maanantai 17. helmikuuta 2020

VIIKKO 8 - WEEK 8

MAANANTAI 17.2.2020 - MONDAY

Jepulis, viikko taas alkoi alusta. Viime viikon tohinat oli aikamoiset, ettei ehtinyt täällä runoilemaan. Mutta jospa nyt hellittää ja pääsee naputteleen. Talventuntu on aikalailla hukassa, kevättä pukkaa tosissaan, hiihtolomat - miten niiden lienee käy??


Pitävä suhde...it is real relationship

So, last week was very busy and no possibility to write some thinkings. Now busy is "offline" and some thoughts about just ended visit. Mission Signals from Middle East - by hosting Oulu Pentacostal church succeeded fine. Friend Andrey teached us as a blessing way and many aspects remain listeners minds. FRIENDSHIP WIT GOD opened our 4 days sessions in youth meeting thurday evening, and our youth people increased closer many church senior members.



Oi kristinuskon oppi-isät..."guilty" last centuries "holy people"

Lähi-idän Signaali-seminaari seurakunnassamme ajoittui la-iltapäivään. Aiheita oli 4:ään eri opetukseen ja aloitus aika räväkkä. Juutalaisvihan kristilliset juuret ja korvausteologia niin menneessä kuin nykyajassa. Aikamoinen on kristillisen kirkon historia, kun sitä seikkaperäisesti jää miettimään, opettaja kyllä sai väen ihmettelemään ja minullekin tultiin kertomaan miten tämän opetuksen saisi kaikkiin kirkkokuntiin...mm. luterilaiseen valtakirkkoon. Tästä ei puhuta - ei liioin suurissa kirkoissa eikä tietenkään missään medioissa.
Vihan juuret on kaukana historiassa, mm. Nikean kirkolliskokous oli yksi ajankohta tähän. Vuonna 325 pidetty tapahtuma johti siihen, että juutalaisia alettiin aliarvioida ja erottaa pois muista yhteisöistä. Eipä ihme, että näin aikainen syrjintä sai valtaa lisää ja johti lopputulokseen, joka tunnetaan nimellä Holokausti - tästä täälläkin blogissa kirjoittelin jokin tovi sitten.

If this Roots of Christian Jewish hatred...does not touched, next session curtainly did it. Israel is amazing miracle in many ways, this session made it true when hearing our visitor. Increasing population, increasing cities, increasing technology, acriculture, congregations and Jesus believers, something is coming in this Land...Bible prophesis are coming true.

Numbers 13:27
And they said, We came to the land where you sent us, and truly it is flowing with milk and honey

4. Moos. 13:27-28
Ja he kertoivat hänelle sanoen: "Me menimme siihen maahan, jonne meidät lähetit. Ja se tosiaankin vuotaa maitoa ja mettä, ja tällaisia ovat sen hedelmät.



On Friday evening (just when sabbath starting) we had a homegroup meeting where 25 friends gathered on Andrey`s visit and prayed for many issues. This night was great success according to the message, many of friends in the homemeeting reached God`s calling to the deeper relationship and especially what we have to think when living as a Jesus believer in our society; job, hobby, family, when contact relatives.
Jumalan koko kuva yhteiskunnassa...issue in homemeeting


Kävinpä tänä iltana seurakunnassa, jossa salissa esillä miellyttäviä elementtejä, katsopa kuvia. Niistä voinee tehdä päätelmiä miten täällä suhtaudutaan Israeliin ja yleensäkin uskomme perusteisiin. Juutalaiskristilliset juuret ja Jeesuksen työn merkitys - siinä pilareita meille kaikille.
Puu ja juuret, pysy siinä...our basic - stay there

Orjantappuraa...not pleasant to wear


Again these days on February the weather has changed quite a lot. Sometimes - degrees, and sometimes + plus. Ofcourse it is hard to keep ski roads in good shape, and we have snow so few also in Oulu, green grass on the ground is coming to be visible. Next two photos on this week, in the beginning, thuesday and wednesday.

Eilen +4...water on baana

Tänään -2...almost icecover
Matt. 5:14-16
Te olette maailman valkeus. Ei voi ylhäällä vuorella oleva kaupunki olla kätkössä; 15 eikä lamppua sytytetä ja panna vakan alle, vaan lampunjalkaan, ja niin se loistaa kaikille huoneessa oleville. 16 Niin loistakoon teidän valonne ihmisten edessä, että he näkisivät teidän hyvät tekonne ja ylistäisivät teidän Isäänne, joka on taivaissa.


Siinä eräs ajatus Raamatusta, joka oli vierailjan viesti Oulussa. Andreyn palvelutehtävä on maailmanlaajuibnen, Venäjä, Eurooppa, myös kauempanakin hän vierailee. Opetuslapseuttaminen on tuossa Raamatun totuudessa aivan olennainen, ja tätä mess. juutalainen pastori sydämestään tekee.
Meidän on itsekunkin syytä välillä pysähtyä kuinka valoni loistaa ja onko jakamani informaatio suolalla höystetty. Olla valona ja suolana tässä ajassa - siinä meitä haastetaan päivittäin.

Also we had blessed message for Israel and by Israel to all nations. As a messianic jew he really know many views how gentiles has been connected Israel and jews. And in that perspective lesson for Roots of hatred against Jews and by Christian world told us many painful things. It is not easy to handdle this message but have to understand what "Christian fathers" has done during history time.
This Bible message has not changed and has to keep "online" also among Jesus believers.

Exodus 19:4-6
You have seen what I did to the Egyptians, and how I took you, as on eagles' wings, guiding you to myself. 19:5 If now you will truly give ear to my voice and keep my agreement, you will be my special property out of all the peoples: for all the earth is mine: 19:6 And you will be a kingdom of priests to me, and a holy nation. These are the words which you are to say to the children of Israel.




Ja matka jatkuu vaan kohti Jerusalemia, vaikka ei sinne tänä vuonna ennätäkkään. Pe-iltapäivä ja pitkästä aikaa Asicsit jalkaan, oli terveellinen kolmen vartin juoksulenkki vuorossa. No. tietysti alkoi vettä vihmomaan lenkin aikana, ja odotettavissa koko illan taas vettä kun säätiedotusta vilkasin. Vesi juoksee myös puroissa, ja teiden alustoissa niin tässäkin kuvassa lenkin varrelta, ei varmaan Oulun korkeuksilla tule kovin vaikeaa rospuutto/kelirikko aikaa. Vaan toista lienee hiukka pohjoisempana, nille leveysasteille kun on tullut lunta ennätysmäärät, kertoo uutiset.


Vesi virtaa - water flowing

This song from Pekka Simojoki album Nordic Praise can lift our minds near our God, listen and think about what God has done in your life.




By Andrey visit we had ofcourse information what is happening in Israel nowadays. His facts showed how this small country and jewish state has growed and it is amazing evidence how God has done among jewish people. Let`s be near his Message, Restoration of Israel is coming true.

Romans 11:12
Now, if their fall is the wealth of the world, and their loss the wealth of the Gentiles, how much greater will be the glory when they are made full?


Romans 11:15
For, if by their putting away, the rest of men have been made friends with God, what will their coming back again be, but life from the dead?



Vaan vielä syytä palata viikon päähän, su 16.2. jumalanpalveluksessa olimme teemalla NÄKY -signaali liikkeelle. Vieraamme puheosuus sisälsi monia näkökantoja siitä mitä Lähi-idässä Jumala tekee eikä vähiten Israelissa, jossa kohta on taas parlamenttivaalit.
Lähi-idän moninainen sekasorto on saanut pakolaisaalloot liikkeelle, näkyy vielä edelleen Suomessa vaikkakin suurin aalto 2015 jälkeen on laantunut. Mutta pinnan alla taitaa kuohua.
Näinpä evankeliumin esilläpito näissä maissa on Jumalan tahto ja uskomme, että mitä saimme kuulla Oulussa su-kokouksessa on vielä edessäpäin.

Hes. 36:22-24
Sentähden sano Israelin heimolle: Näin sanoo Herra, Herra: En tee minä teidän tähtenne, Israelin heimo, sitä minkä teen, vaan oman pyhän nimeni tähden, jonka te olette häväisseet pakanakansain seassa, minne tulittekin. 23Minä pyhitän suuren nimeni, joka on häväisty pakanakansain seassa, jonka te olette häväisseet heidän keskellänsä. Ja pakanakansat tulevat tietämään, että minä olen Herra, sanoo Herra, Herra, kun minä osoitan teissä pyhyyteni heidän silmäinsä edessä. 24Minä otan teidät pois pakanakansoista ja kokoan teidät kaikista maista ja tuon teidät omaan maahanne.




Ja Israelin vieras jatkoi edelleen Hesekielin kirjan jakeita eteenpäin. On tulossa jotain erikoisen hyvää alueelle ja siinä voimme olla mukana osaltamme täältä pohjolan perukoilta. Israelin Pyhä Jumala liikkuu alueella ja haluaa tehdä yhteistyötä hänen omiensa kanssa, yhteiseksi hyväksi.

Hes: 36:25-30
Ja minä vihmon teidän päällenne puhdasta vettä, niin että te puhdistutte; kaikista saastaisuuksistanne ja kaikista kivijumalistanne minä teidät puhdistan. 26 Ja minä annan teille uuden sydämen, ja uuden hengen minä annan teidän sisimpäänne. Minä poistan teidän ruumiistanne kivisydämen ja annan teille lihasydämen. 27Henkeni minä annan teidän sisimpäänne ja vaikutan sen, että te vaellatte minun käskyjeni mukaan, noudatatte minun oikeuksiani ja pidätte ne. 28Niin te saatte asua maassa, jonka minä annoin teidän isillenne; ja te olette minun kansani, ja minä olen teidän Jumalanne. 29 Minä vapahdan teidät kaikista saastaisuuksistanne. Ja minä kutsun esiin viljan ja teen sen runsaaksi enkä anna teille nälänhätää. 30 Minä teen runsaaksi puitten hedelmän ja pellon sadon, niin ettette enää joudu kärsimään kansojen seassa herjausta nälän takia.



Herra on luomassa "valtatien" jossa kaikki halukkaat saavat olla mukana. Olemme menossa kohti asioita, joista Raamattu on kertonut jo kauan aikaa sitten. Raamatun totuus aukeaa ja saamme olla näinä päivinä todistamassa Hänen suuria tekoja. Ole valmis tulemaan mukaan jo tätä päivänä.

Jes. 19:23-25
Sinä päivänä on oleva valtatie Egyptistä Assuriin, ja Assur yhtyy Egyptiin ja Egypti Assuriin, ja he, Egypti ynnä Assur, palvelevat Herraa. 24Sinä päivänä on Israel oleva kolmantena Egyptin ja Assurin rinnalla, siunauksena keskellä maata, 25sillä Herra Sebaot siunaa sitä sanoen: "Siunattu olkoon Egypti, minun kansani, ja Assur, minun kätteni teko, ja Israel, minun perintöosani.



In my hometown Oulu our Israel visiting friend challenged in several meetings people to think what is God`s purpose for Israel and jewish people. Why this nation and country is so important and what will God speak via jews. I am sure His will is to show who He is and what for He choose this nation. Although jews as a nation has not followed God`s purpose, He has not left Israel and jews as many gentilas think so. In New testament there is many testimonies for jews and their coming mission. One of the most interested is this and for this we are working and sharing gospel to jews.

Matthew 23:39
For I say to you, You will not see me from this time till you say, A blessing on him who comes in the name of the Lord.

This message has said to jews, so Jesus returning is connected how do they react Jesus, their Messiah.
Jews are waiting Messiah coming and the day will come when this will happen, they will accept Jesus. Pray for this connection!


Oi kyllä kelit vaihtuu nopsaan, tänään su-iltapäivä ja aivan loisto olosuhteet, nollakeli ja luisto ladulla mitä parhain. Oli lumikone käynyt ajamassa baanan kuntoon yön sateiden jälkeen. Tälläista kun olisi taas jokunen päivä?
Hiihtolomaa...enjoy and have a fun


Ei kommentteja: