sunnuntai 1. maaliskuuta 2020

VIIKKO 10 - WEEK 10

SUNNUNTAI 1.3.2020 - SUNDAY


Aloitanpa tämän viikon vähän etuajassa - sunnuntaipäivän päivityksellä. Toki juutalaisessa kalenterissa viikko alkaa sunnuntaista, joten eikähän sallita tämmönen poikkeus tähän tilanteeseen.
Hiihtoloma viikko alkamassa omalla paikkakunnalla, sekä Oulun läänissä. Talven liikuntariemut monella edessä. Mutta, jotta ei menetetä blogin ajatusta - nyt hiukka "Israel-asiaa".



Elämme aikaa, jossa lähes päivittäin mediassa on esillä Israel - yleensä valtamedian kautta negatiivisessa muodossa. Itse olen aktiivisesti mukana järjestössä nimeltään ICEJ (Jerusalemin Kansainvälinen Kristillinen Suurlähetystö), ja siellä Suomen osaston ns. yhdyshenkilötoiminnassa. Järjestö julkaisee Suomessa Sana Jerusalemista -lehteä, josta tuossa yläpuolella erään numeron kansikuva. Puhuttelevaa - kuinka "yhdysköysi" menee kohta poikki. Todella hyvä "kuvaus" siitä, kun kyseessä seurakunnan ja Israelin erkaantuminen toisistaan. Eikös olekin erikoisen kummallinen juttu; olemme saaneet koko Raamatun "Israelin" kautta, monet asiat puoltavat yhteistyön hedelmällisyyttä, ja onpa pohjana Pyhä maa ja itse Herramme Jeesuksen toiminta siellä. Mutta näin vain on, että ko. tahot elävät aikalailla erillään toisistaan. Miksi??

Pyhät kirkon miehet historiassa...mitä he aikanaan edustivat juutalaisiin liittyen? Chrysostomos, Martti Luther, Jesuiitta-veljet, Nikean kirkolliskokous 325 jkr., Aurelius Augustinus...

Onko ohuessa  "köysiliitoksessa" yksi tärkeä syy siihen miksi tänä päivänä ev.lut. kirkolla menee niinkuin menee?
Ev.lut. kirkosta eroaminen? Mitä kirkko edustaa yhteiskunnassa? Mikä on sen tehtävä? Sukupuoli-kysymys ja roolitus? Avioliitto/avoliitto/samaa sukupuolta liitto? Lähi-idän tilanteen ymmärtäminen?
Evankeliumin levittäminen pääasiallisena tehtävä - onko sitä?

Miten ns. vapaiden suuntien (helluntaisrk, vapaakirkko, babtistit, jne...) jäsenmäärien lisääntymisen pysähtymisen laita. Miten vapaissa suunnissa ns. Israel-teologia ymmärretään ja on esillä? Miten suunnataan voimavaroja juutalaistyöhön (evankeliointi ja muu avustus)? Voisiko lisäsuuntaus tälle saralle saada aikaan jotain merkittävää, joka on Jumalan sydämmellä?

Mielestäni kuvan mukainen erkaantuminen (seurakunta - Israel) on ollut selviö vuosia sitten.

Onko tulossa lopullinen Jumalan ja "seurakunnan" erkaantuminen? Mitä se voisi tarkoittaa?
Raamattu sanoo siitä kun Jeesus tulee toisen kerran maan päälle..."löytäneekö Hän uskoa"?
Seurakunta vai "seurakunta"...olkaamme siinä joukossa, joka todella on Hänen omansa. Siinä joukossa, joka todella elää Jumalan tahdon mukaisesti.

Luuk. 18:8
Kuitenkin, kun Ihmisen Poika tulee, löytäneekö hän uskoa maan päältä?

Olemme todella ydinkysymyksessä. Oletko sinä tässä asemassa? Oletko sinä Jeesuksen oma?
Kiirehdi olemaan, hakeudu Hänen läheisyyteen. Kuuntele tätä nykymaailman menoa (tai olet jo kuullut) ja tee johtopäätökset, ja pian ellet ole jo tehnyt! Herramme Jeesuksen paluu voi tapahtua milloin vain!


SIIS HUOMIO!
Israel-asia ei ole pelastusasia, mutta Raamatun sisällön mukaan merkittävä, kun ylläpidämme oikeaa suhdetta näiden tahojen välillä. Tässä eräs jae Raamatusta miksi:
"heidän on lapseus ja kirkkaus ja liitot ja lain antaminen ja jumalanpalvelus ja lupaukset; 5 heidän ovat isät, ja heistä on Kristus lihan puolesta, hän, joka on yli kaiken, Jumala, ylistetty iankaikkisesti, amen!"

siis keille ylläolevat asiat kuuluvat?...israelilaisille... sanoo Raamattu!

Eikö jo pelkästään tämän vuoksi ole syytä pitää yhteyttä rikkomattomana ja hyvinkin vahvana?
Ole Israelin tukena, puhu asiasta omalle seurakunnallesi, lähetystyön aktiiveille, johtajille, nuorten työn vastaaville.


Tähän sopii seuraava kuva mistä onkaan kyse, tai pitäisi olla - seurakunta ja Israel.


Maybe some words about Israel and a blessing in the Middle of Land, to all the nations.

This article based on ICEJ Finnish Branch Magazine published in Finland some years ago. There are many examples why blessings via Israel to the hole world is so clear.

First of all Bible is the the most important instrument when starting to talk next issues. 
Nature and many nature reserves which we can see with own eyes by visiting this Holy Land. Many possibilities in agriculture is lifting Israel as a big influence and how to share knowledge via all nations.
Technology is big success and in many branches in technology we are using invetion which comes from Israel. Bill Gates (founder of Microsoft), one big leader of technology branch has said already 2005 taht Israel has a remarkable influence in coming days. And now we can see, this is true.
Israel has knowlwdge how to handdle water from the sea and get out salty equipments. Also Israeli can make water from air...big change to many African countries.
Noble prices...many scientist (jewish background) has came from Israel, and and in medicine brance.
Economic also is big success in Israeli people, they can create many new alternatives for poor people. Also for arabic if they want to co-operate with Israel. 

So what else, there were in a list many things, and what is coming...we will see and hear!
Israeli people they like to make innovations...and for saving life. Tikun Olam, it is a jewish expression, and means to work for LIFE - for better in Israel and also for hole world.

Zechariah 8:13

Sak. 8:13

Gal. 3:14

Aabraham oli uskon isä, siihen peruskallioon juurtuneena, josta Israel sai siunauksensa. Aabraham ja Jeesus Kristus (tässä edellä) tuodaan samassa "valokeilassa" meille ymmärrykseen, johon hyvä tukeutua...uskon peruspilarit. Ja tästä pakanat (sinä, minä - jotka olemme Jeesuksen omia) pääsevät osalliseksi. Ja niinkuin tuossa lukee (galatalaiskirjeen kohta), uskon kautta saisimme luvatun Hengen. Pyhä Henki, se on luvattu jo Aabrahamille, Israelille, ja Jeesuksen kautta meille kristityille. Aabrahamin siunaus, oi mikä valtava lahja Jumalalta - palaa Vanhan testamentin puolelle ja lue mitä Raamattu kertoo hurskaan Aabrahamin uskosta. Kertomus Iisakin uhraamisesta ja kuinka siinä sitten kävikään.

Aabrahamin, Iisakin ja Jaakobin Jumala on liikkeellä tänäkin päivänä ja tätä samaa Jumalaa saamme olla yhdessä kunnioittamassa/tottelemassa/hänen lupauksissaan mukana olemassa, kun yhdessä Jeesukseen uskossa olevien juutalaisten kanssa teemme työtä armon ajassa. Vielä on aikaa tehdä työtä, vielä on Herramme kärsivällinen maailmaa kohtaan.



Palataanpa vielä asiaan josta aiemmin on ollut puhettakin tällä foorumilla. Yhteyden rakentamista Israeliin päin, ja niin että voimme jotain konkreettisesti tehdä. Elämme maailmassa, jossa ihmiset liikkuvat paikasta toiseen (huolimatta nyt meneillään olevasta korona-vitsauksesta). Liikkuminen on nopeampaa, helpompaa ja yhteyksiä voidaan luoda, jos niin vain halutaan.
Itse olen ollut useamman kerran Israelissa, joissa olen törmaäänyt ns. vapaaehtoistyön tuomiin mahdollisuuksiin. Käytännön kautta pääset ja pääsee myös seurakunnat osalliseksi siitä mistä Raamattu puhuu; yhdessä juutalaiset ja pakanat rakentumaan yhteisestä uskosta. Näin lujittuu side taivaan Isään, joka pitää meistä kiinni ja haluaa vain parastamme.

Eräs olennainen asia on juutalaisten paluumuutto. ALIJA.
Tästä voimme monesta kohtaa lukea Raamatusta, mutta eräs merkittävä huomio kannattaa tehdä, liittyen mikä on itsensä Jumalan sydämellä. Mitä Hän tekee "täysillä" sydämestään, sielustaan, voimastaan, näistä asioista Jumala puhuu Jeremian kirjan 32. luvussa.

Ensinnäkin Jumala sanoo meille...
Mieti tätä, Jumala kehoittaa meitä rakastamaan Häntä...miten: kaikesta voimasta, sielusta ja sydämestä - käsky!
Vanha tesyamentti 5. Moos. 6:5
Ja rakasta Herraa, sinun Jumalaasi, kaikesta sydämestäsi ja kaikesta sielustasi ja kaikesta voimastasi.

Siinä juuri ennen tuota jaetta, sanotaan: jae 4. "Kuule, Israel! Herra, meidän Jumalamme, Herra on yksi."
Siinä vedotaan Israel-asiaan ja Jumala-suhteeseen


Sitten Uusi testamentti Luuk. 10:27
"Rakasta Herraa, sinun Jumalaasi, kaikesta sydämestäsi ja kaikesta sielustasi ja kaikesta voimastasi ja kaikesta mielestäsi, ja lähimmäistäsi niinkuin itseäsi".



Mutta, mitä Jumala sanookaan itsestään...Jer. 32:37 jakeesta eteenpäin:

Katso, minä KOKOAN heidät jälleen kaikista maista.... ja PALAUTAN heidät tähän paikkaan ja ANNAN heidän asua turvassa. 38 Silloin he ovat minun kansani, ja minä olen heidän Jumalansa. 39 Ja minä ANNAN heille yhden sydämen ja yhden tien, niin että he PELKÄÄVÄT minua kaiken elinaikansa, ja niin heidän käy hyvin ja heidän lastensa heidän jälkeensä. 40 Ja minä TEEN heidän kanssansa iankaikkisen liiton, niin etten käänny heistä pois, vaan TEEN heille hyvää; ja minä ANNAN pelkoni heidän sydämiinsä, niin etteivät he minusta luovu. 41 Ja minä ILOITSEN heistä, siitä että teen heille hyvää; minä ISTUTAN heidät tähän maahan uskollisesti, KAIKESTA SYDÄMESTÄNI ja KAIKESTA SIELUSTANI. 42 Sillä näin sanoo Herra: Niinkuin minä olen tuottanut tälle kansalle kaiken tämän suuren onnettomuuden, niin minä myös tuotan heille kaiken sen hyvän, minkä minä heille lupaan..... sillä minä käännän heidän kohtalonsa, sanoo Herra."

Huomaatko, Hän itse on tekemässä kaikesta sydämestään, sielustaan jotain erityistä eli se on hänelle äärimmäisen tärkeä asia. Ja mikä se on?....ALIJA - juutalaisten paluumuutto.
Miksi se on tärkeä? Hän kokoaa kansaansa maahan, joka on tarkoitettu Hänen valitsemalleen kansalle, omaisuuskansalle Israelille.
Ja kun kansaa kootaan maahan, niin silloin valmistellaan Messiaan tuloa, Jeesuksen toista tulemista maan päälle. Ole hyvä ystävä sinäkin tässä mukana, minä ainakin haluan olla!

OLET TEKEMÄSSÄ TÄLLÖIN ASIOITA, JOTKA OVAT JUMALAN SYDÄMELTÄ!

Käy täällä kurkkaamassa mitä tämä toimija edustaa:
https://aliyahreturncenter.com/





It is good to have right direction, the way which show you the best in your life. Holy Book Bible is the cordinator in that aspect, inside it you can find all for your safe life style. Message of Bible is like a adviser, how we can live our life. Choose the right way.



And inside the best direction...there belongs to carry cross, your cross in Jesus. We have many experiences in our life where we can choose. In choosing there will be often situations where we can help friends. Help and carry them as Jesus do, in that way we will live a blessed life. Be as a letter of Jesus, our neighbours will watch us how we live and act. By this way many people could also find the connect with God.



Wow, it is only 2 weeks and 10th Jerusalem Marathon is there, in Jerusalem. I checked Jerusalem marathon official internet page how many countries is now "online" when calculating how many nations are coming under Start line. Quite many also now, although corona-virus is making some problems, and ecpecially in Jerusalem 20th March. They are waiting 40000 runners in this event, so many things have to organize to avoid big, big problems. Do they use some kind of masks in Expo hall, in Pais Arena, during exhibition?

Is this a coincidence?
I wrote these sentences above 2 hours ago and I took a question for Marathon - corona virus problem.
And now I read in Facebook few minutes ago...Jerusalem marathon 2020 will be on october...not in March. Cancellation is coming true.

But problems do not follow into our heart. watch this music group from messianic youth group with skilfull music players.





No siinä se virallinen ilmoitus sitten on. Facebookista kopiotu Jerusalerm Marathon 2020 järjestäjä-organisaattorin informoimana. Sýksyllä tavataan!

Following the Coronavirus outbreak in Israel and abroad, and due to the instructions given by the Ministry of Health, Mayor of the Jerusalem Municipality has decided to postpone the 10th Jerusalem Winner Marathon set to take place on March 20th, 2020.

As of right now, the marathon will be postponed to October post-holiday-season. The decision was made following an evaluation with all the relevant counterparts of the Municipality and in full coordination with the Ministry of Health.

The delay of the marathon is in an attempt to allow over 40 thousand runners to take part in one of the most beautiful and challenging marathons in the world after they had prepared themselves towards the event for months.
We hope to see all of you during the newly scheduled event and look forward to an international sporting event as challenging and exciting as all the ones before.



So Jerusalem Marathon 2020 moved october 2020. Good also for me, but how about 40000 others. 
My plans are now clear, running season is ahead, spring is coming. Before autumn october I can handdle many kind of trainings in Finland summer and that is better for marathon, winter training is harder. Hopefully have good summer and different kind of sports ahead.

Have a good spring also to you blog followers, maybe we will see again later this year 2020.


Have a good time in Bible message and Heavenly God - byt this message towards Jerusalem.
Revelation 21:2-3



ja suomeksi loppusanat tässä vaiheessa:

Pitänee aloittaa valmistelut lokakuuta ajatellen. Onneksi tänä talvena on tosissaan hiihdetty, silloin kun on voinut. Kevät alkaa tulemaan ja lenkkitossut varmasti tulee taas paremmin tutuksi. 

Näinkin voi käydä kun "taudit" koettelee ihmisen asuttamaa maailmaa. Vai onko koko koronajuttu liioiteltua - kukapa tietää, hmm - meidän Jumala tietää. Hän on näiden korona-virustenkin taltuttaja, meidän ei tarvi pelätä tauteja vaan pelätä oikealla tavalla ja asenmteella Luojaamme, joka on kaiken yläpuolella ja kaiken luonut - sinutkin hyvä lukijani!


Joka tapauksessa "kohti Jerusalemia" mennään, on peruutuksia, tauteja tai sitten ei. Määränpää on kirkas, sen kertoo Raamattu, joka on ohjenuora asiaan kuin asiaan.
Tässä tämän kevään viimeinen ajatus ja se tulee tietysti Pyhästä Kirjasta:

Ilm. 21

Siinä yläpuolella Raamatun ilmestyskirjan olennainen asia siitä mihin mennään; Jumala on siellä voittajien kanssa! Kilvoittele uskon hyvä kilvoitus ja pääset kuvan mukaisesti Jerusalemiin - ihanuus ja kaupunki, jossa Kuningas Jeesus asuu!


Siunausta sinulle kevääseen - ja vedä hihasta, jos jossain samoilla kulmilla liikutaan!


Kohti Jerusalemia - towards Jerusalem




Ei kommentteja: