perjantai 11. marraskuuta 2016

HERE IT COMES AGAIN - Jerusalem Marathon 2017

MARRASKUU VIIKKO 45 JA LAUANTAI - SATURDAY 11.12.2016

- START LINE -
Heb.2:1-3 "Sentähden, kun meillä on näin suuri pilvi todistajia ympärillämme, pankaamme mekin pois kaikki, mikä meitä painaa, ja synti, joka niin helposti meidät kietoo, ja juoskaamme kestävinä edessämme olevassa kilvoituksessa, silmät luotuina uskon alkajaan ja täyttäjään, Jeesukseen, joka hänelle tarjona olevan ilon sijasta kärsi ristin, häpeästä välittämättä, ja istui Jumalan valtaistuimen oikealle puolelle.
Ajatelkaa häntä, joka syntisiltä on saanut kärsiä sellaista vastustusta itseänsä kohtaan, ettette väsyisi ja menettäisi toivoanne. " HEBREWS 2:1-3

2.Tim. 4:7 "Minä olen hyvän kilvoituksen kilvoitellut, juoksun päättänyt, uskon säilyttänyt."
1.TIMOTHY 4:7

1.Kor. 9:24-27 "Ettekö tiedä, että jotka kilparadalla juoksevat, ne tosin kaikki juoksevat, mutta yksi saa voittopalkinnon? Juoskaa niinkuin hän, että sen saavuttaisitte.
Mutta jokainen kilpailija noudattaa itsensähillitsemistä kaikessa; he saadakseen vain katoavaisen seppeleen, mutta me katoamattoman.
Minä en siis juokse umpimähkään, en taistele niinkuin ilmaan hosuen,
vaan minä kuritan ruumistani ja masennan sitä, etten minä, joka muille saarnaan, itse ehkä joutuisi hyljättäväksi." 1.CORINTHIANS 9:24-27

Yllä olevat Raamatun kohdat olkoon ohjenuorana valmistautuessani koitokseen, ja maraton on joka kerta aivan erityinen, myös kukin juoksutapahtuma uniikki. Suhtaudun näissä päivityksissä hengelliseen ja liikunnalliseen viitekehykseen, Israel-rakkaus siinä sopivasti miksattuna mukana. Samalla vähän engl. kielistäkin väliin että pysyy tunnelma "kuosissa" ja asian ytimessä.

Now I am ready to see forward after nice summer and running season 2016, Jerusalem maraton 2017 here I come. Bible verses below will be my keys when preparing for Jerusalem March 2017. My third race in Jerusalem will be better than the first and the second, I believe so. My experience for Jerusalem marathon course is quite clear, two times run and succesfully finished have learned me.
Absolutely the feeling is really excited, and I will have some finnish friends to Jerusalem. Especially "surprising participants" will join us and I will tell more later in this blog.

Here below you will see some photos by Mediterranian sea Turkey Alanya, I was there one week with wife and her sister. It was nice to run every morning with light wearlook, and enjoy daily warm weather (+26...+28).

Kesän 2016 aikana virittynyt juoksutahti on saanut jatkoa, elokuisen Kempele Z-maratonin jälkeen täältä taas tullaan Jerusalem maraton. Kempeleessä meni 3.50 ja tuleva Jerusalem otetaan haasteena; siellä maasto-olosuhteissa 4.00 on aika kova, mutta sitä kohti sitten.

Ensi maaliskuussa 17. päivä klo 07.00 lähtölinjalla ja edessä tutut 42,2 km Suuren kuninkaan kaupungin kaduilla ja kukkuloilla.
Päätös on tehty ja mukaan on lähdössä muitakin suomalaisia, etelä-Suomesta tuttuja ja ehkä muutama tuntematonkin. Tiedossa on myös erikoinen osallistumisjuttu, josta sitten tuonnempana aikanaan.

Juuri on takana viikon etelän leiri Turkin Alanyassa, jossa aamulenkit tuli tutuksi, saipa juosta vähissä vaatteissa (kevyt shortsit ja juoksupaita) vielä aivan loppusyksystä. Laitetaan tähän muutama tunnelmakuva sieltä.

ALANYA - morning sunrise

Not so far - MERSIN!

ALANYA, harbour with light boats!

Ouluun on satanut oikeastaan talven ensilumi ja kylläpä mielellään odottelee jo hiihtokelejä.
Asustan nykyään aivan hiihtoladun vieressä, joten onpa hieno hypätä milloin vain baanalle talvisesongin aikana. Toki vielä pitää lunta tulla että alkavat latuja ajella, mutta joka talvi on ladut auenneet, joten eiköhän tänäkin vuonna.

Tällä viikolla on ollut eripituisia juoksutreenejä - pisin 2 tunnin ja 22 km pitkä lenkki, juoksutahti sopivan hiljainen. Lauantai-iltapäivä oli hieman erilainen, 1h 10 min. lenkin jälkeen uimahalliin Raksilaan jossa pulikointia reilun puolen tunnin verran + venyttelyt lämpimässä altaassa. Oli sopivan raukea olo sitten kotona, ja hyvä nauttia päivälliseksi pari lautasellista kaalikeittoa ruislevän kera. Hmm...hyvä oli.

Yhteensä kilometrejä tälle viikolle n. 60 joka oikein tyydyttävä. Lepopäivä kaksi kappaletta, juhlava isäinpäivä tietysti pyhitetty kakunsyöntiin.

In my hometown we had first snowfall last night. It will be nice to have soon cross country skiis out and get some training by winter season´s style.

These routes (just before raining) are soon covered with snow, and still I could choose how long to train; 3 - 5 - 10 - or douple of these kilometers. These running tubes are also for cross country ski trainers. Thanks our city`s sporting logistics, they will haddle tubes in good shape.
Many ways to choose!


SUNNUNTAI - Isänpäivä - 13.11.2016

In Finland we have now Father`s day and all the families will celebrate and be together. Also visiting grandfather (also grandmother) and truly looking back those who have gone to eternity.
My father died year 2000, and I brought a candle on his tomb Kempele.


Jes. 2:2-3
"Aikojen lopussa on Herran temppelin vuori seisova vahvana, ylimmäisenä vuorista, kukkuloista korkeimpana, ja kaikki pakanakansat virtaavat sinne. 3. Monet kansat lähtevät liikkeelle sanoen: "Tulkaa, nouskaamme Herran vuorelle, Jaakobin Jumalan temppeliin, että hän opettaisi meille teitänsä ja me vaeltaisimme hänen polkujansa; sillä Siionista lähtee laki, Jerusalemista Herran sana". 

Tuleva aika ja Jerusalemin merkitys kaikille kansoille tulee hyvin esiin näissä sanoissa. Suuren Kuninkaan kaupunki Jerusalem tulee olemaan kaiken keskipiste, josta Jumala hallitsee. Tässä yksi merkittävä syy siihen miksi jo kolmas maraton Jerusalemissa kiinnostaa. Ennenkuin tekstin tapahtumat ovat käsillä niin monta ikävääkin asiaa ihmismaailman silmin katsottuna pitänee vielä tapahtua, mutta sille joka on laittanut luottamuksensa Raamatun Jumalaan, Israelin Pyhään, niin sellaisen osa tulee olemaan hieno!

Öljymäki ja Herran vuori - Mount Olives and Templemount

Kultainen portti - pian aukeaa? - Golden Gate - soon open?

On meillä HIENO ISÄ TAIVAINEN, joka on suunnitellut ihmiselle parhaimman osan, jos vain ihminen tarttuu siihen kiinni. Hänen syli odottaa, aivan kuin pienellä lapsella hänen fyysisen isän syli.

Ei kommentteja: