sunnuntai 12. maaliskuuta 2017

VIIKKO 11 - WEEK 11

Näin on päästy aattohetkeen, matkalaukku vieressä ja sisään valitaan tarvittavaa. Hiukka haastava tilanne, Jerusalemin sää on muuttumassa viikolla huonommaksi! Huh - huh!
V. 2015 ja 2016...Bib numbers 2015 and 2016
Siinäpä edellisen vuoden numerolaput, joilla on maali saavutettu. Nyt siis kolmas kerta edessä, ja katsotaan millaisella numerolla...

Numerolla 501 vuonna 2015 aika maalissa 4,51h...sitten numerolla 502 vuonna 2016 aika petraantui ja oli 4,25h. Jos samaan malliin edetään niin tavoiteaika 4h voisi olla mahdollista. Siihen on asetettu tähtäin.
Toki sää voinee asettaa eritysolosuhteet, paikan päällä sitten sen näkee.

Now it is time to use the suitcase and soon start to go, I have waited this week hole winter. 
Weather in Jerusalem seems to be little bit complicated, temperature about +6...+10 and maybe some raining during the friday race. 
Here you can see my numbers for 2015 (501) and 2016 (2016). Time has been better 2016 than 2015, 25 minutes better. If I could run more less 25 minutes than 2016 then I am more than satisfied. In goal Sacher Park near in 4 hours this year 2017 marathon, that is my target.


Jälleen yhden Israel matkani kynnyksellä tulee mieleen Jeesuksen sanat kun hän puhuu Jerusalemista, niinkuin hänen rakas tahtonsa on tehdä tälle kaupungille kaikkein parasta. 
LUUK. 13:34
Jerusalem, Jerusalem, sinä, joka tapat profeetat ja kivität ne, jotka ovat sinun tykösi lähetetyt, kuinka usein minä olenkaan tahtonut koota sinun lapsesi, niinkuin kana kokoaa poikansa siipiensä alle! Mutta te ette ole tahtoneet.


Nämä Luukkaan evankeliumin sanat osoittavat Jeesuksen asenteen ko. kaupunkiin ja sen miten kuitenkin kaupunki oli häntä vastaan, ja on tänäkin päivänä suuremmalta osalta. Näin tällä hetkellä myös koko Israelissa, juutalaisessa kansassa maailmanlaajuisestikin.
Mutta yhä useammin saamme kuulla toisenlaisia viestejä, mess. juutalaisten hyväksyminen Israelissa ja heidän arvostus on koko ajan nousussa. Samoin erilaiset kristilliset yhteisöt saavat kiitosta kun seisovat Israelin rinnalla, kiittäjinä Israelin ylin johtokin. Etenemme kohti aikaa jota todella odotamme innostuneesti ja siitä myös Raamattu valoittaa samaisessa Luukkaan luvussa ja seuraavassa jakeessa.
LUUK. 13:35
Katso, 'teidän huoneenne on jäävä hyljätyksi'. Mutta minä sanon teille: te ette näe minua, ennenkuin se aika tulee, jolloin te sanotte: 'Siunattu olkoon hän, joka tulee Herran nimeen'." 

SIIS SE AIKA, jolloin juutalainen kansa sanoo Baruchaba besem adonai - siunattu olkoon hän, joka tulee Herran nimeen! Tätä me odotamme, rukoilemme, halajamme, teemme työtä tämän hyväksi.
Tämä on koko maailmanlaajuisen seurakunnan etu, myös sinun hyvä lukjiani jollet edes ole vielä uskossakaan Jeesukseen. Israel - tarkoitettu koko maailmalle valoksi - on yhä lähempänä aikaa jonka Taivaan Isä on sille tarkoittanutkin! Tule mukaan tähän siunattuun asiaan - rakastamaan Israel siipien alle, jossa on paras lepopaikka!

Tästä katsomaan Lehtimajanjuhlien 2015 iltatilaisuutta - We believe:





In the beginning of my next Israel trip I just remember the word from Bible; Jesus talk about Jerusalem and like to service this city with his best will.
LUKE 13:34
O Jerusalem, Jerusalem, putting to death the prophets, and stoning those who were sent to her! again and again would I have taken your children to myself, as a bird takes her young ones under her wings, but you would not!

His purpose for this city and all jewish people has said in this verse. But they are still out of his will and especially his love. Jesus want thet they could come behind him and axcept him as a savior and their Messiah. Time is going on and there seems some positiv effects; messianic jews are nowadays accepted in jewish society, and Israel has seen how christian people love them and want to support their land and surviving in the Middle East.
So the days are coming closer what Bible says and God is waiting, next verse in Luke.
LUKE 13:35
Now see, your house is waste, and I say to you, You will not see me again till you say, A blessing on him who comes in the name of the Lord.

So we are waiting for jews and their words - Baruchaba besem adonai - and then jewish people purpose in Bible will fulfill. They are called to be a light in the nations, so let`s pray as a hole Jesus believers  this truth coming in. Watch the video above; Feast of Tabernacles 2015 Jerusalem.



Mukaan ja matkaan...nyt sitten reissu alkoi. Kohti määränpäätä tällä kertaa bussin kyydissä ensin.
Oulussa hiukan utuinen plusssakeli, mutta sisätiloissa saa olla - mikäs on matkaan lähtiessä.
Bussilla aloitetaan...first steps by Onnibus

Kovin on rauhallinen tiistai-aamun bussivuoro Oulusta alkaen, nyt Viitasaari ohitettu ja oisko 15-20 henkilöä kyydissä 2-kerroksisessa Onnibussissa. Tämän videon lonmassa on hieno keskittyä tuleviin päiviin ja koitokseen sekä samalla "kulkea Jerusalemin kaduilla"...kohta siellä sitten livenä!



At least the trip has started, with bus from Oulu to Helsinki. About 8 hours sitting ahead, bus is comfortable and peaceful. With this Paul Wilbur video I just relax and feel atmosphere. Also for you, join to feel same feelings.

Helsinkiä ja rautatieasemaa, siitä sitten seuraavaksi lentokenttäjunaan ja oottamaan seuraavaa "siirtoa" etelän matkalla. Menen Bosporin salmen kautta eli Istanbulin välilaskulla. Tuli sen verran edullisemmaksi tiketit, että päädyin jälleen välilaskuun. Sopivampi on toki aikataulukin verrattuna Finskin vaihtoehtoon. Oon tottunut oottamaan.
Maalaispoika pääkaupungissa...Helsinki railway station
Turkish airlinesia kehutaan hyväksi lentoyhtiöksi, ja muutaman kerran on toki silläkin menty ja ei ole ollut valittamista. Taitaapa olla nykyaikana niitä harvoja lentotoimijoita, joilla ateria kuuluu kaikille, ei erikseen raoteta lompakkoa. Tai onko se sitten hinnoittelukysynys? Eikä ollut lakko-ongelmia, porukkaa aikalailla kentällä, mutta aika tyynenä.
Näillä pitäis selvitä...soon on the flights
Only few moments in Helsinki, with airport train to Helsinki-Vantaa airport and check in with Turkish airlines desk. No problems and via security control to wait flight starting. Quite busy in Helsinki airport because the strike but everything manage well. Now first Istanbul is waiting...


Näin vaan turkkilainen piti pintansa, laatuyhtiö ja palvelu pelasi odotetusti. Sai ateriankin valita kahdesta lajikkeesta, ei kuitenkaan aivan seisovapöytä tai buffee.
Ataturkin kentällä tutut lokumit pöydillä, näitä tankkiin ja hyvä tulee. Ja matka jatkuuu...
Paikallista herkkua...Turkish sweets


Parin tunnin odotus ja taas mentiin. Vain 1,5 tuntia istumista ja oltiinkin Israelissa. Tässä toinen kotimaa ja toiseksi paras näin maanpäällisen elämäni aikana. paras tietysti Suomi - Finland.
Luvatun maan lähetystyessä...the joy in my heart
Tel Aviv kansainvälinen lentokenttä toivottaa maahan tulijan tervetulleksi taideteoksin. Tuossa sellaisia seinällä, joita on tullut katseltua monet kerrat. Kenen tekemiä?
Passin tarkastus - helposti ohi...passport control - no problem
Flights with Turkish airlines went easy way, but their service is really top. In both flight serviced meal and even two choices between Helsinki-Istanbul. Now in Ben Gurion airport and little bit wait for train to Jerusalem. I like this opportunity to travel, there can see valleys and hills very close.

5.MOOS. 6:3-5
Niin kuule siis, Israel, ja noudata tarkoin niitä, että, niinkuin Herra, sinun isiesi Jumala, on sinulle luvannut, menestyisit ja te lisääntyisitte suuresti siinä maassa, joka vuotaa maitoa ja mettä. 4. Kuule, Israel! Herra, meidän Jumalamme, Herra on yksi. 5. Ja rakasta Herraa, sinun Jumalaasi, kaikesta sydämestäsi ja kaikesta sielustasi ja kaikesta voimastasi.


DEUTERONOMY 6:3-5
So give ear, O Israel, and take care to do this; so that it may be well for you, and you may be greatly increased, as the Lord the God of your fathers has given you his word, in a land flowing with milk and honey. 6:4 Give ear, O Israel: the Lord our God is one Lord: 6:5 And the Lord your God is to be loved with all your heart and with all your soul and with all your strength.

Matka ylös Jerusalemiin...up to Jerusalem
Hienot on näkymät...beautiful scene
Aitoja raamatullisia näkymiä...ja niitä ei näe kuin täällä paikan päällä. Tuuhan katsomaan ja samalla rakentumaan Raamatun avautumisen ohjaamana - sitä nämä Pyhän maan matkat tekee!

These biblical aspects you can only feel to visiting hear in Israel. And when you visit in the same time you will build inside your relationship with Jesus. Via Holy Land trips.


Jerusalemin päivässä on ollut monenmoista, mukava kun sain kontakteja jo toisiin maratoonareihin, ranskalaisiin. Sain olla heitä opastamassa perille Pais-areenalle, jossa itsekin hain ilmoittautumiseen liittyvää rekvisiittaa, mm. juoksunumeron. Tämäpä ei ollutkaan sellainen, jota oli etukäteen luvattu, hiukka kismitti - ei mennyt niinkuin strömssöössä.. Nyt mennään numerolla 329.
Testiä että toimii...just test for bib number
Tällä mennään...this is it
Expo-hallissa Pais-areenalla pystyi testamaan että numerolappusi toimii ajanotossa moitteetta, ja tätä kysyinen keltainen kyltti kertaa; oikea numero ja nimi löytyi mutkitta.


To-aamu ja valkenee hiukka tuulisena, kuitenkin aurinko pilkahtelee. Kipaisin aamukävelyllä ja tunnelmaa nostattamassa ennen majapaikan aamupalaa. Nyt siis yksi oltu Lähde-majatalossa ja sitten siirryn lähemmäksi maraton-tapahtuman lähtö ja maalialuetta; suunta JERUSALEM HOSTEL.
Täällä olen ollut kahtena edellisessä maratan-majoituksessa, on lähellä Sacher Parkia.
Huomiseksi näyttäisi olevan tulossa tuulettomampaa ja eikä sada...siis näyttää nyt lupaavalta, lämpötilakin hyvä; +8...+16, siis ei parempaa jos tämmösenä pysyy.
Näkymä Pais Arenalle...Maraton Expo down at Pais Arena
Tänne Pais Arenalle sitten tänään to-illalla tankkaamaan, pasta-illallinen kuuluu rekisteröintihintaan täysmatkalaisille, joten otetaan kaikki hyöty matkasta talteen!


Torstaipäivä pulkassa, monenlaista nähty ja koettu, kohta lepoasentoon ja joitakin tunteja ennen aamuherätystä joka onkin ajoissa jotta ollaan viivalla 07.00.
vaihdoin nyt majapaikan lähemmäs tapahtumapaikkaa, tuttu Jerusalem Hostel veti puoleensa Jaffa Roadilla. Tämän hostellin ohikin huomenna juostaan.

Suuntasin samalla matkan vanhan kaupungin alueelle, jossa tarkoitus tavata tuttuja jotka tulevat myös mukaan juoksutapahtumaan. Damascusportin kupeeesta heitä etsimään.
Etsivä löytää...wellknown friends from Finland
Joukon ja Harrin seurassa suomi-ryhmä, joka saivat oppaalta hyvää täsmätietoa Jerusalemin historiasta ja myös tietysti Jeesuksen vaikutusalasta aikoinaan. Hyvä juttu.
Tästä suunta kohti puutarhahautaa.
Harri taitaa alansa - opastuksen...guiding with Harri
Raamattu avautuu paikan päällä...Bible is true
Haudan siunaus...the blessing of tomb
Todellakin tyhjä...absolutely it is empty

Suomi-ryhmään liittyminen oli mukava juttu ja tästä lähes 20 henkilön ryhmästä lähes kaikki osallistuvat huomiseen tapahtumaan, eripituisille matkoille. Hieno homma!
Suuntasimme heidän ryhmälle hakemaan Pais-areenalta numerot, ja samalla reisulla mulla olikin lopputankkaus (sis maratonmaksuuni), todella maittavan iltapalan muodossa, katsopa kuvia!







Israelilaiset osaa järjestää, oli maittava iltapala ja rautaisannos huomiselle. Kyllä nyt unikin tulee, jos vain saa jännitykselta sitten tajun kankaalle. Perhosia vatsassa, joka lupaa hyvää??



Huomisen pe-päivän muotipaita on tossa, mulla siis numero 329 jolla pitäisi suoriutua kunnialla. Huomisen sää näyttää forecan mukaan todella hyvää, aamulla se nähdään. Laila tov - hyvää yötä!


Pe-aamu valkeni ja parhaassa mahdolliessa säässä juoksua ajatellen.On tulossa mielenkiintoinen päivä tuhansille osallistujille, eilen kuulin että peräti 40000 ilmoittautujaa, toki eri mittaisille matkolle, Mulla siis tietysti täys sessio 42,2 km.
juomapullot rivissä aamu klo 04.30...early morning 04.30

Tossapa se jänispallo olisi. pyritään seuraamaan sen mukaan kuinka keho sallii. Kohta se nähdään!


Taival on alkanut, ei ollut startissa tönimistä eli sovussa liikkeelle. Tässä vaiheessa mieli korkealla.



Edelleen tämä kuva kertoo, että seurataan jänistä, 4 tuntia tavoiteaika menee edellä sopivasti.




Ja tuttu Jaffa Road majapaikan editse johdattaa matkaajat kohti 11 km:iä. edelleen hyvä fiilis ja juttelen erään juutalaismiehen kanssa kokemuksista, niitä kun piisaa näissä kekkereissä.




Eka energiageelit jo napattu ja nautittiu, mennään n. 15-16 km kohdalla. Vessapusikko kutsui just näillä koordinaateilla. Puun taakse vaan kyyköttämään ja homma hoitui.




Tällä kaverilla on "asenne" kohillaan. Auttaisko tuo niihin jotka mulla alkoi vaivaamaan puolen välin krouvissa; lihaskampit joita olinkin pelännyt. Eivät olleet lainkaan mukavia, kipiää kävi.




Niin todellakin krampit alkoi tulla ja pahenivat. Askeltaminen oli vaikeaa, joutui välttämään askeleita jotka provosoivat. Ja siinähän kävi niin, että vauhti hidastui ja samalla askel vääristyi. Viimeinen 10 km tultiin suurimmaksi osaksi kävellen, ei yksinkertaisesti voinut juosta. 

Tultiin kuitenkin maaliin tahdon voimalla, ja aikahan painui reippaasti yli sen jota tavoittelin. Loppuaika 4.22 kuitenkin paras täällä juossuista, joten oltava tyytyväinen. Kramppjalat alkaa selvästi helpottaa ja kun sai kutsun juutalaisen pariskunnan kotiin illalliselle ja sinnepä niin mielelläni lähdin jaloitteleen. Tapasin pariskunnan miehen pari vuotta sitten täällä ja siitä alkoi yhteinen ystävyys. Vaimonsa kanssa tarjoilivat illallisen ja vietettiin mukava hetki, myös Raamatusta puhuen. Kysyivät miten olin löytänyt Jumalaan yhteyden ja sain kertoa oman todistukseni. Jakeet luettiin niin hepreaksi, englanniksi kuin suomeksi.
On hyvä olla valmis kun tilaisuus tulee.

Tässäpä viimeisiä kuvia blogiin liittyen, alkaa olla loppusuora ja palaa blogittomaan aikaan. 
On ollut taas omanlainen projekti, jolle päätepiste lyödään tänä iltana. Toivon mukaan jotain on jäänyt lukijalle "hampaan koloon" että voi pureskalla myöhemminkin, tai peräti palata katsomaan mitä maratoonari kirjoittikaan. Eihän tää poistu täältä mihinkään, siis tervetuloa takaisin kun sille tuntuu. Ja kiitos seurasta, on yllättävän paljon täällä vierailtu, ulkomaita myöten.
Loppusuoralla...finish line coming

Se on siinä Kultainen Jerusalem...ending with golden cover

Pari juttua tulee kunhan saan paremman yhteyden käyttöön, tällä hetkellä Jerusalemissa majoituspaikassani on huonohko nettiyhteys. Käypä kurkistaa myöhemmin.


No niin palataan nyt asiaan ja loppumetreille; tossapa se mitalli alla joka pudotettiin kaulaan. Tämännäköisiä löytyy nyt kolme kappaletta, toki kuva jokaisessa erilainen.




Historillainen tapahtuma...Winner in own target



Jerusalem 50v....united Jerusalem 50 years

Tältä näytti aamulla meno ennen starttihetkeä. Ilma oli mitä parhain ja tunnelma käsin kosketeltava.
Tuhannet marssivat kohta startti-aluetta joka parin sadan metrin päässä. Puolikkaan ja täyden maratonit juoksijat lähtivät matkaan peräkkäin; 06.45 ja 07.00.




Ja sitten itse startti-video, jossa oli hienoa olla taas mukana. Kolmas vuosi ja kolmas startti.


Maraton-päivän jälkeen kurkkasin vielä tapahtuma-aluetta, joka vietti myös "sapattiaan". Keräävät kamppeet pois kun arki koittaa eli kun aurinko laskee tänään illalla.
Hiljaista on...after yesterday very silent
Tuossa yläkuvan oikeassa reunassa on rakentumassa hieno puistorakennelma, joka valmistunee syksyksi. Sitä pitänee käydä katsomassa syysmatkallamme lokakuussa. Hiljaista kuin huopatossu-tehtaalla, vaan ei ollut eilen kun tuhannet innokkaat kirmasivat alueella, perhekunnittainkin.



Tulokset 42,2 km kärkijuoksijat...results of top runners
Jälkipäätä ja löytyy oma nimikin...just also my result
Tuossa kärkinimissä on yksi suomalainen ajalla 3.04, aikamoista menoa tällä reitillä.
Ja toisessa listassa meikäläinen ajalla 4.22 edustaen ICEJ:tä kun tarkasti katsoo.


Näkemisiin seuraavaan kertaan...next year in Jerusalem

Se olis sitten siinä, maratoonari pakkaa kamppeensa laukkuun ja suuntaa kohti kotimatkaa. Tämä blogi vaikenee ja kiittää seuraajia niin kotimaassa kuin ulkomailla. Saapa nähä mikä on seuraava siirto tällä "agendalla". Nyt siis koti jo odottaa, ja arkeen paluu. Näin on hyvä.

Hmm...viime päivien aikana en ole tänne juuri Raamatun paikkoja jakanut, mutta nyt loppuun jakeet, jotka "sydämessäni ovat syvällä". Lue, rukoile ja mieti mitä ne todella tarkoittavat. Omakohtaisesti uskon että kun he - juutalaiset - "hyljätyn" tunnustavat ja ottavat Hänet vastaan niin siitä koituu koko maailmalle "elämä kuolleista". Tässä olennainen syy tehdä parasta juutalaisten hyväksi.
Ole blogi-lukija siunattu Jeesuksen nimessä.

Apostoli Paavalin sanoin: ROOM 11:11-15
Minä siis sanon: eivät kaiketi he ole sitä varten kompastuneet, että lankeaisivat? Pois se! Vaan heidän lankeemuksensa kautta tuli pelastus pakanoille, että he itse syttyisivät kiivauteen. 12. Mutta jos heidän lankeemuksensa on maailmalle rikkaudeksi ja heidän vajautensa pakanoille rikkaudeksi, kuinka paljoa enemmän heidän täyteytensä! 13. Teille, pakanoille, minä sanon: Koska olen pakanain apostoli, pidän minä virkaani kunniassa, 14. sytyttääkseni, jos mahdollista, kiivauteen niitä, jotka ovat minun heimolaisiani, ja pelastaakseni edes muutamia heistä. 15. Sillä jos heidän hylkäämisensä on maailmalle sovitukseksi, mitä heidän armoihin-ottamisensa on muuta kuin elämä kuolleista?

The last words also english readers...in my heart there are these Bible verses very deep indeed. Read, pray and think about their meaning. Be blessed in the name of Jesus! And goodbye!

Words from apostol Paul
ROMANS 11:11-15
So I say, Were their steps made hard in order that they might have a fall? In no way: but by their fall salvation has come to the Gentiles, so that they might be moved to envy. 11:12 Now, if their fall is the wealth of the world, and their loss the wealth of the Gentiles, how much greater will be the glory when they are made full? 11:13 But I say to you, Gentiles, in so far as I am the Apostle of the Gentiles, I make much of my position: 11:14 If in any way those who are of my flesh may be moved to envy, so that some of them may get salvation by me. 11:15 For, if by their putting away, the rest of men have been made friends with God, what will their coming back again be, but life from the dead?

Ei kommentteja: