lauantai 28. helmikuuta 2015

Maaliskuu

SUNNUNTAI 1.3.2015
Näin vain kävi että palaankin heti tänne blogi-sivulle ja syynä TV7:n eilinen ohjelma nimeltään Blessing, curse or co-insidence? - Siunaus, kirous vaiko sattuma?
TV7 näytti eilen reilun 2 tunnin osion tuotannosta, joka TV7-arkistosta löytyy 13-osaisena sarjana. Todella hyvä, selkeä ja tunnetut henkilöt asiantuntijoina, mm. Lance Lambert.
Ensimmäinen osa, Israel - Jumalan valtakunnan kehto maan päällä, valaisee sarjan antia. Tästä pääset katsomaan: http://www.tv7.fi/vod/player/?program=37006

Raamatun kohta, jonka blogin alkupäivänä aloittaessani otin esille näyttää olevan tämän sarjan johtotähti, ja tähän totuuteen Raamatussa perustuukin Israel-kysymys.
1. Moos. 12:1-3  Ja Herra sanoi Abramille: "Lähde maastasi, suvustasi ja isäsi kodista siihen maahan, jonka minä sinulle osoitan. 2. Niin minä teen sinusta suuren kansan, siunaan sinut ja teen sinun nimesi suureksi, ja sinä olet tuleva siunaukseksi. 3. Ja minä siunaan niitä, jotka sinua siunaavat, ja kiroan ne, jotka sinua kiroavat, ja sinussa tulevat siunatuiksi kaikki sukukunnat maan päällä."

Ristin Voiton tämän viikon 26.2. numerossa 9 kerrotaan kampanjasta, jossa messiaaniset juutalaiset Israelissa ovat aloittaneet kampanjan nimeltään We are Israel - Me olemme Israel.
Tässä video aiheeseen: https://www.youtube.com/watch?v=Jz9rVpwVxXA
He kokevat olevansa kotimaassaan monesti "syrjityssä" asemassa ja tällä kampanjalla haluavat tuoda esille elämänsä perusarvoja ja sidettä Israeliin.

Samaisen kampanjasivuston kautta törmäsin tähän, Hamasin poika-video:
https://www.youtube.com/watch?v=Qb2SHCSD74o

Mosab Hassan Yousef sanoo videolla: "Kaikista tärkein motivaationi seisoa Israelin rinnalla, muiden motivaatioiden joukossa, on Jumalan rakkauden syvä merkitys kaikille hänen lapsilleen Jeesuksen Kristuksen persoonan kautta."
Ja tämän todella sanoo henkilö, joka tietää entisenä hamasilaisena järjestön taustat ja vaikuttimet. On hyvä, että rukoilemme Mosabin ja hänen rohkeuden puolesta.


Vinkki: Lue Raamattu Jer. 30:10-11  Mutta sinä, minun palvelijani Jaakob, älä pelkää, sanoo Herra, älä säiky, Israel. Sillä katso, minä pelastan sinut kaukaisesta maasta, sinun jälkeläisesi heidän vankeutensa maasta. Ja Jaakob on palajava, elävä rauhassa ja turvassa, kenenkään peljättämättä. 11. Sillä minä olen sinun kanssasi, sanoo Herra, ja pelastan sinut. Minä teen lopun kaikista kansoista, joiden sekaan minä olen sinut hajottanut; ainoastaan sinusta minä en loppua tee: minä kuritan sinua kohtuudella, mutta rankaisematta minä en sinua jätä.



TIISTAI 3.3.2015
Hiihtoloma-viikko Oulun alueella etenee ja ulkona ränneistä lorisi ma-iltana vesi, satoi siis vettä. Kuinkahan käynee ensi viikonlopun Oulun Tervahiihdon? En toki ole sinne menossa, toivotaan kuitenkin että järjestäjät selviävät koitoksesta "kuivin jaloin". Tervahiihto on ilmeisemmin maailman vanhin pitkänmatkan hiihtotapahtuma: http://www.tervahiihto.fi/
Kipitin tunnin lenkin maanantaina ja nyt tänään tiistai menee lepopäivän puolella. Hieman on lauantaisen Pertinhiihdon jälkeen koivet kankeana, mutta onpa aikaa palautua.
Tässä muutama otos ma-juoksubaanalta.

(HUOM! Klikkaa kuvia hiirellä niin näet ne suurempana.)

Rauhallista yhteiseloa kevään kynnyksellä!
Punatulkku vai mikä se on?
Pitää vielä osin "baanata" eli juosta pitkin maantietäkin!
Kempele kasvaa - tähän tulee kauppa Linnakankaalle!
Veera-tytär lähti 3 kk:n "komennukselle" Afrikanmaalle Namibiaan, jossa paikallisessa sairaalassa viettää opiskeluunsa liittyvää jaksoa. Ma-iltana skype jo höyrysi ja oli mukava saada ääntä ja kuvaa eetteriin. On varmaan mukavat ajat edessä, lämmintä tuntui myös piisaavan sekä muiden maiden opiskelijoiden kanssa ei varmaan tule aika pitkäksi. Terveoloa siellä Ahtisaaren "synnyttämillä" sydänmailla!

Nyt sitten on alettu jänskäämään säätä Jerusalemissa, kun maraton-tapahtuma lähenee. Forecan kautta 10 vrk:n ennuste näyttää peräti hyvältä: http://www.foreca.fi/Israel/Jerusalem/tenday
Lentopäivänäni 11.3. olisi tulossa maximissaan hiukka alle 20 asteen, joka olisikin sitten ihanteellinen juoksupäivänäkin. Mutta tapahtua voi vielä vaikka ja mitä.
Ilmoittautumisaikakin näyttää päättyvän tulevana yönä, siis pitää kiirettä jotta ehdit. Noin 15000 kieppeille näyttäisi osallistujien määrä nousevan.

Usein radiodei on päällä - lenkillä, kotona, töissäkin - ja tänään "Viikon Tikka"-ohjelmassa kerrottiin radiokanavan alkutaipaleesta, synnystä ja Kristityt yhdessä-yhdistyksestä. Timo Tikan haastateltavat Lauri Nurminen ja Tiipi Jokinen välittivät kuulijoille radioaaltojen media-mahdollisuuuksista.
Jo 21 taajuudella kuuluva Dei on maamme kattavin hengellinen radiokanava, ja myös Israel-asia saa hyvin ohjelma-aikaa, juuri tuossa taka-alalla soikin Sana Jerusalemista-ohjelma.
Dei tavoittaa etenkin suuren joukon ihmisiä jotka eivät jostain syytä ohjaudu seurakuntien toiminnan pariin. Näitä kuuntelijoita on peräti n. 70000. Koko Suomessa kuuluvuus kanavalla on 72% eli melkoisen joukon kattava potentiaalinen kuulijakunta. Kanava sai alkunsa 1990-luvun alussa, jolloin kanavan perustajalle Kirsi Rostamolla Jumala laski näyn mediasta, jolla voisi saavuttaa evankeliumilla ihmisiä. Jä näin on todella käynyt, onpa tällä hetkellä kanavalla n. 100 yhteistyötahoakin.

Siispä sähköisen median kautta (radio, tv, internet) saavutetaan yhä useampia tahoja, ja omankin blogin alkuperusteluissa esitin ajatusta/tavoitetta eri tahojen saavuttamisesta. Kyse on tietysti siitä miten info-kanava ja lukija/kuulijakunta törmäävät. Kuinka tiedon levittäminen onnistuu?
Tällä ajallisesti rajatulla blogisivullani (1.1.-15.3.2015) tuntuisi olevan merkitystä, tästä kertoo mm. lukijamäärien sivuvierailut. Ja varmaan myös uudenlainen lähestymistapa - liikunta ja lähetystyö - on saanut kiinnostusta aikaan. Eikä "jatkuvasti polttava" puheenaihe vähennä kiinnostusta; juutalaiset ja Israel - Jumalan valtakunnan kehto maan päällä!
Vaikuttakoon Jumala lähetystyön moninaisessa kentässä iankaikkisen rakkaussanomansa eteenpäin leviämiseen.

Raamattu on pullollaan tekstejä Israelista ja nytpä tämän päivä osalta:
Vinkki: Lue Raamattu Jer. 23:5-8  Katso, päivät tulevat, sanoo Herra, jolloin minä herätän Daavidille vanhurskaan vesan; hän on hallitseva kuninkaana ja menestyvä, ja hän on tekevä oikeuden ja vanhurskauden maassa. 6. Hänen päivinänsä pelastetaan Juuda ja Israel asuu turvassa. Ja tämä on hänen nimensä, jolla häntä kutsutaan: 'Herra on meidän vanhurskautemme'. 7. Sentähden, katso, päivät tulevat, sanoo Herra, jolloin ei enää sanota: 'Niin totta kuin Herra elää, joka johdatti israelilaiset Egyptin maasta', 8. vaan: 'Niin totta kuin Herra elää, joka johdatti ja toi Israelin heimon jälkeläiset pohjoisesta maasta ja kaikista muista maista, joihin minä olin heidät karkoittanut'. Ja niin he saavat asua omassa maassansa."
-Jeesus on vanhurskautemme, näin myös Israelille. Molemmat ovat palaamassa!

Olitko siellä kun Herrani ristiinnaulittiin...katso ja kuuntele 2 hienoa versiota:
https://www.youtube.com/watch?v=BLJ0IjLAmOA
https://www.youtube.com/watch?v=MPmGcridHQ8



KESKIVIIKKO 4.3.2015
Helluntaiherätyksen medialähetysjärjestö Avainmedia julkaisee lehteä - Avainmedia - jossa uusimmassa numerossa oli kirjoitus Roni Smolarilta. Hän vaikutti Israelissa yli 20 vuotta, mm. Ylen kirjeenvaihtajana ja on ollut myös Helsingin juutalaisen seurakunnan johtaja.
Artikkelissaan "Nyky-Israel on lahja maailmalle" hän sanoo näin: "Juutalaisten pärjääminen ei ole ollut sisäänlämpiävää vaan sitä on haluttu hyödyntää ihmiskunnan yhteiseksi hyväksi. Moniin sairauksiin on löytynyt lääkitystä ja uusia hoitomuotoja, minkä seurauksena terveytemme on kohentunut ja elinaikamme pidentynyt. Voimme nauttia kulttuurin eri muodoista ja arkemme täyttää tekniikan ja teknologian monet saavutukset. Näissä kaikissa piilee juutalaisten osaaminen."

Uskon näin, että juutalaisten kautta saavutukset ovat Jumalan siunaamaa, onpa mm. Nobel-palkinnon saaneet 22% juutalaisia, vuonna 2013 voittaneista peräti puolet.

Samainen Jumalan siunaus näkyy myös parhaillaan Israelissa olevan Puurim-juhlan syntyvaiheissa.
Persiassa 220 e.Kr. Ahasveros-kuninkaan (=Kserkses) palvelija Mordekai (juutalainen) ei kunnioittanut korkea-arvoista Hamania. Mordokailla oli juutalainen kasvattityttö Ester, josta tuli kauneutensa ansiosta kuninkaan puoliso. Haman sai syyn vainota juuutalaisia Mordokain vuoksi ja suunnitteli heidän tuhoaan. Kävikin päinvastoin ja Haman jäi tappiolle ja menetti henkensä rakentamassaan hirsipuussa. Jumala suojeli omiaan.
Parhaillaan Israelissa vietetään tähän tapahtumaan liittyen Puurim-juhlaa (4.-5.3.2015), ja monet lapset mm. pukeutuvat naamiais-asuihin ja jakavat lahjoja. Puurimista alkaa keväisten juhlien aika Israelissa, joita seuraavat ennen kesää pääsiäinen (pesach), itsenäisyyspäivä, Jerusalem-päivä ja helluntai (shavuot). Pesach ja shavuot ovat raamatullista juhlista niitä, jolloin juutalaiset tulivat temppeliaikana Jerusalemiin. Syksyllä tällainen on Sukkot, lehtimajanjuhla.

Ester 9:20-22   Ja Mordokai pani kirjaan nämä tapaukset. Ja hän lähetti kirjeet kaikille juutalaisille kuningas Ahasveroksen kaikkiin maakuntiin, lähellä ja kaukana oleville, 21. säätäen heille, että heidän oli vietettävä adar-kuun neljättätoista päivää ja saman kuun viidettätoista päivää joka vuosi, 22. koska juutalaiset niinä päivinä olivat päässeet rauhaan vihollisistansa ja heille siinä kuussa murhe oli kääntynyt iloksi ja suru juhlaksi - että heidän oli vietettävä ne päivät pito- ja ilopäivinä ja lähetettävä toisilleen maistiaisia ja köyhille lahjoja.

Samaiseen tapahtumaan viittaa pääministeri Netanyahu juuri meneillään olevalla Yhdysvallan vierailullaan. Tämänpäivän Haman on hänen mielestään Iran (ent. Persia) ja siellä oleva ydinvoima ongelma, tai pelko peräti rakentaa ydinpommi. Israelin mielestä uhka on maailmanlaajuinen, ja toki tällä ei varmaankaan ole vähättelemisen aihetta, koska Iranista käsin monia Israel-vastaisia järjestöjä viime vuosina on autettu merkittävästi; Hamas, Hizbollah, jne...
Onhan myös Euroopassa herätty huomaamaan mitä ympärillämme tapahtuu.

Mutta Jumalan sanassa on ihanat lupaukset, Room. 8:39
Sillä minä olen varma siitä, ettei kuolema eikä elämä, ei enkelit eikä henkivallat, ei nykyiset eikä tulevaiset, ei voimat, 39. ei korkeus eikä syvyys, eikä mikään muu luotu voi meitä erottaa Jumalan rakkaudesta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme.
-pahan voimat eivät voi erottaa hänen yhteydestään!

Iltabaanalla juosten noin 45 min. verran työpäivän jälkeen. Lenkkari-asicset kastuivat, moninpaikoin yöllisen sateen jäljiltä loskaa ja vesilammikoita, joita ei pimeässä aina huomaa. Kokeilin muutaman reippaaman nykäisin että "kone" pelaa, ei ollut ongelmia.
Olenpa tämän ennenkin huomannut: elikkäs kun jokin matka tai muu työstä poissaolo-este lähenee niin eiköhän ala yrittäjän puhelin soimaan ja tulee kyselyjä palveluihin joita teen (fysioterapia ja hieronta). Tänäänkin taisi 5 soittoa tulla ja piti yrittää löytää aika heille ennen "lomaa".
Löytyi toki, mutta tarkoittaa yrittäjän päivien venymistä..
Oisko tämä sitä Murphyn lain logiikkaa vai yrittäjän palvelualttiuden koettelua?

Työpäiviä 3,5 ja sitten ollaankin valmiina matkaan. Mutta niinkuin uutiset kertoo niin harmaita pilviä on ilmaantunut taivaalle "valkopunaisten lintujen" ongelmista...Norwegian!
Mulla on liput Oulu-Hki-Oulu välille norskilta, ja pitää hiukka jännityksessä miten niiden käy.
Jokatapauksessa Helsinkiin mennään ja siitä sitten eteenpäin.
Alla olevat raamatun jakeet lohduttaa ja kantaa:

Vinkki: Lue Raamattu 5. Moos. 33:27-29  Sinun turvasi on ikiaikojen Jumala, sinua kannattavat iankaikkiset käsivarret. Hän karkoitti viholliset sinun tieltäsi, hän sanoi: 'Hävitä!' 28. Näin Israel asuu turvassa, Jaakobin lähde erillänsä viljan ja viinin maassa, jonka taivaskin tiukkuu kastetta. 29. Autuas olet sinä, Israel; kuka on sinun vertaisesi! Sinä olet kansa, jota Herra auttaa, hän, joka on sinun kilpesi ja suojasi, sinun miekkasi ja korkeutesi. Vihollisesi mielistelevät sinua, ja sinä astut heidän kukkuloillansa."



PERJANTAI 6.3.2015
Viikko h-hetkeen, tässä vähän esimakua miten on hyvä valmistautua juoksuun:
https://www.youtube.com/watch?v=YyNPFsKBZXY

Mutta nyt sitten itse liikkeelle omaan perjantain liikuntajuttuun; hissuttelulenkille ja pitämään "virettä yllä" ettei katoa tuntuma...

Sopiva 50 min. taival sitten jo takana, pakastuvan ilmanalan merkeissä eli pyörätiet olivat jäätymässä. Piti olla varovainen, ettei tullut vahinkoa.
Moottoritie Oulu-Kempele; tästä useat kerrat menty yli!
 Ouluntullissa avantouinti-paikka - ei kiitos tällä kertaa!
Värikäs alkuillan taivas!
Lenkillä syke matalalla ja tunnustelua miltä tälle lenkille valitut sukat tuntuu; sekin yksi pieni yksityiskohta kun lähdetään "pitemmälle baanalle". Tai oikeastaan ei ihan pienikään, sillä jalkaterät varpaineen on kovalla rasituksella kun mennään useita tunteja. Sukat ei saa hiertää, ei "elää" jalassa (on kuulemma liukuesteellisiä sukkiakin maratonille) eikä saa olla saumoja sellaisissa kohdissa joista voi muodostua rakkoja. Samoin kengän ja sukan yhdistelmä oltava yks-yhteen - tunnuttava hyvältä jalassa. Viritystä siis alkaa olemaan ensi viikon lähtöön ja hyvä niin, odottavalla kannalla jo siis kovasti ollaan.
Samoten välineet, jotka juoksussa päällä pitää olla testatut ja useamman kerran käytetyt, uusia pakastavedettyjä tamineita ei kannata laittaa päälle.

Uskotv:n arkistosta löytyy Turun IYC-tilaisuuksia, joten tässä pari niistä:
http://www.uskotv.fi/ohjelmat/iyc-ilta-eric-benson/
http://www.uskotv.fi/ohjelmat/iyc-ilta-dima-tretyakov/

Eric Bensonin ja Voiton Talosta kertova 4-osainen video-kooste:
http://www.carmel-assembly.org.il/bnvid.html
-viimeinen video/kuvakooste nro4 näyttää Voiton talon miesten kasvoja, jotka ovat kokeneet muutoksen, ja kuvakoosteen lopussa olennainen raamatun jae:

Vinkki: Lue Raamattu Heb. 3:6
mutta Kristus on uskollinen Poikana, hänen huoneensa haltijana; ja hänen huoneensa olemme me, jos loppuun asti pidämme vahvana toivon rohkeuden ja kerskauksen.
-huoneen haltijat; niin juutalaiset kuin pakanat Jeesuksessa!



LAUANTAI 7.3.2015
Pakkasyön jäljiltä valmistelut hiihtolenkille, tarkoitus käydä viimeviikkoisen Pertin hiihdon maisemissa n. tunnin verran. Tänään 7.3. on Oulun Tervahiihto.

Tässä löytyy vastaavantyyppinen blogi mikä on itsellä alkoi 1.1.2015:
http://matkallatervahiihtoon.blogspot.fi/

Tätä Tervahiihto-blogia näyttää ylläpitäneen useampikin henkilö, ja sieltä löytyy video-suorituksia ja ohjeita monesta näkökulmasta. Heillä näyttää olevan päivityksiä huomattavasti harvemmin kuin allekirjoittaneella. Itselläni niitä on ollut päivittäin.
Tämä lukemasi blogi-sivustoni on ollut liikunnan ja hengellisen työn yhdistelmä, ja blogistina "amatöörin" näkövinkkelistä olen tätä kirjoitellut ja pitänyt. Mutta voinpa sanoa että opettava ja todella rikastuttava kokemus, suosittelen jos jotain tällä saralla mietit!

Mutta nyt ylös - ulos - ja hiihtolenkille...
Hiihtobaana oli luistavassa kunnossa ja todella upea tunne oli lykkiä tasatyönnöin.
Tämän päivän kuvasatoa:
Tuttu latukartta hämärän peitossa - pakkasta yöllä!
Selkeät opasteet - vaihtoehtoja monenlaista!
Metsistä elinkeinoa monelle - parempi vain pysyä ladulla!
Nykymoderneja puisia omakotitaloja ladun varrelta!
Maali lähestyy!

Niin todellakin kohta mennään kohti Israelia, maali lähenee. Pari kuukautta sitten 1.1.2015 samassa paikassa kuvailin tuntoja lähtöviivalta suksen kärkien ja monojen sojottaessa kohti Jerusalemia, asetettu tavoite on käsinkosketeltavan lähellä. Monenlaisessa säässä ja tuulentuiverruksessa on edetty, on toki koettu mukavia tunnelmia kilometrien kertyessä.
Aikanaan 1990-luvulla sain kokea 2 Tukholman maratonia, joissa 15000 osaanottajaa niinkuin nyt Jerusalemiin myös tuntuu olevan tulossa. Suuren ihmismäärän ilmapiiri ja tapahtuman järjestelyt ovat varmasti mieleenpainuvat. Hiphei, kohta mennään.

Tiedotusvälineet ovat kertoneet viimepäivinä todella järkyttäviä uutisia siitä miten ISIS-järjestö tuhoaa valtavan arvokasta historiaa Lähi-Idässä. Mosul ja Nimrud tullaan muistamaan järjestön terrorin kohteena. Tässä olisi ohjelma TV7-arkistosta Jerusalem studio, jossa ISIS-asia keskustelussa; http://www.tv7.fi/vod/player/?program=41905

Elämän arvokkuudesta katso tästä; holokaust selviytyjä Elice Herz-Sommer;
"Look for the Beauty in Life"....."Elämä on kaunista"
http://unitedwithisrael.org/watch-wisdom-of-a-holocaust-survivor/?utm_source=MadMimi&utm_medium=email&utm_content=Amazed+by+Obama%27s+Rudeness+to+Israel%3B+%27Zionist%27+Muslim+Teenager+Ready+for+IDF%21&utm_campaign=20150227_m124612973_Amazed+by+Obama%27s+Rudeness+to+Israel%3B+%27Zionist%27+Muslim+Teenager+Ready+for+IDF%21&utm_term=Alice-Herz-Sommer-1-200x140_jpg

-löydät videon päätteeksi hänen elämästään pitemmänkin videotallenteen.

ISIS - holokaust selviytyjä; vertailukohtaa kerrakseen!

Vinkki: Lue Raamattu 1.Piet. 1:23:  te, jotka olette uudestisyntyneet, ette katoavasta, vaan katoamattomasta siemenestä, Jumalan elävän ja pysyvän sanan kautta.
-pääsy Jumalan ikuiseen yhteyteen - Jeesuksen ja ikuisen sanan kautta!

Ihana laulu Michael W. Smith: https://www.youtube.com/watch?v=Bo1bjTOFbZA



SUNNUNTAI 8.3.2015
Kävin aamun kävelylenkillä "luistelemassa", Oulussa oli eilen räntäsade joka aiheutti yön jälkeen pyörätiet hirvittävään kuntoon. Kannaltani ei kuitenkaan enää hidasta valmistautumista, leppoisaa "himmailua" tämä loppuaika ennen tapahtumaa.

Onnittelut kaikille naissukupuolen edustajille, tänään naistenpäivä.
Siksikin muutama värikäs matkakuva teidän kunniaksi:

Värikäs kukkapensas seinustalla Via dolorosalla!
Rypäleitä ja granaattiomenia - hyvää on!
Värikästä menoa Lehtimajanjuhlilta 2013
Jerusalem; juutalaisen torin Mahane Yehudan herkkupöytää!
Taidetta Jaffasta
Jaffan taidekorttelia edelleen...
Natanya; oikeita ovat - ei muovikukkia!

Kuuntelin juuri Patmos-nettisivulta ohjelmaa. jossa Martti Ahvenainen keskusteli Pasi Turusen ja Petri Mäkilän kanssa. Martti Ahvenainen on kirjoittanut kirjan Islam Raamatun valossa, joka itsellä myös tarkoitus lukea lähitulevaisuudessa.

Islam Raamatun valossa

Tulossa samalla www.patmos.fi kanavalla tällainen ma 9.3.2015 klo 18.00:
Studio 24 - Live, suora lähetys Savenvalajan paja; Esa Heiska, Heräjä Suomen Siion rakastamaan Israelin Jumalaa ja Jumalan Israelia. Viritä vastaanotin päälle!

Vinkki: Lue Raamattu Jes. 60:14-15  Ja kumarassa käyden tulevat sinun tykösi sinun sortajaisi pojat, ja kaikki sinun pilkkaajasi heittäytyvät sinun jalkaisi juureen. He nimittävät sinut "Herran kaupungiksi", "Israelin Pyhän Siioniksi". 15. Sen sijaan, että sinä olet ollut hyljätty ja vihattu, niin ettei ollut kauttasi kulkijaa, teen minä sinut korkeaksi iankaikkisesti, iloksi polvesta polveen.
-Siionin ihanuus - Jerusalemin tulevaisuus



MAANANTAI 9.3.2015
Valmistautumis-viikko alkoi ja aamubaanalla 45 min. verran. Aamu-aurinko avasi hienolla tavalla mieliä ja ajatuksia tälle viikolle. Hiihtoloma koululaisilla ohi ja suuntaavat taas kouluun.
Minulla työpäivä juoksevien kaupunki-asioiden hoidon jälkeen, tänään meneekin pitempään työmaalla Kempeleessä.
Kantohanki houkuttelee...
Aurinko kurkistaa puiden takaa!
Koululaiset taas koulutiellä

KUUNTELE TÄMÄ, kestoltaan reilu 1 tunti: Turun helluntaiseurakunta eilen päiväkokous/jumalanpalvelus 8.3.2015 Risto Huvila
http://www.turunhelluntaisrk.fi/sivusto/puheet/risto-huvila/2015-03-08-110000/paivakokous

Hes 20:41-42 Niinkuin suloisesti tuoksuvaan uhriin minä teihin mielistyn, kun minä vien teidät pois kansojen seasta ja kokoan teidät maista, joihin olette hajotetut, ja osoitan teissä pyhyyteni pakanain silmien edessä. 42. Ja te tulette tietämään, että minä olen Herra, kun minä tuon teidät Israelin maahan, siihen maahan, jonka minä kättä kohottaen olin luvannut antaa teidän isillenne.
-yksi raamatunkohta, jonka Huvila luki Raamatusta opetuksessaan



TIISTAI 10.3.2015
Tiistai-aamua viedään ja lentolaukkua jo paikkaillaan.
Suuntana Israel ja Jerusalem, tai "nousta ylös Jerusalemiin" niinkuin Matt. 20. luku kertoo: Ja kun Jeesus lähti kulkemaan ylös Jerusalemiin, otti hän ne kaksitoista erilleen ja sanoi matkalla heille: 18. "Katso, me menemme ylös Jerusalemiin, ja Ihmisen Poika annetaan ylipappien ja kirjanoppineitten käsiin, ja he tuomitsevat hänet kuolemaan 19. ja antavat hänet pakanoille pilkattavaksi ja ruoskittavaksi ja ristiinnaulittavaksi, ja kolmantena päivänä hän on nouseva ylös".

Jerusalem on Raamatussa esillä juutalaisten juhlien kannalta useasti; itseasiassa pääsiäinen, helluntai ja lehtimajanjuhla kertovat juutalaisten tulevan kaupungin temppeliin.
Olimme oululaisryhmänä syksyllä 2013 Jerusalemissa lehtimajanjuhlan aikaan, jolloin juhlan tunnelmat aisti hyvin kaupungissa, tässä tunnelma-kuvia:

Tungosta lehtimajanjuhlan aikaan länsimuurilla
Juhla ICEJ:n järjestämässä ilta-tilaisuudessa!
Zion-portti - tästäkin maratonreitti kulkee!
Onneksi on jalkajarru!
Poikakuoro Ben Yehuda-kävelykadulla!
Majapaikkani Jerusalemissa - Jaffa-roadilla!
Jaffa-road ja ratikkalinja - maraton juostaan tätäkin pitkin!
Länsimuurilta: Kaikkien kansojen rukoushuone - Jes 56:7

Lehtimajanjuhla
Tässä Juuret lähteellä-sarjasta Barry Segalin hyvä video aiheesta:
http://www.tv7.fi/vod/player/?program=5379

LEHTIMAJANJUHLA JA SEN MERKITYS
Israelin keskeinen asema:
Lehtimajanjuhla kertoo Raamatun lukijoille siitä, että Jumalan valtakunta ilmestyy. On tulossa aika ja päivä, jolloin Messias hallitsee Jerusalemista käsin. Tämä toteutuu Israelin kautta.
Apostolien teoissa opetuslapset saivat maailmanlaajuisen tehtävän, Jeesus käski mennä jokaisen kansan luo ja julistaa evankeliumia kaikille luoduille.
Kuitenkin opetuslapsilla oli yksi polttava kysymys, jonka esittivät Jeesukselle: "Herra, tälläkö ajalla sinä jälleen rakennat Israelille valtakunnan?" Apt. 1:6
Pystytätkö nyt Daavidin valtaistuimen?
Ja Jeesus vastaa: Apt. 1:7-8
"Ei ole teidän asianne tietää aikoja eikä hetkiä, jotka Isä oman valtansa voimalla on asettanut, 8. vaan, kun Pyhä Henki tulee teihin, niin te saatte voiman, ja te tulette olemaan minun todistajani sekä Jerusalemissa että koko Juudeassa ja Samariassa ja aina maan ääriin saakka".

Jeesus ei siis kiellä sen tuloa, mutta painottaa ensin menemistä kaikkeen maailmaan.
Isä tietää aikataulut ja toteuttaa ne aikojen lopulla.

Israelin maan synty ja kansan paluu maahan on tätä aikaa jouduttamassa, on tulossa ennalleenasettaminen. On tulossa lehtimajanjuhlien profetaalinen toteutuminen - aika johon Jumala on maailmaa viemässä ja ihmisiä siihen mukaan kutsumassa. Israel valmistautuu aikaa varten, jolloin Daavidin Poika pystyttää valtaistuimen ja kaitsee pakanakansoja rautaisella valtikalla; niinkuin Ilmestyskirja 12:5 sanoo: Ja hän synnytti poikalapsen, joka on kaitseva kaikkia pakanakansoja rautaisella valtikalla; ja hänen lapsensa temmattiin Jumalan tykö ja hänen valtaistuimensa tykö.

Israel on siis erittäin tärkeä, on seisottava sen rinnalla ja rukoiltava sen puolesta. Jumalan valtakunta ja sen päämäärä on tulossa - lehtimajanjuhlan sanoman kautta koittaa suuri ilo.
Sen vuoksi meidän on syytä todella odottaa sitä, innostua ja iloita siitä, olla yhä riippuvaisempia kaikkivaltiaasta Jumalasta.
Hyvä lukija - anna elämäsi Luojan käyttöön ja että Hän on tärkein elämässäsi. Hänen vaikutuspiirissä saat elämääsi tyydytyksen ja ikuisuusmerkityksen.

Tässä tuttu musiikki-esitys, usein radiosta lenkkibaanoillani:
https://www.youtube.com/watch?v=mQedOObEqEE&list=PLpehm5rsRruEBJplu7tm1dDoiRKLs6DsL
-ei mitään hätää - voit luottaa minuun - jos ei omat voimat riittäneet - se olen minä joka voin kuivata sun kyyneleet.
Hänen voimaansa saan luottaa itsekin Jerusalemissa, kiitos Hänelle!

Vinkki. Lue Raamattu Joh. 5:24-25  Totisesti, totisesti minä sanon teille: joka kuulee minun sanani ja uskoo häneen, joka on minut lähettänyt, sillä on iankaikkinen elämä, eikä hän joudu tuomittavaksi, vaan on siirtynyt kuolemasta elämään. 25. Totisesti, totisesti minä sanon teille: aika tulee ja on jo, jolloin kuolleet kuulevat Jumalan Pojan äänen, ja jotka sen kuulevat ne saavat elää.
-oma uskontunnustukseni vuodelta 1986; Gidonien lahjoittamasta (v.1974) Raamatusta!

Hes. 39:27-29: Kun minä tuon heidät takaisin kansojen seasta ja kokoan heidät heidän vihamiestensä maista, niin minä osoitan heissä pyhyyteni lukuisain pakanakansain silmien edessä. 28. Ja he tulevat tietämään, että minä, Herra, olen heidän Jumalansa, kun minä, vietyäni heidät pakkosiirtolaisuuteen pakanakansojen luokse, kokoan heidät omaan maahansa enkä jätä sinne jäljelle ainoatakaan heistä. 29. Enkä minä enää kätke heiltä kasvojani, sillä minä vuodatan Henkeni Israelin heimon päälle, sanoo Herra, Herra."
-koko maailman tulee näkemään mitä Jumala tekee - Israelille!


Pari kuvaa juoksulenkiltä tänään tiistaina iltapäivällä;
Viimeistä juoksubaanaa...
...räntäsateen tunnelmissa!
Kamat laukkuun ja sitten mennään!

KESKIVIIKKO 11.3.2015
Aamuherätys 05.45, suihkun, aamupuuron ja kaffikupposten avulla mukaan ja matkaan. Netistä varmistus, että Norwegian "toimii" ja Tarja-vaimon kyydissä Oulun kentälle.
Lentokentällä muutamia tuttuja kasvoja; kärppä-johtajaa ja kansanedustajia. Takkulan Hannukin asteli vastaan ja siinä muutama kommentti vaihdettiin, toivotti onnea reissuun.
Kone aikalailla täynnä ja pikaisesti jo oltiin Hesassa.
Norskilla alkuun: Oulu-Hki
Helsinki-Vantaa tarjoaa tämmöstä - lepoyksiöitä!
Suunnittelua "valmentajan" kanssa pe-juoksutaktiikkasta!

Lentokone aika tyhjä välillä Helsinki-Kiova. Mikähän syynä?

Näillä on tähän saakka selvitty!

Sittenpä jo olen Ukrainanmaalla ja Kiovan Borispol lentokentällä. Tämä visiitti jää lyhyeksi, parin tunnin odotus käytäviä mittaillen ja taxfree paikkoja tutkien.
Laitetaan muutamia kuvia tästä paikasta:
Taxfree ja lähes tyhjänä!
Lähestytään Israelia...
Minkä näistä valitsisi?

Sitten jo Tel Aviv koneeseen ja pääsen taas istumaan!
Klo 20.00 Kiovasta kohti Israelia
Sitten löytyykin kanssamatkaajia - kipapäisiä etenkin!

Huh - huh, Israelissa ollaan. Seuraava asia onkin taxi-juttu, kentän edustalla on sherut-taxi palvelu jolla pääsee helposti Jerusalemiin...siispä jonoon!
Määränpää jo lähellä - Ben Gurion lentokenttä!
Hyvin meni taxin kanssa, pääsin aika hyvin ja Jaffa-roadille taxi kaarsi jo toisen pysähdyshetkensä merkeissä. Olipa mukava juttu! Sitten hostellin ovelle...

Ovikoodilla sisään
Tervetuloa ja ylös portaita huoneeseen - hyvää yötä!
Tästä oli helppo ottaa oman huoneen infokuori!

Ei kommentteja: