sunnuntai 10. marraskuuta 2019

VIIKKO 46 - WEEK 46

MAANANTAI - MONDAY 11.11.2019

Oli hieno päivä eilen, isänpäivän vietäminen kirvoittaa vielä tällä seuraavana päivänä arjen alkaessa. Meillä on sellainen Isä, josta ei voi lopettaa ylistämistä. Siis pari laulua tähän viikon alkuun; "Good good Father" Chris Tomlin ja suomalaiset "Hei Isät" Eve & Ossi.



Still some songs for Father`s day yesterday, you are important every day, as Our Heavenly Father is.

Jerusalem Marathon järjestäjä taholla on nettisivuillaan monenlaista asiaa kaupunkiin liittyen. Ja tietysti itse juoksutapahtumaan.
Yksi erityinen yhteys siellä on eri maiden yhteistyötahot, siis matkanjärjestäjät. Suomesta sieltä löytyy Caled Tours -niminen matkatoimisto. Tällä toimijalla onkin jo useamman vuoden kokemus Jerusalem Maraton matkastaan, viime vuonnakin taisi heidän matkalaisiaan olla juoksemassa erimittaisilla matkoilla toistakymmentä menijää. Itsekin olen muutamana keväänä, siis maaliskuussa, heitä kaupungissa päässyt tapaamaan ja voin todella suositella Caleb Tours tahoa.

https://www.calebtours.fi/tietoa-meista

Siinäpä olivat itse toiminnan vetäjät, Jouko ja Harri. Henkilökohtaisesti Harri on tuttu jo 1990-luvun alkuvuosilta. Jo tällöin sain etuoikeuden tutustua häneen ja monipuoliseen Israel-tuntemukseen. Aikamoinen tietäjä ja osaapa hepreankielenkin. Ei jää matkaaja "tiedottomaksi" kun hänen seurassaan kulkee, Caleb-toimijoihin voi siis luottaa!

Ja tästä pääset heidän sivuille katsomaan itse Jerusalem Maraton-matkan sisältöä:
https://www.calebtours.fi/matkat/2020-kevat/16-24-3-2020_kevatmatka_tel_aiv_jerusalem_kuollut_meri

Jerusalem Marathon Organization has co-operative with many tour operator. From Finland they have worked together with Caleb Tours Company. Caleb Tours has made several tours during Jerusalem Marathon, so they know how to handdle tours also for this big Event. For me they are also wellknown and ofcourse I can recommendate their tours.
Below you can see the leaders, Jouko and Harri, and the second file shows you what kind of is their Israel journey like during Marathon Trip.
In their internet page there is also "english flag", click that version.


Unfortunately terror war is going on in Israel, this morning there was a rocket rain from Gaza Strip after IDF elimenated one dangerous terrorist.
Simply to send hundreds rocket into civilian people, that is terrorist main purpose.
How to avoid these violent strikes to happen...that is a Big Big question.
In Finland our news offices, press, tv...they are silent for what is happening in Middle East. Why to be silent...That is a Big Big question. Somebody have to brake some kind of wall and speak to all the world. Even Un, Eu, they are silent.



Tänään tapahtui jälleen kerran se mikä toistuu yhä uudelleen. Totuutta ei tuoda esiin uutisten kautta Suomessa, ja se tietysti saa aikaan vääränlaista ajettelua kansan syvissä riveissä. Onko tarkoituskin olla hiljaa kun on kyseessä valtio nmeltään ISRAEL?? Tai uutisoidaan vain ja ainoastaan siitä lähtökohdasta joka on Israel-vastainen. Mielestäni Yle toimintaa pönkittävä Yle-vero saisi joutaa romukoppaan, ei näin ala-arvoista uutisointia saisi olla. Mutta näin vaan on.

Niin totuus, sitä varmasti pitäisi etsiä ja haluta.
Raamatussa Psalmien kirjasta pari kohtaa totuudesta tähän:
Ps. 25:10
Kaikki Herran polut ovat armo ja totuus niille, jotka pitävät hänen liittonsa ja todistuksensa.

Ps. 51:8
Katso, totuutta sinä tahdot salatuimpaan saakka, ja sisimmässäni sinä ilmoitat minulle viisauden.


No mutta toki tänään tiistaina myös liikuttiin. Huippusää siivitti reiluun tunnin hiihtolenkkiin perinteisellä. Tuossapa mersun mittarista juuri ennen hiihtobaanaa lämpötila, joka kertoo ihanteellisesta pakkassäätä, ei ollut tuulta eikä sadetta. Mutta lunta odotellaan lisää, jotta latu paranee, oli tasapainon kanssa tänä iltana vähän tekemistä.




Ja tulihan sitä sieltä taivaalta yön aikana. Kävin eilis-iltana oikeaan aikaan hiihtämässä, nyt siellä on baanat tukossa. Mutta pääsipä toki aamusta lumitöihin ja virkeään aamunavaukseen. Keho voi hyvin myös lumitöiden teon myötä, hyötyliikunta parhaimmasta päästä.
Pohjolan valkeaa talvea - some white winter

Something special for this day, I was a teacher for two of my close friends. They are in our church, Iran people, and have never before try cross country ski. So ski method learning with them, and have some funny time. I think they will learn quite soon because ski road is just close where they are living. Ofcourse the balance and coordination is first "zero" class but by step by step they will get more experience. They are soon like "professionals".










Kylläpä ystäviä iranilaisia kovasti jänskätti tänään, heille eka kerta suksien päällä. Naurua ja hymyä myös riittämiin ja aivan varmasti tulevat tänne uudestaan. Asuvat nimittäin aivan lähellä tätä hiihtoreitistöä, joten nyt on pää avattu. Onnittelut teille ystävät, taas yksi uusi kokemus lisää rakkaassa Suomessamme. Ja tiedäpä, jos ollaan joskus yhdessä tuolle...Jerusalem.


These iranian friends heart beat strongly for Israel, they have understood Bible message why is so important stand by Israel and support their living, also fight against enemy. When we read Bible we can see ourself as like throughout jewish people events of life. Relationship with God and Israel has many similarities when thinking human/believer`s life on the earth.

One example from Bible, Deuteronomy 4:29
But if in those lands you are turned again to the Lord your God, searching for him with all your heart and soul, he will not keep himself from you.

5. Moos. 4:29 sanoo
Mutta sitten sinä siellä etsit Herraa, sinun Jumalaasi, ja sinä löydät hänet, kun kysyt häntä kaikesta sydämestäsi ja kaikesta sielustasi.

Tuossa jakeessa kohdentuu asia, jota Israel etsi Jumalaan liittyen, ja etsii edelleen. Näin myös meidän uskovien kanssa. Voimme vain oppia saman mitä Israel...etsi häntä ja elä turvassa.
Tätä samaa mekanismia ystäväni toteuttivat nyt uskoontulonsa yhteydessä, ja ovat kiitollisia siitä Israelin Pyhän, Jumalan Hengen vaikutuksen kautta.


No voi voi, kelit muuttuu tosi nopsaan alkutalvesta. Vettä sataa Suomenniemellä, myös Oulussa. Se tietää uhkaa hiihtokeleille. Kyllä nyt tätä uhkaa piti käydä aamutuimaan koettelemassa, oikea työmiehen keli tosin oli. Luistelu tai perinteinen, eipä suksi nyt luistanut. Hiki kyllä tuli taatusti kun 9 km menin jokatapauksessa ennen työpäivää.
Näkymä tieltä - water or ice on the car road

Vielä hiihtää - ski baana still have white snow

So quikly weather has changed, plus temperature and raining water. That means very bad news for winter ski trainers. Just 9 kilometer has done, but it was very hard feelings on skiing. Almost hard worker, but now have to go my own work, as a physiotherapy in my business place in Kempele.


Vuosien vieriessä on minulla ollut mahdollisuus olla mukana auttamistyössä, jossa suomalaisten kautta tavoitetaan pyhän maan (Israel) asukkaita evankeliumilla. Sitähän omalla tavallaan tämä minun oma blogikin on. Eräs sellainen on järjestö nimeltään Fida yhdistäen lukuisten Suomen helluntaiseurakuntien yhteistyön, ja tämän kautta on ollut monenlaisia kokemuksia myös itselläkin. Pienimuotoiset lähetystyön matkat (aktiot), jotka kestävät 1-2 vk ovat hienoja oven avaajia itse lähetystyön mahdollisuuksiin. Fidan juutalaistyön aktiivit omaavat samantyyppisen näyn kuin itselläkin on, puhutaan "yksi uusi ihminen" -asiasta, joka löytyy Raamatun uuden testamentin efesolaiskirjeestä eli tässä; Ef. 2:14
Sillä hän on meidän rauhamme, hän, joka teki molemmat yhdeksi ja purki erottavan väliseinän, nimittäin vihollisuuden

Tulevan viikonlopun aikana juutalaistyön koordinaattori vierailee pohjoisessa seurakuntien tilaisuuksissa, ei täällä Oulussa, mutta Kemi, Tornio, Rovaniemi kohteina. Tässäpä löytyy asiaa tarkemmin ja myös samalla pääset sivujen kautta vilkaisemaan miten Fida juutalaistyö vaikuttaa.
https://juutalaistyo.fi/jumalan-ihmeita-lahi-idassa-su-17-ma-18-11-kemi-tornio-rovaniemi/


Avartavaa lukemista - read and open your eyes
Kotikaupungistani on lähtöisin henkilö nimeltään Susanna Kokkonen, ja nimenomaan omasta seurakunnastani Oulun Helluntaiseurakunta. Susanna vaikutti Israelissa pitkään Yad Vashem -museon kristittyjen ystävien osaston johtajana. Itse asiassa tämän vuoden hän on ollut pois tästä tehtävästä ja on laajentanut merkittävää vaikuttamistaan maailmanlaajuisen järjestönsä kautta. Tänään hän toimii Hope of Persecuted Peoples -organisaation kautta ja puhuu siitä kuinka juutalaisvainot sekä kristittyjen ahdinko moninpaikoin kulkevat rinnakkain.

Susanna Kokkosen kirja Matka Holokaustiin on Aikamedian kustantama ja kun kirjan sisällysluettelon katsoo niin siellä viimeiset luvut ovat seuraavat: 9. Kuivat luut heräävät eloon, 10. Holokaustin kieltäminen, 11. Ydinaseen uhka, 12. Jerusalemin tuleva kunnia.

Kun näitä otsikkoja hiukankin miettii niin ei voi välttyä ajatukselta mitä on historiassa tapahtunut, mitä on nyt vallalla ja mitä on edessäpäin. Lohduttavaa on vaikeiden aikojen jälkeen se, että on tulossa jotain aivan valtavaa koko maailman kannalta ja se on nimenomaan Jerusalemiin liittyvää.
Hes. 43:
Sitten hän kuljetti minut portille — sille portille, joka antoi itää kohden. Ja katso: Israelin Jumalan kunnia tuli idästä päin. Sen kohina oli niinkuin paljojen vetten kohina, ja maa kirkastui hänen kunniastansa. Ja näky, jonka minä näin, oli samanlainen kuin se näky, jonka olin nähnyt tullessani hävittämään kaupunkia; samanlaiset olivat näyt kuin se näky, jonka olin nähnyt Kebar-joen varrella. Niin minä lankesin kasvoilleni. Ja Herran kunnia kulki temppeliin sen portin kautta, jonka etupuoli oli itää kohden. Ja henki nosti minut ja vei minut sisempään esipihaan. Ja katso: Herran kunnia täytti temppelin. Ja minä kuulin jonkun puhuttelevan minua temppelistä; mutta mies seisoi minun vieressäni. Se ääni sanoi minulle: "Ihmislapsi, tämä on minun valtaistuimeni sija ja minun jalkapohjaini sija, jossa minä tahdon asua israelilaisten keskellä iankaikkisesti.

Ezekiel 43:
And he took me to the doorway looking to the east: 43:2 And there was the glory of the God of Israel coming from the way of the east: and his voice was like the sound of great waters, and the earth was shining with his glory. 43:3 And the vision which I saw was like the vision I had seen when he came for the destruction of the town: and like the vision which I saw by the river Chebar; and I went down on my face. 43:4 And the glory of the Lord came into the house by the way of the doorway looking to the east. 43:5 And the spirit, lifting me up, took me into the inner square; and I saw that the house was full of the glory of the Lord. 43:6 And the voice of one talking to me came to my ears from inside the house; and the man was by my side. 43:7 And he said to me, Son of man, this is the place where the seat of my power is and the resting-place of my feet, where I will be among the children of Israel for ever

Susanna Kokkonen, finnish christian woman, has written a book about Holocaust. She comes from Oulu my hometown. Her influence in Israel and Yad Vashem museum consist 10 years, she was a leader of christians friends branch in jewish museum in Jerusalem. But now she has a new organization and her influence has widen, now also persecuted christians are in her interest.
In the end of her book there is a text what is coming in the future. That means the events in Middle east, Israel and Jerusalem. This Ezekiel 43 verses speak something for that.

Tästä pääset katsomaan kuinka Susanna Kokkonen ja suomalainen lähetysjärjestö Avainmedia ovat yhteistyössä. https://www.avainmedia.org/susanna_kokkonen/

Edelleen asiaa Susanna Kokkosen esiinnostamista raamatullisista ajoista ja historiasta aivan tänne meidän päiviin asti. Nykymeno Euroopassa ja myös Suomessa on monin paikoin niinkuin Raamattu meille asioita valottaa liittyen Israeliin. Tästä katsomaan Kokkosen luento aiheesta Jyväskylässä kesällä 2017.
https://www.youtube.com/watch?v=9Z8N3E9DVFk


Oulu is famous town for icehockey. Our team Oulun Kärpät is now in the top Finnish serie for Icehockey league. Yesterday they won Lahti team Pelicans.
First championships in Finland to Kärpät was 1981, and after that there is several more.
My own icohockey time was 1978-1988, so 10 years under lower division. Still I like to follow how hockey success continue in Oulu, maybe some match have to go and see in Oulu Arena.
Take a look for Finnish League:
https://liiga.fi/fi/#2019-11-15

But my own training got one more experience by this saturday morning, cross country ski baana about 1,5 hours...maybe 17 kilometers. Temperature was +/- zero and rather good sliding on the ski road. I have had now something like 120 kilometers by skiing this winter, so small hills are now easier to win than when it was first time in this season. Training will make condition better and better.
Tästä ylös - not anymore difficulties
Alas mieleni tekevi - some downhill 
Näkymää korkeuksista - on the top
In Bible there is important message for to be "on top"...actually "shining on the top"

Matthew 5:14 You are the light of the world. A town put on a hill may be seen by all. 5:15 And a burning light is not put under a vessel, but on its table; so that its rays may be shining on all who are in the house. 5:16 Even so let your light be shining before men, so that they may see your good works and give glory to your Father in heaven.


Matteus 5:14 kertoo valosta ylhäällä, jonka on loistettava. Kaupunki on Jerusalem, ja niin me yksittäiset Jeesuskeen uskovat myös, meillä on sydämessä Pyhän Hengen voima, jonka on syytä loistaa, ympärillemme.
"Te olette maailman valkeus. Ei voi ylhäällä vuorella oleva kaupunki olla kätkössä; eikä lamppua sytytetä ja panna vakan alle, vaan lampunjalkaan, ja niin se loistaa kaikille huoneessa oleville. Niin loistakoon teidän valonne ihmisten edessä, että he näkisivät teidän hyvät tekonne ja ylistäisivät teidän Isäänne, joka on taivaissa."






Farmari-mersu kurvasi Kemi-Tornio alueella ja takaisn su-päivän aikana. Oli itse asiassa erittäin mielenkiintoinen tilaisuus Lähi-idän kannalta, Jumalan ihmeistä tältä maailman kolkalta saimme kuulla. Ja aluehan on raamatullisesti erittäin olennainen.
Kemi on synnyinkaupunkini ja silloin tällöin olen saanut vierailla ko. kaupungin hell. seurakunnassa.
Väkeä kerääntyi mukavasti, ehkäpä 50 henkilöä ja Jumalan ylistys, sanan totuudet ja rukous Hänen luokseen täyttyivät rukoushuoneen salissa.

Vanhahko, mutta oikein hyvässä kunnossa oleva rakennus palvelee keskellä Kemiä Koulukadulla, aivan siinä korkean Kemin kaupungintalon kainalossa. 



Assulh - Sovinto Davar-koulutus oli Kemin srk:ssa tilaisuuden aikana mm. esillä. Onpa tosi hieno juttu tää asia, jossa muslimista kristityiksi kääntyneille arabeille opetetetaan Israel-teologiaan liittyen ja opettajana mess. juutalainen, mukana tulkkaamassa arabi. Tällaista koulutusta vasta uskoontulleille arabeille ei liene muualla Euroopassa, ja tästä kyllä saavat monet siunaukset kun näitä kursseja sitten jatkossakin järjestetään. Hienoa Fida juutalaistyö!


In Fida (Finnish mission organization) has developed great course for refugee people who has turned from muslim to christian. This course (Assulh - Sovinto) based on Israel theology, it is very important to tell arabic people what Bible says about Isac and Ismael, or Jacob and Esau, Israel and jewish people, promised land and nation. This kind of course is nowhere in Europe and by these lessons arabic people can get to know why to pray for Israel and especially to know connection between jews and arabs (gentiles) inside the Bible. And there is a blessed future to come in the Middle east:

Isaiah 19:23-25
In that day there will be a highway out of Egypt to Assyria, and Assyria will come into Egypt, and Egypt will come into Assyria; and the Egyptians will give worship to the Lord together with the Assyrians. 19:24 In that day Israel will be the third together with Egypt and Assyria, a blessing in the earth: 19:25 Because of the blessing of the Lord of armies which he has given them, saying, A blessing on Egypt my people, and on Assyria the work of my hands, and on Israel my heritage.



Ei kommentteja: