torstai 8. maaliskuuta 2018

MARATONPÄIVÄ - MARATHON DAY 09.03.2018

PERJANTAI - FRIDAY 9.3.2018

Aamu koitti ja sitten mennään. Tosikoitos edessä ja fiilikset oikein hyvät. Aamupala syöty ja kamppeet valmiina lähtöön. Katsotaan kuinka tässä käy! Uskon että hyvää on edessä ja lisää asiaa tuossa kun palaan koneen äärelle...
Henkilökohtainen asuste...my own costume

Tossa porukassa mennään...same atmosphere in these runners
What a wonderful feelings in this morning at 4.00 am. Something good is coming, I really believe so and weather will be just like perfect. Soon more details in this marathonday...


No niin, kyllä oli taas huippupäivä, parempi kuin ehkäpä eilen joka oli myös mielenkiintoinen. Mutta lähdetäänpä päivään jälkijättöisesti, tossapa heti pientä palkintoa esille, maraton mitallia ja nautintoa "a la Jerusalem maraton pizza".
Kyllä maistui, maraton ja pizza...delicious maraton and pizza


Lähtö lähenee...just starting
Aikanen herätys, nyt klo 06.25...early friday at 06.25 am.
Musiikkia matkaajille...Musik with marathon runners
Ei tarvi yksin kuljeskella...thousands and thousands runners
Lähtöviiva Knessetin edessä...starting by Knesset

Sitten tähän saumaan hieman uutta tuttavuutta juutalaismiehen seurassa matkalla kohti maalilinjaa. "Juttutuokio" alkoi jossain 8 km kohdalla ja hyvin nopeasti tulikin ilmi että hän on käynyt Suomessa useamman kerran ja tosi Suomi-ystävä. Niin, minä puolestaan Israel-ystävä. Vaimo työskennellyt Suomessa ja uusi ystäväni pitää erityisesti maamme luonnosta. Kerroin itse omat perusteet Israelia ja Jerusalemia kohtaan...ja tietysti Raamattu. Esille tuli monet vierailut ja auttamismatkat, viimeisin syyskuu 2017 holokaust vanhusten auttaminen oman ammattini kautta. Samalla kerroin että menen sinne kohta (ylihuomenna) käymään, tervehtimään näitä  sydämelleni jääneitä ihmisiä. Ystävä kommentoi...amazing. Juttelu vei takaisin maratonin pyörteisiin ja hän epäili ettei jaksa maaliin saakka, johon puolestaan kommentoin että voin olla matkan ajan tsemppaamassa ja kannustamassa. Kiitteli mutta sanoi, että anna mennä kun olet hyvänvoimaisen näköinen. Vastaus hänelle: tärkein ei ole loppuaika vaan tapahtuman tunnelma ja tutustuminen uusiin ihmisiin. Täällä jos missä siihen oli hyvä mahdollisuus; rakkaus Israeliin, intohimona juoksu ja tietysti Jerusalem...kyllä kannatti kannustaa ystävää maalilinjoille saakka ja tässä varmaankin oli matkani tärkein syy tällä kertaa maratonin suhteen! Ja olihan hieno juttu kun esitteli minut perheelleen maalisuoralla, olivat perheen isää joukolla vastassa. Niin...spostit vaihdettiin, keskustelut jatkuu!
Minun Suomi-ystävä maratonilla...my Finland friend in Israel
This Israel friend was great Finland friend. We had blessed race and same spirit to manage to finish line. I just could tell how I love Israel, people here and ofcourse Jerusalem. And also why I will support and work for Israel. Together working we could solve problems, also in this running issues. Be brave and have a next step towards hole marathon by training more kilometers.


Kohta maalissa...just 3 kilometers left
Aivan nyt varmaan hoksasit, menin siis puolikkaalla. Tänä talvena on jalka ja sekävaivat olleet kuisana eli oli hyvä kun valitsin puolikkaan tähän saumaan, ei varmaan täysmaraton olis onnistunutkaan, sen verran iso ero näillä kilometreillä.




Yhdessä loppuun saakka...together, that is the blessed meaning
Jaffa roadin tunnelmaa...feelings in Jaffa road
Ristinkantaja...the crossman of Norway
Vielä olen reitillä...still on the "marathon road"
Loistetta muureilla...shining on the wall
Mäki ylös ja vanha kaupunki...just before old city
Ystävän perhe kannustaa...jewish family together
21,1 km maali...finishline 21,1 km
Ei huono eikä suinkaan tärkein...my time to finisher
Taas yksi lisää...one more medal
Näiden lasten kanssa oli mukava loppujumpata - katseella omassa tapauksessani.


Loppu hyvin, kaikki hyvin...the end with smile
PSALMI 137:1-6
1. Baabelin virtain vierillä - siellä me istuimme ja itkimme, kun Siionia muistelimme. 2. Pajuihin, joita siellä oli, me ripustimme kanteleemme. 3. Sillä vangitsijamme vaativat meiltä siellä lauluja ja orjuuttajamme iloa: "Veisatkaa meille Siionin virsiä". 4. Kuinka me voisimme veisata Herran virsiä vieraalla maalla? 5. Jos minä unhotan sinut, Jerusalem, niin unhota sinä minun oikea käteni. 6. Tarttukoon kieleni suuni lakeen, ellen minä sinua muista, ellen pidä Jerusalemia ylimpänä ilonani.

PSALMS 137:1-6
By the rivers of Babylon we were seated, weeping at the memory of Zion, 137:2 Hanging our instruments of music on the trees by the waterside. 137:3 For there those who had taken us prisoners made request for a song; and those who had taken away all we had gave us orders to be glad, saying, Give us one of the songs of Zion. 137:4 How may we give the Lord's song in a strange land? 137:5 If I keep not your memory, O Jerusalem, let not my right hand keep the memory of its art. 137:6 If I let you go out of my thoughts, and if I do not put Jerusalem before my greatest joy, let my tongue be fixed to the roof of my mouth.


Now my blog is coming to end this period, and as you can read from november 2017 until now I like to tell something for Bible message. Message from Old and New testament. Jewish people bring Holy Book to all people and to the nations to read. That is one main reason what we gentiles have to thank for. Jewish people as a chosen people is God`s choose and in his hands is also their coming days, as also all of us. God simply created man and woman to live together and in connection with Him. That connection can only be possible by Messiah, Jesus - Yessuah - Savior, he lived a jew life on the earth. The hole world`s Messiah you can find by Bible, and the background for all of that is God`s will to use jews, their bringing God`s message to the hole world. These facts you can read in many places in Bible and that is also my purpose why I like to stand and support jewish people and Israel. God`s will is to show; the most important reason to human is to be near God of Israel and Jesus, pray Him, He will come in to your life, Son of God, if you seriously pray and ask for that.

PROVERPS 30:14
Who has gone up to heaven and come down? who has taken the winds in his hands, prisoning the waters in his robe? by whom have all the ends of the earth been fixed? what is his name, and what is his son's name, if you are able to say?

MATTHEW 14:33
And those who were in the boat gave him worship, saying, Truly you are the Son of God.

Raamattu - Vanhaa ja Uutta...Old and New Testament - Bible



On aika lopetella tältä erää blogin kirjoittamista, marraskuulta aina tänne saakka olen pitänyt esillä asiaa joka kumpuaa raamatusta, vanhan ja uuden testamentin kautta. Siihen liittyy olennaisesti juutalaiset ja Israel. Meillä pakanoilla on kiittäminen juutalaisia siitä, että omistamme Raamatumme ja voimme sen kautta lukea kaikesta siitä mitä Jumala on tarkoittanut ihmiselle, miehelle ja naiselle, kun elämme yhdessä maan päällä. Israelin kutsu on myös olla edelleen Jumalan käytettävissä, mutta heidän on myös pyydettävä vakavasti Jeesusta elämäänsä, hän on ainoa pelastaja ja Isän yhteyteen tuova taho. Isän poikana hän tietää kaiken, ja eläessään maan päällä myös ymmärtää kaikki inhimillsen ihmisen vaiheet. Juuri poika asia on monesti myös kompastuskivi, sitä ihmetellään että mitä se tarkoittaa. Lopuksi kaksi Raamatun paikkaa tähän liittyen.

SANANLASKUT 30:4
Kuka on noussut taivaaseen ja astunut sieltä alas? Kuka on koonnut kouriinsa tuulen? Kuka on sitonut vedet vaipan sisään? Kuka on kohdalleen asettanut maan ääret kaikki? Mikä on hänen nimensä ja mikä hänen poikansa nimi, jos sen tiedät?

MATTEUS 14:33
Niin venheessä-olijat kumarsivat häntä ja sanoivat: "Totisesti sinä olet Jumalan Poika".


Majapaikan seinältä...on the wall of hostelroom
MATTHEW 8:26-27
And he said to them, Why are you full of fear, O you of little faith? Then he got up and gave orders to the winds and the sea; and there was a great calm. 8:27 And the men were full of wonder, saying, What sort of man is this, that even the winds and the sea do his orders?
JOB 26:12
By his power the sea was made quiet; and by his wisdom Rahab was wounded.
NACHUM 1:4
He says sharp words to the sea and makes it dry

YESSUAH can only do things like Bible says. He is creater and savior. Thank`s God, he send his son to the earth and for all of us.



Jeesus vain voi tehdä noita asioita joista Raamattu kertoo. Hän on luoja ja pelastaja. Kiitos Jumalalle, hän lähetti poikansa maan päälle ja meidän kaikkien ihmisten tähden.


Kyllä loppukaneetiksi voinee lisätä kotimatkalta muutaman kuvan, jotka kertovat erikoisesti Pyhän maan tunnoista ja moninaisista olosuhteista. Olkaa hyvät lukijat valmiina Israelin Pyhän edessä pitämään esillä omassa elämässä evankeliumin voittavaa sanomaa, ja vallankin puolustamaan raamatun lehdiltä nousevaa siunaus-asennetta Israelia kohtaan.

SAKARJA 8:13
Ja niinkuin te olette olleet kirouksena pakanakansain seassa, te Juudan heimo ja Israelin heimo, niin te, kun minä teidät vapahdan, tulette olemaan siunauksena. Älkää peljätkö, olkoot teidän kätenne lujat.
SAKARJA 8:23
Näin sanoo Herra Sebaot: Niinä päivinä tarttuu kymmenen miestä kaikista pakanakansain kielistä, tarttuu Juudan miestä liepeeseen sanoen: 'Me tahdomme käydä teidän kanssanne, sillä me olemme kuulleet, että Jumala on teidän kanssanne'."

Herra ilmestyy rukouksessa...God will come by prayers
Katse tulevaan...They are looking forward
Portti Jerusalemiin...Jerusalem Gateway

Those last photos tell something special for Israel, in its many circumstances. Be ready to keep "online" for the gospel in your life and also "online" what is Israel calling and blessing this chosen people and promised land.

ZECHARIAH 8:13
And it will come about that, as you were a curse among the nations, O children of Judah and children of Israel, so I will give you salvation and you will be a blessing: have no fear and let your hands be strong.

ZECHARIAH 8:23
This is what the Lord of armies has said: In those days, ten men from all the languages of the nations will put out their hands and take a grip of the skirt of him who is a Jew, saying, We will go with you, for it has come to our ears that God is with you.


OLE SIUNATTU ISRAELIN PYHÄN JUMALA JA JEESUKSEN NIMESSÄ - BE BLESSED IN THE NAME OF GOD OF ISRAEL AND YESSUAH!

Ensi vuonna Jerusalemissa - next year in Jerusalem

NÄKEMIIN - LEHITRAOT - GOOD BYE!

Ei kommentteja: