sunnuntai 4. joulukuuta 2016

VIIKKO 49 - WEEK 49

Nyt otetaan pieni "varaslähtö" tälle viikolle (se suotakoon), maratoonari on tunnetusti dieselmäinen eli ennakoidaan tämäkin. Suomen itsenäisyyspäivää juhlitaan, 6.12.2016 eli huomenna 99 vuotta täyttävä kotimaamme ottaa päivän vastaan perinteisesti, mm. Helsingin päässä presidenttipari Sauli Niinistö ja Jenni Haukio isännöivät kutsuvieraita. Suomi itsenäistyi 1917 ja tässäpä itsenäisyysjulistus siltä ajalta:

http://yle.fi/aihe/artikkeli/2007/11/08/suomen-itsenaisyysjulistus

Presidentin Linna - Helsinki...The Castle of President

Ja kyllähän maamme itsenäisyyteen kuuluu tämä puhe, jonka presidentti Kyösti Kallio puhui vuoden 1939 kriittisissä Talvisodan hetkissä, kuuntele tästä: http://yle.fi/aihe/artikkeli/2010/12/03/kyosti-kallion-itsenaisyyspaivan-puhe-1939


Presidentti Kallion rukous Suomen puolesta Talvisodan aikaan:

"Suomessa oli sen kohtalon päivinä ja hädän päivinä, Talvisodan aikaan, presidentti, joka ei ainoastaan toivottanut puheessaan Jumalan siunausta, vaan myös rukoili Suomen puolesta ja kehoitti koko kansaa rukoilemaan. Tänä päivänä olemme myös kohtalomme ajassa ja hädän päivässä, mitä tulee sotaan syntiä ja sielunvihollista vastaan. Tässä presidentti Kyösti Kallion rukous: Rukous Suomen puolesta Taivaallinen Isämme, katso armossasi kansamme puoleen. Sinä olet luonut sen ja rakastat sitä. Sinä näet, että se on mitä suurimmassa vaarassa. Siksi rukoilemme Sinua: Herra, auta meitä hädässämme äläkä anna meidän hukkua. Lahjoita kääntymys synnin ja laittomuuden teiltä, jotka johtavat kansamme tuhoon. Herra, armahda meitä. Herra Jeesus Kristus, ilman sinua olemme voimattomia hävittäviä voimia vastaan, jotka tulvivat kansamme yli ja myrkyttävät sen. Siksi me kerskaamme Sinun voitostasi pahuuden henkivaltoja vastaan, joiden vaikutukset ovat joka päivä sanoin ja kuvin julkisuudessa nähtävissä. Herra, sinä olet Golgatan ristillä voittanut pimeyden vallat. Niiden täytyy väistyä myös tänään, koska ylistämme Sinun nimeäsi niiden ylitse. Tähän me uskomme, sillä Sinä voit myös meidän aikanamme varjella ihmiset saatanalliselta eksytykseltä. Herra, armahda meitä. Auta meitä Pyhän Henkesi kautta ryhtymään omassa elämässämme taisteluun syntiä vastaan ja olemaan kestäviä loppuun asti. Tee meidät kansamme keskellä merkiksi Sinun vapahtavasta armostasi. Täytä meidät niin Sinun rakkaudellasi, että me tulemme kuuliaisiksi Sinun käskyillesi. Rakkautesi olkoon meissä se voima, joka voittaa pimeyden vallat kansassamme. Herra Jeesus Kristus, kaiken voimme Sinun kauttasi, siihen me uskomme. Armahda meitä. Amen."

Meidän on hyvä noudattaa Jeesuksen antamaa ohjetta elämämme vaiheita ajatellen, ohje tai siis käsky löytyy mm. UT:n evankeliumista; Mark. 12:29-31

"Mikä on ensimmäinen kaikista käskyistä?" Jeesus vastasi: "Ensimmäinen on tämä: 'Kuule, Israel: Herra, meidän Jumalamme, Herra on yksi ainoa;  ja rakasta Herraa, sinun Jumalaasi, kaikesta sydämestäsi ja kaikesta sielustasi ja kaikesta mielestäsi ja kaikesta voimastasi'. Toinen on tämä: 'Rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseäsi'. Ei ole mitään käskyä, suurempaa kuin nämä."

TÄSSÄ KÄSKYSSÄ LEPÄÄ SUOMENKIN MENESTYS, JOTA ON SYYTÄ VAALIA KAIKIN TAVOIN! PIDETÄÄN SITÄ ESILLÄ SEURAKUNNISSAMME!


No mutta tähän väliin hieman juoksuasiaakin ja suoraan tulevalta tapahtumapaikalta... Israelista Jerusalemista tuli muistutus asiaan, joka koskettaa rekisteröitymistä mukaan tapahtumaan. Heillä on aikataulut maksuihin milloin ilmoittautuu mukaan eli nyt kohta päättyy edullisen jakso. Kurkkaapa heidän uudistuneita sivujaan.

https://jerusalem-marathon.com/default.aspx


Tomorrow, if God will, it is Finland`s independence day, the 6th December. Now it is 99 years ago when our country "flow away" from Russian control and got own government and president, the first one was K. J. Ståhlberg (1865-1952). Now we have Sauli Niinistö and he will manages celebration party in President Castle on tuesday evening with his wife Jenni Haukio.
Finnish indepence lived was very critical time year 1939 when Russia attacked our country. Winterwar was time when President Kyösti Kallio kept very famous speech and he appeal hole finnish citizens to pray Heavenly Father for our free living and holding nationhood. We believe that it was also God`s will and He answered for it. Nations best help is in His hands, let`keep on praying as the Bible give these advices. Bible says cleary also when Israel lived near God, their life was succesful. But when they did not follow the Lord`s commands then they had problems. This is also the conclusion for every person`s life.

If you keep this advice inside your heart, everything is fine in your life:
MARK 12:29-31
"Which law is the first of all? Jesus said in answer, The first is, Give ear, O Israel: The Lord our God is one Lord; And you are to have love for the Lord your God with all your heart, and with all your soul, and with all your mind, and with all your strength. The second is this, Have love for your neighbour as for yourself. There is no other law greater than these."

These commands will bring good life for every nations! Let`s pray for that!



6.12.2016 ITSENÄISYYSPÄIVÄ - INDEPENDENCE DAY

Kyllä maraton-blogisti omistaa lisää asia ja sanottavaa tälle päivälle, jolloin Oulussa peräti -22 ulkolämpötilan mittarissa. Hrr...aika kylmää, aamulenkki jää väliin - iltaa ootellessa!

Onneksi olkoon Suomi-neito, olet kaunis ja itsenäinen, josta on kiittäminen Taivaan Isää. 
Maamme monimuotoisuus ja luonnon läsnäolo voimakkaasti Suomi-kuvassa kansainvälisestikin antaa erikoisleiman maallemme, tätä luontoihmettä monet ulkomaalaisetkin saapuvat kokemaan kohta Lapin perukoille.
Jo lapsuudesta muistan kuinka seurasin Kemissä asuessamme eri talojen ikkunoita iltaisin, kun kynttilät syttyivät loistamaan itsenäisyyden kunniaksi. Kaksi kynttilää ikkunalle, niin miksi kaksi, lue tästä siihen liittyen:
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014120418891675_uu.shtml

Suomessa elämme pimeää kaamos-aikaa, joka kestää vuoden vaihteen yli. Tässä pimeydessä koemme tarvitsevamme jotain valoa ja kynttilähän sitä luo ja samalla antaa tunnelmaa iltoihin. Raamatussa valo on se tekijä, josta Jumala puhuu erityisellä tavalla. Valo tai valkeus loistaa pimeydessä näyttäen suunnan ja valkeutta kohti olemme menossa kun ajattelemme määränpäätämme ja myös Jeesuksen toista maan päälle tulemistaan - joka tulee olemaan maailman historiassa valtava hetki. 
Odotatko sinä Kaikkivaltiaan valkeuden ilmestymistä elämääsi?

Joh. 1:1-5
Alussa oli Sana, ja Sana oli Jumalan tykönä, ja Sana oli Jumala. Hän oli alussa Jumalan tykönä. Kaikki on saanut syntynsä hänen kauttaan, ja ilman häntä ei ole syntynyt mitään, mikä syntynyt on. Hänessä oli elämä, ja elämä oli ihmisten valkeus. Ja valkeus loistaa pimeydessä, ja pimeys ei sitä käsittänyt.

Siniristilippu - Finland`s flag

Tästä mukaan - song for Finland`s flag:
https://www.youtube.com/watch?v=AcZZup0Oih4

Ja toinen laulu, jota emme voi unohtaa itsenäisyyspäivänä, sodan veteraanien osuus menneinä vuosikymmeninä on ollut niin merkittävä jota meidän on syytä kiittää sydämestämme. Veteraanien iltahuuto Jorma Hynnisen ja kuoron voimin - song for veterans:
https://www.youtube.com/watch?v=arKxCiTZoyQ

Maammelaulu - Our National song:
https://www.youtube.com/watch?v=Uzz_UK8fLmQ



Jopas pakkanen laski ja pääsi pyhäpäivänäkin lenkkihommiin, tunnin hiliputtelu-lenkki pyöräteillä pakkasen ollessa -15 astetta. Johtajat ja kylän miehet + naiset kohta Helsingin kulmilla astelevat linnanjuhliin, Oulussa (myös ympäri maan) taas jotkut tai oikeastaan aika monetkin katselevat tätä vuotuista episodia tv:stään. Minä en lukeudu näihin, kiinnostavampaakin löytyy, esim. kirjan ääressä oleminen. Kuuntelin iltapäivällä ohjelmaa radiosta, jossa ruotsalainen sananjulistaja kertoi Pohjoismaiden tilaa hengelliseltä näkökannalta, ja aika huolestuttava se on hänen sanojen mukaan. Rukousrintama voi aikaansaada muutoksia ja uskon että monin paikoin eri maiden uskovien toimesta tämä on yksi päällimmäinen aihe, jota rukoilla Tähän liitettynä myös se, miten suhtaudumme Herran valittuun kansaan ja maahan, niin siinäpä onkin kerrassaan aihetta Suomenkin kannalta.

Luepa tämä Pyhän kirjan totuus:

JOEL 3:1-2
Sillä katso, niinä päivinä ja siihen aikaan, kun minä käännän Juudan ja Jerusalemin kohtalon, minä kokoan kaikki pakanakansat, vien ne alas Joosafatin laaksoon ja käyn siellä oikeutta niitten kanssa kansani ja perintöosani, Israelin, tähden. Sillä he ovat hajottaneet sen pakanakansain sekaan, ovat jakaneet minun maani


Itsenäisyyspäivä aamukuvaa...morning of independence day

Latubaanat alkaa olla kuosissa...skiroad service fix!

Tuttua reittiä pitkin...my wellknown trainingbaana!
Independence Day is just in the evening and many finnish homes will join and watch on TV how President Sauli Niinistö and his wife hosts the visitors in the President`s Castle Helsinki. I am not that kind of person, to sit hours by tv and watch shaking hands and women`s dresses. I feel better to read some book or do other things. It is wasting time when sitting and watching tv, but everybody can do what they want. Ofcourse I respect our independence and old veterans who has battled for us in first and second world war, we are always thanking them what they have done.

Maybe I should think about Finland`s 100 years of celebration...it is coming after 365 days and then it will be something special for hole country. On tv-sitting ahead next december 2017, I have to train more that it will succeeded!

We use to burn candels in Finland when celebrating independence, on windows have two candles at six pm. and burning 2 hours.  The light, as candles are, show the way where to go or they also bring good atmosphere when to be together as a family.
The Bible also tell a lot of light and New Testament in the beginning of gospel John tells that very clear and nice way:

John 1:1-5
From the first he was the Word, and the Word was in relation with God and was God. This Word was from the first in relation with God. All things came into existence through him, and without him nothing was. What came into existence in him was life, and the life was the light of men. And the light goes on shining in the dark; it is not overcome by the dark.

The Light is a thing when discussing Jesus, He shows how to live in the light and how to follow His light. Let`s pray that His light will come known to all people of the earth. And ecpecially His Light could come all over the Middle East, where nowadays dominate dark days!



Keskiviikon työpäivän aikana alkoi jo kova odotus iltapäivän hiihtosessioon, tiesin että ulkona olisi loistokeli (+/-0) jonne jalat alkoi vipattamaan todenteolla. Huippujuttu, pääsin hyvissä ajoin itseasiaan ja sitten mentiin. Vaikka nollakeli teki hieman nihkeyttä luiston puolelle niin ei se haitannut, Nyt mennään ja nautitaan ulkoilusta täydellä sydämellä. Suuntasin kohti Kuivasjärven Auran majaa ja sinne pääsinkin, matkan varrella olikin useita "kanssamatkaajia", muutkin olivat huomanneet pakkaskelin laskeutumisen ja ulkoilun mahdollisuudet.
Tasasen hiihtobaanan mäkiosuus...one and only hill
Noin 15 km sain luisteltua, keli ei oikein suosinut tasatyöntöä, mutta pääasia että sain kunnon hien pintaan, sekä omaan tukikassaan lisää "panoksia". (katso "viikko 48" alkupäästä mistä onkaan kyse). Kohti Jerusalemia mennään hienolla fiiliksellä, raamatullisen sanoman omistaminen tämän blogiin liittyvällä Israel-asiassa on siunattu juttu ja saan omalta pieneltä osalta olla vaikuttamassa jotain juutalaisen kansan vierellä seisomisessa.

Auran maja ja olosuhteet...the most wonderful weather
Israelin siunaamisesta vielä...sain tänään vaihtaa ajatuksia henkilön kanssa, jolla myös sydämellä Israel ja juutalainen kanssa. Hän on mukana pienryhmässä, joka viikottain kokoontuu erilaisten rukousaiheiden ympärille ja heillä on säännöllisissä kokoontumisissa myös asiaa Taivaan Isälle hänen omaisuuskansansa tilanteesta. Huippujuttu että tällaista asennetta löytyy. Kuuntelin myös radiota iltapäivällä, jossa tuli ilmi kuinka paljon Suomesta tehdään vuosittain matkoja Israeliin, eli muista pohjoismaista (Ruotsi, Tanska, Norja, Islanti) yhteensä ei tehdä niin paljon kuin meidän Suomenmaasta vuosittain. Tässä on varmasti jokin siunaus meille, onhan yhteiskuntamme monessa mielessä malliyhteiskunta kun verrataan koko maailmaa. Kiitetään Jumalaa siitä mitä meillä on ja pyritään pitämään kiinni niistä juutalaiskristillisistä arvoista, johon maamme perusasiat ovat juurtuneet ja joiden varaan maamme on rakentunut.

Tässä hyvä ohje miten voimme muistaa Israelia raamatullisesti:
4. Moos. 6:23-27
"Puhu Aaronille ja hänen pojillensa ja sano: Siunatessanne israelilaisia sanokaa heille: Herra siunatkoon sinua ja varjelkoon sinua; Herra valistakoon kasvonsa sinulle ja olkoon sinulle armollinen; Herra kääntäköön kasvonsa sinun puoleesi ja antakoon sinulle rauhan. Näin he laskekoot minun nimeni israelilaisten ylitse, ja minä siunaan heitä."

Kun näin rukoilemme niin on varma että Jumala tulee asiaa mukaan ja hyväksyy tarkoituksemme. Tulemme saamaan osaksemme omat siunaukset ja myös samalla tuomme koko Suomen Herran käsivarsille, jotka ovat aivan mittaamattomat.


Ou what a wonderful winterday, I just admire in my office when I could start today`s training by cross country ski. Temperature was so elegant for that sport, so afternoon "tournee" was great for my body. Sliding was not so fine but with skating style I could manage so well that my skin was sweaty after training, and that was also the function for 1,5 hours training.
I met in my office one person who belongs to a smallgroup which will gather weekly to pray many kind of issues. They have also Israel in their praying lista and it is great to know that we have so many finnish persons who want to stay near by israel and jewis people. In the radio there was a program telling that in Finland yearly we have more Israel visitors than other skandinavian countries together. And that is blessed case for Finland, I believe so!

Bible says in Numbers 6:23-27:
Say to Aaron and his sons, These are the words of blessing which are to be used by you in blessing the children of Israel; say to them, May the Lord send his blessing on you and keep you:  May the light of the Lord's face be shining on you in grace: May the Lord's approval be resting on you and may he give you peace. So they will put my name on the children of Israel, and I will give them my blessing.

I am sure when we pray like these verses, we do well and God will agree us and our purposes. 


Tuossa jo edellä kerroin kuinka usean suomalaisen sydämessä on Israel, ja siinä mielessä tähän yksi hyvä ja mielenkiintoinen näkemys asiaan. Usein uutisoidaan länsimaissa, myös meillä Suomessa, tästä Lähi-idän maasta medioiden kautta hyvin negatiivisessa mielessä. On kuitenkin uutisrintamassa mielenkiintoinen poikkeus, jota kuullaan Radiodein kautta ke-pe aamuisin klo 07.45.
Kyseessä "Sykettä Israelista"-ohjelma, jossa Heikki ja Saana Kangas kertovat Israeliin tai juutalaisiin liittyen hyvin monipuoliseen sävyyn. Ohjelma tuo pieniä välähdyksiä siitä mitä maassa tapahtuu, niin taiteessa, urheilussa, historiassa, maantieteessä, taloudessa, yhteiskunnallisesti, päivän poliittisesti tai sitten raamatullisesti. Ohjelman monipuolisuus on silmiinpistävä ja luo kuulijalle kuvan maasta, jossa arvostetaan erilaisia kansanryhmiä ja vaalitaan maan sekä kansalaisten arvopohjaa. Toivon ohjelmalle runsasta kuulijakuntaa, ja itsekin kun missaan ohjelman niin harmittelen. Mutta eipä hätää, näitä ohjelmia voi kuunnella jälkikäteen Radiodein arkistosta, jonne pääsee mm. tämän linkin kautta:

http://www.levhatsafon.com/
Etusivulla vasemmalla laidalla klikkaa suomi-israel -lippukuvaa ja pääset Dein sivuille.
Lev Hatsafon on suomalainen yhdistys, joka auttaa Israelissa asuvia vähäosaisia. Halutessasi voit tulla mukaan toimintaan liittymällä jäseneksi ja saat täsmätietoa Polttopisteessä-lehden muodossa 4 kertaa vuodessa, toki seuraamalla myös nettisivuja.

In Finland we have Israel-program named "Heartbeat from Israel" and sending by christian radio Radio Dei. This program, by Heikki and Saana Kangas, tells on wednesday, thursday and friday mornings 07.45 am. very interesting style what is happening in Israel. They is a lot of news about historic, economic, sport, political, art, society, or even biblical issues. 
You can find this program from internetpage  http://www.radiodei.fi/kuuntele/radio-dei/ or more Israel information from finnish union Lev Hatsafon  http://www.levhatsafon.com/

Israelin monipuolinen luonto ja luonnonpuistot ovat tutustumisen arvoisia, erityisesti Kuolleen meren alueen karuus ja erikoinen maisema ovat näkemisen arvoisia - suosittelen sen alueen näkemistä kun maahan matkustat. Kuollut meri sijaitsee n. 420 metriä meren pinnan alapuolelle ollen maapallon syvin maan päällinen paikka. Toki maasta löytyy muutakin silmänruokaa luonnon puolesta.
Kuollut meri Masadan kupeelta...Dead Sea by Masada
Karua on...desert view
Täältä saat lisäinfoa alueen luonteesta ja mahdollisuuksista:
http://www.goisrael.fi/Tourism_Fin/Articles/Destinations/Sivut/Dead%20Sea.aspx


VIIKKO 49 lopuillaan "työläisen" näkövinkkelistä jos on ma-pe duuni, niinkuin itselläni on. Yrittäjän ominaisuudessa toki välillä viikonloputkin jollakin tavalla ajatus ainakin pyörii työmaailmassa, mutta fyysinen fysioterapeutin työ kuitenkin on pysynyt taka-alalla viikonloppujen aikana.
Työn merkitys on kuitenkin aika oleellinen ihmiselle ja se miten työn teet, kenelle teet ja mitä siitä sisältöä arkeesi saat niin siinäpä onkin mielenkiintoista purtavaa. Työ olisi tietysti hyvä olla sellainen, että siitä saa arkeen tyydytystä, ei pelkästään kukkaron muodossa.
Olin muutama viikko sitten la-päivän seminaarissa josta kirjoittelinkin aikaisemmin tälle blogille. Sieltä hankin kirjan nimeltään Vapautettu Bisnes, jossa ruotsalainen J. Gunnar Olson kertoo kokemuksiaan yritysmaailman kautta. Sain nyt kirja luettua ja kyllä oli mielenkiintoinen siinä mielessä miten Jumala voi vaikuttaa yritysmaailmassa. Kirjan sivuilta löytyy myös nimi Derek Prince, jolla on hyvin vahva Israel-teologia, päivitin Princestä aiemmin myös tälle blogilleni.
Tästä lukemaan Oulu-seminaarin taustatahosta: http://iccc.fi/historia

Seminaaripäivän anti antoi pohdittavaa itselleni juuri siinä, että olenko antanut työni täysin Herralle. Kun se on täysin hänen kädessän, niin lopputulos ei ole "puurtavaa pakkopullaa", eikä vain rahanhankinta keino päivittäiseen selviämiseen.
Kun teen työni Jumalan kanssa niin siitä syntyy täysin toisenlaista sisältöä.

Suomalainen Fredrik Ekholm toteaa kirjan alkulehdillä kirjasta näin:
"Tähän kirjaan, Vapautettu Bisnes, J. Gunnar Olson on koonnut vain muro-osan siitä työstä ja niistä ihmeistä, mitä hän on saanut kokea. "Jumalan armosta", kuten hän itse sanoo, Hän kertoo hyvin elävästi omasta elämästään, haasteistaan ja vaikeuksistaan. Kirjasta käy selkeästi ilmi, että Jumala on ainoa, johon ihminen voi luottaa. Olson kertoo yksityiskohtaisesti , kuinka Jumala johdattaa ja auttaa ihmistä. Lisäksi voimme lukea useista eri tapahtumista, joilla ei ole olemassa muuta selitystä kuin Jumalan yliluonnollinen asioihin puuttuminen. Olkoon tämä kirja Sinullekin rohkaisuksi. Antoisia lukuhetkiä!"

Näin kirjoitti Ekholm, joka puolestaan on Suomessa Israelin kunniakonsuli ja hänestä tähän Israel-aiheiseen blogiinkin linkki. Fredrik Ekholm...lue tästä:
http://embassies.gov.il/helsinki/NewsAndEvents/Pages/Israelin-kunniakonsulaatti-Vaasassa.aspx

Suosittelen sinulle...interesting book for everone

So this WEEK 49 is just closing and we are going to have a little break for the weekend. As a freelancer in my own business I do not work in weekends, but although business thing they are somewhere in my minds.
How I do my daily work and to whom I do? Is it only for money or something else.

Some weeks ago I took part in seminar in Oulu. ICCC Finland (International Christian Chambers of Commercial) organized saturdayday for Oulu people, and it was very interesting day for me. There was opportunity to get book written by swedish business man J. Gunnar Olson. His book (Business Unlimited) tells how to give your hole work for God. And by this way you will get more satisfied goals, not only thinking by money. God can help on our work and to bring success in several level.
I really recommend this book all the christian people and especially them who want to build also own homecity to get great revival in God`s world. In this Olson`s book you can find name Derek Prince, he has very powerfull Israel theology.

ICCC and their vision: http://iccc.net/the-history-of-the-iccc/




Finnish businessman Fredrik Ekholm has great heart for Israel. He belongs also in ICCC Finland cabinet, and he got a honour to be a first finnish honorary consul for Israel.
Here can you see more about Fredrik:
http://embassies.gov.il/helsinki/NewsAndEvents/Pages/Israelin-kunniakonsulaatti-Vaasassa.aspx

Perhe, liike-elämä, työ tai vapaa-aika....näiden kaikkien on syytä olla Jumalan tahdon mukaisia. Mitä sitten annatkin näillä osa-alueilla itsestäsi niin anna vapaana, iloisena, ja tietoisena siitä että Hän on lähelläsi ja täyttää sydämesi rakkaudellaan. Aivan kuin tämä Raamatun paikka sanoo:

2.Kor. 9:7 "Antakoon kukin, niinkuin hänen sydämensä vaatii, ei surkeillen eikä pakosta; sillä iloista antajaa Jumala rakastaa."


Eilen to-iltana oli vallan hieno hiihtosää Oulun kirkonkylällä enkä todellakaan malttanut olla sisätilossa vaikka lepopäivää suunnittelin. Siis mentiin eikä meinattu kun luisto oli hieno. Paljon oli kansaa ladulla ja reilu 15 km meni luikkaasti. Saas nähdä miten tänään maltan pysyä pois "ulkotöistä", ilma on nimittäin kuin morsian ainakin näin aamulla kun työlaukkua pakkailen.
Tässäpä kuvaa vaudikkaasta menosta km-kyltiltä eli selfietä eilis-illalta:

Kuvaa nopeampi?...faster than camera?
Yesterday great weather for cross country ski training, and 15 kilometer with freestyle. There were many other sportmen and women also training, but hopefully today friday evening I could take free and no training.
Rest is also remarkable when preparing bigger event...so Jerusalem Marathon 2017.


Jopas "helpotti" tänään, sain vapaapäivän kun ystävä soitti ja kysyi mukaan Kärppä-peliin, tarjos vielä ilmasen sisäänpääsyn. Eihän siitä voinut kieltäytyä ja sitten istua pönöttämään jäähalliin reiluksi pariksi tunniksi. Penkkiurheilun puolelta on hyvä välillä katsoa näitä liikunnan saloja. Kärpät voitti toki vieraansa Lappeenrannan Saipan, mutta ei ollut peli mielestäni kovin korkealentoista, matalalla profiililla molemmat kyllä jäällä "hiihtelivät". Oululle voitto 3-1 ja kolme pistettä sarjataulukoon ja tilastoihin. Mun keho tätä kyllä kaipas, baanalle vielä ehditään. Maaliskuu 2017 - VIIKKO 11, sinne on vielä tovin matkaa!

Suomi ja jääkiekko...Finland`s favourite game

Icehockey in Finland is the most popular sport when thinking how many spectators join and watch games. In Oulu we have team in the highest level, team name Oulun Kärpät. Many times top three when the season is over, and quite many players has got contract also in NHL.
Today Kärpät won Saipa (Lappeenranta) 3-1 and they have on saturday match in Jyväskylä, team name Jyp. My "match" is coming after 13 weeks, so time to get more knowledge to manage Marathon in Jerusalem under 4 hours.


Non nii, lauantai-illan huuma takana. Kiimingistä juosten kotiin Oulun Kiulukankaalle reipas 1,5 tuntia eli tän viikon pitkä lenkki oli siinä. Hyvin kulki vaikka tällä viikolla on menty ehkä enempi hiihtopelillä. Jospa eilinen penkkiurheiluilta siivitti menoa ja oli nyt tosi mukava juosta -10 asteen pakkasessa. Vaikka tankkauspisteitä oli välillä niin ne ohitettiin kylmän viileesti, häthätää kuitenkin ehdin kuvan räpsäyttää ja ihmetellä kuinka "tankkauspaikan" hinnat näyttää nousukäyrää ylöspäin. Kaikkea se maratoonari miettii baanalla, tai jospa siinä on aikaa tämmöseenkin.

https://www.google.fi/maps/dir/90900+Kiminge/Kiulukangas+E/@65.0663057,25.5242118,11z/data=!4m13!4m12!1m5!1m1!1s0x4681d5adfee938c9:0xcbad36e811c4ba47!2m2!1d25.7756512!2d65.1280652!1m5!1m1!1s0x4681d2eab6d55685:0x87124a7d6a83d4e2!2m2!1d25.574083!2d65.028464

Tolopalla, mutta ei taxi-tolopalla...Pit stop!
So the last training this week, from Kiiminki wife`s mother to home Oulu Kiulukangas. It took about 1,5 hours and great feeling after running. This week have been more cross country skii style but this "saturday night fever" training was great and got well. Nice to go forward and waiting next week.

Shabbatin rauhaa sinulle ystäväni...Shabbat Shalom to you my friend:

https://www.youtube.com/watch?v=VCMBkxr2WSc

Ei kommentteja: