sunnuntai 26. tammikuuta 2020

VIIKKO 5 - WEEK 5

MAANANTAI 27.1.2020 - MONDAY

Tänään Suomen eduskunnassa on merkittävä tapahtuma, seminaari, jossa puhutaan 27.1. päivään liittyvästä aiheesta; Vainojen uhrien muistopäivä, Holokaustin muistopäivä. Pääset sitä kuulemaan kun menet Radio Patmoksen aalloille, netin tai radiotaajuuden kautta. Ko. ohjelma alkaa Patmos-aalloilla klo 14.00 ja on 2 tuntia kestävä. Mukana henkilöitä, joilla tietoa aiheen ympäriltä, niin kotimaan kuin ulkomaan kentiltä. Avaa kanava auki klo 14.00.
Oulussa tajuus on 102,00 MHz tai netin kautta radiot.fi.



Elämme aikakautta, josta jotain puhuu ko. kirjan kansi. Pekka Sartola on vapaakirkollinen kirjailija ja pastori, jolla on monenlaista tietoa ja kontaktipintaa Raamatun sisällä oleviin tapahtumiin, myös vielä tuleviin. Meneillään on eräänlainen "taistelu" ei pelkästään Lähi-idässä, Israelissa, vaan koko maailmassa.
Pyhä Sota Pyhästä Maasta - kirjan kansi kuvaa tiettyä maa-aluetta ja tilannetta, joka on ajankohtainen ja todellisuutta tänään. Mutta meidän on syytä katsoa asioita laajemmalla perspektiivillä.
Ja antisemitismi liittyy tähän ikävän konkreettisella tavalla, myös Suomessa. Lisääntyvä juutalaisviha on ilmiö, jolta emme ole voineet välttyä. Sen mukana tulee laajeneva "viha" Raamatun uskollisuuteen ja sanoman esilläpitämiseen arvostavia/katsovia tahoja vastaan.

Täällä myös asiaa aiheesta holokausti ja antisemitismi, tämän päivän teemasta.
https://hum.fi/


In Helsinki we have a remarkable meeting which will come out from finnish radio channel. Radio Patmos will send a broadcast from our Parliament (Eduskunta) from 2.00 pm.
It will take 2 hours the broadcast and for what we have today; Holocaust Remembrance Day.
Today 27 of January Auschwitz liberated by russian army and these horrible natzi covernment brutality came as a awareness. It is important to keep history "online" and especially for youth people.



Natanya city in Israel, some days resting holiday here spring 2019 with my wife. Nice and sunny place, and what a beach also for running in the morning. It could recommadate absolutely.
Hieno kaupunki...beautiful city
Rannalle rannalle...just first beach

Aamulenkit kelepaa...morning and awake


Älä unohda...do not forget

Pikkupojan katse puhuttelee...small boy and his faces

Vuosi sitten keväällä sain matkustaa vaimon kanssa Israelissa ja olimme majoittuneena kaupungissa nimeltään Natanya. Täällä sattumalta löysimme paikan (puistoalueen), jossa oli esillä holokaust-aihe ja ko. ulkopuisto-alue jäi kyllä mieleen. Jos liikut samoissa maisemissa niin kaupungin keskustasta etelään päin kohti Tel Avivia ja sieltäpä se löytyy.

Aito vaunu sodan ajalta...like inside this to Auschwitz

Viivyimme puistossa useamman tunnin ja samalla lämmin sää hemmotteli oloamme. Yksi mieleenpainuvimpia vierailuita maassa tämä puistikko. Ja muutenkin Naranya on paikkana hieno, vallankin ranta-alue. Siellä monet kerrat aamulenkin tein ennen aamupalan runsasta pöytää. Mitzpe Yam -nimisen pikkuhotellin aamupala-tarjonta yllätti tällä osa-alueella hienosti.

Paikka joka tunnetaan...famous "picture Auschwitz"

Nimet puhuttelee...names in memorian
IDF puolustaa maataan...Israel Defence Forces will protect 




Kyllä lenkit vetivät välillä olon veteläksi, rentoutushetket otettiin tosissaan lämpimässä.
Lepotauko...now relaxing

Hotellin perustaso oli keskinkertainen, kolme tähteä ehkäpä, mutta aamupala viisi tähteä.
Hotelli Natanyassa...small hotel near Natanya beach

Tässä tammikuun loppupäivien Holokaustin muistopäivien tiiimellyksessä oli mahdollisuus olla mukana Kempeleen ev.lut srk:n miesten illassa, jossa olikin mukava tunnelma. Sählyä, saunaa ja musiikkia, siinä sopusointuinen ohjelma paikkana Kempeleen Pyrinnön maja hiihtokeskus Köykkyrin kupeessa. Tänne vaan uudestaan kun kutsu käy, nyt tuli kutsu eräältä Kempele-ystävältä.
Avaralla paikalla...by Pekka Simojoki




Kyllähän Pekka Simojoen lauluissa on monenmoista sanomaa ja ajateltavaa, saunaillan osallistujat saivat tunninmittaisen musahetken välispiikkauksin ja lopuksi sai kukkaroakin raottaa laulujen tekijän tukemiseksi. Itselle tarttui mukaan tämä äänite.





Quite eventful week is back and today (thursday) morning I could train some favorities. Morning check weather forecast in internet and noticed...snowfall coming. At once at 6.30 am. to the baana with my Salomon ski shoes and skiis. So early skisport moment took also another...with running shoes. So next step after my ski time...because snowfall was so rainstorm, ski training was almost impossible and so difficult. So running Asics "online" and have a better feelings. About 1,5 hour together early morning...then have to hurry and have a some help for my friends. Kela and some other office, to help refugee people, their finnish language is not so well.
We managed, and friends was satisfied. Also me.
Aamupalalta tositoimiin...after breakfast some "heavy duty"

In my training morning I think about Israel escaping from Egypt. It has been very "heavy duty" to wonder with large group of people, and in their back "Army of Farao" was coming closer and closer. In Bible there we can read a big miragle, how this fight go forward. God of Israel HELPED the chosen people, and Moses was the right leader for all these happenings.

Open your Bible and reed this: EXODUS 14:21-25
And when Moses' hand was stretched out over the sea, the Lord with a strong east wind made the sea go back all night, and the waters were parted in two and the sea became dry land. 14:22 And the children of Israel went through the sea on dry land: and the waters were a wall on their right side and on their left. 14:23 Then the Egyptians went after them into the middle of the sea, all Pharaoh's horses and his war-carriages and his horsemen. 14:24 And in the morning watch, the Lord, looking out on the armies of the Egyptians from the pillar of fire and cloud, sent trouble on the army of the Egyptians; 14:25 And made the wheels of their war-carriages stiff, so that they had hard work driving them: so the Egyptians said, Let us go in flight from before the face of Israel, for the Lord is fighting for them against the Egyptians.

Lord protected Israel, but not Egypt. Here is a remarkable message also for us today.

Moses listened God`s plans, what about today...do the leader of USA (Trump) listen God`s voice. There is a big warning to share the land, if the new peace plan will do that. Let`s see what is coming next? We are living quite amazing time...Israel is a big big sign for coming days in these days.
https://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/US-President-Donald-Trump-presents-his-Deal-of-the-Century-615690

https://www.tv7.fi/vod/player/70671/



Deuteronomy 31:7
Then Moses sent for Joshua, and before the eyes of all Israel said to him, Be strong and take heart: for you are to go with this people into the land which the Lord, by his oath to their fathers, has given them; by your help they will take it for their heritage.

5. Moos. 31:7
Ja Mooses kutsui Joosuan ja sanoi hänelle koko Israelin läsnä ollessa: "Ole luja ja rohkea, sillä sinä viet tämän kansan siihen maahan, jonka Herra heidän isillensä vannotulla valalla on luvannut antaa heille, ja sinä jaat sen heille perinnöksi.



On hienoa että meillä Suomessa edelleen pidetään yllä lähetystyön perimmäisiä lähtökohtia, ja vallankin sanomaa joka tulee Uuden testamentin puolelta ajatuksesta "juutalaislle ensin".
Tämä roomalaiskirjeen kohta menee nimittäin näin: Room. 1:16
Sillä minä en häpeä evankeliumia; sillä se on Jumalan voima, itsekullekin uskovalle pelastukseksi, juutalaiselle ensin, sitten myös kreikkalaiselle

Tähän voinee asettaa monenlaisia perusteluita ja ajatuksia, mutta on syytä lukea teksti niinkuin se Raamatussa lukee. Lähtökohtaisesti olemme saaneet kirjoitukset, siis Raamatun, juutalaisen kansan kautta, Jeesus on juutalainen, ensimmäiset viestin viejät, apostolit, opetuslapset, olivat juutalaisia. Ja
perusteluja voisi jatkaa paljonkin. Raamattu toki itse perustelee sisällöllään tätä asiaa.

Mutta evankeliumin sanoman eteenpäin vieminen, niinkuin Avainsanoman etusivu kertoo, on olennainen. Jeesuksen tunteminen ja pelastussanoman levittäminen on ykkösasia, ja kun se saavuttaa juutalaiset niin silloin olemme asian aivan ytimessä. Saamme seurata Israelin/juutalaisten vaiheita monista näkökulmista, ja juuri nykyaikana Israelin esilläolo (media, seurakunnat, valtiolliset kesksutelut, jne...) tuovat esille sen mitä on meneillään. Jumala valmistaa maailmaa Israelia siinä, ja se on HÄNEN ILMESTYMISEENSÄ.

Juutalaisevankelioinnin merkitys monissa seurakunnissa on vähäistä, tai se siihen ei osata kohdentaa voimavaroja. Itse näin sen sellaisena, että sillä on siunaava tekijä kaikessa seurakunnan työn menestyksessä, myös lähetystyön ulkokentillä eri puolilla maailmaa. Tällä en tarkoita talousasioita vaan Jumalan valtakunnan levittäytymistä omalla paikkakunnalla ja myös maailmalla eri kansoihin. Maailmassa on paljon saavuttamattomia kansoja ja niille on syytä toki viedä sanomaa, mutta oikealla opillisella asenteella ja opetuksella liittyen juutalaiskristillisiin juuriimme uskon olevan merkitystä sanoman menestykseen ja peräti seurakunnalliseen kasvuun, myös jäsenistön määrässä.

Jumalan silmäterä...kurkkaapa tämä näkökanta:
https://www.tv7.fi/vod/player/68884/?fbclid=IwAR2aI8ocCXyjwiqa0as1mAob7gIgvtjLrYp1QSHuDRi5p9CRqFDjf8WZgIk



Aamutuimaan lauantaina "ylös ulos ja lenkille" - oli hyvä valinta. Netti säätiedotus kertoi lumisateen tulosta ja pitihän se paikkansa. Klo 10.00 aika tarkalleen alkoi satamaan ja sataa edelleen iltapäivässäkin. Mutta ehdinpä "altapois" kun 7.45 olin jo baanalla. Reipas 20 km aamunavaus onnistui hyvin, vaikka hieman vastatuuli nipisteli poskipäitä. Tutut latutaulut ohitettiin aamuhämärässä ja olipa päivä jo sitten valjennut kun pääsin lähemmäs kotiporttia.



As a Bible examination we have to try visit Israel, in this land by visiting we can reach more understanding about holy scriptures. Many people also in my country Finland like to travel Israel if it is possible. Unfortunately Israel is not a cheap country for turists but there is many kind of alternative to choose. Especially for first visiting it is the best way to join professional guided group.
And if you can join the group where also Bible learning, that will be super fine choice.

Messianic jew Andrey will bring also finnish people to Israel with his ministry, and by Bible learning. Here you will have his internet info for interested people. Take a look and check your calender...is it possible to join next october. Sorry...This is by finnish language.
https://www.carmelstreams.fi/seuraavat-matkat/

Andrey has written books and also translated in finnish. This is the new one and it will tell you how to take apart in God`s plans in your life. Also the life where you work, has influence for other people...by your hobbies, outside home life, outside church life.
You can be influential person
.

Suomalaisessa järjestökentässä on monenlaista toimijaa, siis jotka pitävät esillä juutalaisten vaikutusta koko maailmaankin ajatellen. Eräs sellainen on LEV HATSAFON -niminen yhdistys. Tällä taholla on myös oma jäsenlehtensä ja nimeltään Polttopisteessä. Sellainen on ollut Lähi-itä eilen, tänään ja tulevaisuudessa. Voimme olla varmoja, että alue otsikoissa säilyy.

Täältä pääset Lev Hatsafon - Pohjoisen Sydän nettisivuille: http://levhatsafon.com/
Tietopaketti...only for members

As a Bible 

Ei kommentteja: