestykseen levon kautta.
Oulussa tosi surkeat kelit, vesi lainehtii joka paikassa eikä voi oikein ulkoliikuntaa harrastaa. Pitänee ehkä mennä sisätiloihin juoksemaan eli Ouluhalli kutsuu.
Tässäpä kuvia menneestä tapahtumasta sapattiaterian myötä, jossa vierailivat Israelista Karmel-seurakunnasta kaksi ystävää. He olivat viikonlopun päävieraat ja ovat tänään sitten jo lentäneet kohti kotimaataan.



Jälkiruokapöytää
Vieraita odotetaan; 180 paikkaa!
Sapattileipää
Lihalla täytetyt munakoisot
Sapattikalaa - ala Soile-emäntä!

Ei kommentteja: