maanantai 2. joulukuuta 2019

VIIKKO 49 - WEEK 49

Maanantai 2.12.2019 - Monday


Tuli mukava tieto suomalaisten osallistumisesta Israelissa käytyyn Desert Maratoniin Eilatissa. Tämä toteutui viime viikon perjantaina ja tässä vähän asiaa siihen liittyen.




https://www.lansi-uusimaa.fi/artikkeli/822251-lohjalainen-ultrajuoksija-noora-honkala-on-israelin-aavikon-kuningatar?fbclid=IwAR1zOfhB4sBuyhk1LhHrRuEh3UjibNbV5Wg_t7YtZf8_hBNVEig63TZyQ2Q


In Eilat there was a interesting relay, some finnish participants were last week, friday, in Eilat. Desert Marathon 2019 was an amazing success. Finnish lady won the women`s marathon and this ultra-marathon runner is Noora Honkala. One of my friend was also there, Jouko Pursiainen. I wrote some week ago for Caleb Tours, this journey agency will arranges next Jerusalem Marathon for finnish people march 2020. I am sure there will be many northern runners from Finland who will be also in Jerusalem 20th March 2020.

Tästä katsomaan matkanjärjestäjän sivua:
https://www.calebtours.fi/matkat/2020-kevat/16-24-3-2020_kevatmatka_tel_aiv_jerusalem_kuollut_meri

Pursiaisen Jokke (Caleb Toursin toimija) oli Eilatissa viime perjantaina juoksemassa puolikkaan. Onpa tosi mukava nähdä kuinka juoksukärpänen on puraissut Turun ystävää. Saapa nähdä mihin vielä hän pystyykään? Jokke on allekirjoittaneelle tuttu jo 10 vuoden takaa, ja tietysti näistä juutalaistyön ja Israel-asian sidosryhmistä.


Taas kipaistiin laturetkellä, vaan olipa muutos ilmanalassa eiliseen verrattuna. Tuhti lumisade oli vallanut Oulun alueen ja lämpömittari nollassa, isoja lumihiutaleita sakeassa säässä teki taivaltamisen hiukan vaikeammaksi, mutta tunti saatiin taas ulkoiltua - se on parasta työpäivän jälkeen, siis ulkoilma ja reipas lihasten lämmittely. Mielikin lämpeni.

Muitakin eksynyt sekaan - not just alone
Luurit korvissa (Patmos) - gospelradio online

It is quite common weather in Finland, just december started and we have now after snow fall several + degrees outside. No change to ski, no change to run - have to spend home evening. Book in my hand and relax, it is a good alternative.

But what about you, I think here I rocommendate something to think about. Middle east has its big problem, and that problem is Iran. Here you can watch news where also Iran is in agenda:
http://www.tv7.fi/vod/player/68142/


Israelin vastaiset toimet Euroopasta käsin ovat todella ihmeelliset. Boikottiliikkeet ja yleensä uutisointi siitä mitä Israelissa tapahtuu on länsimediassa surkuhupaisaa.
Tuossa juuri välitin linkin TV7 Israel uutisiin, katso niitä jos vain pystyt, sieltä saat aika hyvän ja totuudellisen uutiskatsauksen Lähi-itään liittyen.
Suomessa saa toki monen muunkin uutisvälineen kautta oikeaa tietoa, on vain osattava hakea.
Yksi sellainen on Ylen kirjeenvaihtajana Jerusalemissa aikanaan ollut Roni Smolar. Hänen viikottaiset uutiskoosteet tulevat Radio Patmos aalloilta ja sisältävät seikkaperäistä uutisointia. Ne eivät ole minkään maailmalla toimivan uutistoimijan kopioita (niinkuin Suomen Ylellä usein on) vaan Roni kertoo ne tasapuolisesti kaikkien kannalta. Tässä viimeisin:
https://www.patmos.fi/israelarkisto/1907/rony_smolar_-_israel-uutisviikko_2_12_2019

Tämä oikea tieto oikeasta lähteestä ja oikea pelkokin on yksi Raamatun olennainen asia. Täällä kerrotaan suuria ja ihmeellisiä asioita, joita ei kerrota missään maallisessa välineessä, vaan Jumalan sanassa. Lue sitä ja tutki sanomaa, jonka keskipisteenä on usein Israel.

Jes. 11:1-2
Mutta Iisain kannosta puhkeaa virpi, ja vesa versoo hänen juuristansa. Ja hänen päällänsä lepää Herran Henki, viisauden ja ymmärryksen henki, neuvon ja voiman henki, tiedon ja Herran pelon henki.

Jes. 11:11-12
Sinä päivänä pakanat etsivät Iisain juurta, joka on kansojen lippuna, ja hänen asumuksensa on oleva kunniata täynnä. Ja sinä päivänä Herra vielä toisen kerran ojentaa kätensä hankkiakseen itselleen kansansa jäännöksen, joka on jäljellä Assurissa, Egyptissä, Patroksessa, Etiopiassa, Eelamissa, Sinearissa, Hamatissa ja merensaarilla. Hän nostaa viirin pakanakansoille ja kokoaa Israelin karkoitetut miehet; ja Juudan hajoitetut naiset hän kerää maan neljästä äärestä.


ANTISEMITISMI
Suomessa on puhuttu viime aikoina asiasta, joka huolettaa monia Raamattuun pitäytyviä tahoja. Antisemitismi nostaa päätään ja saa nousemaan hiuksia pystyy. Mikä on tämän "liikehdinnän" takana? Tästä pääset kuuntelemaan mitä aiheesta puhuvat Radio Patmos -kanavalla kautta tahot, jotka ovat asiasta hyvin tietoisia.
https://www.patmosplus.fi/radio-ohjelmat/episodi?episode=17841




Kyllä oli huippuladut, luisto aivan huippuhieno. Sulakelit ovat hiukka "jäähtymässä" ja pakkasta pukkaa. latukone oli eilen käynyt ajamassa baanat ja näin vesisateen aiheuttamat upotukset laduilta on hoidettu pois. Ja kun kuvia katsoo, niin ei voi välttyä ajatukselta - kevät on tulossa. Mutta eipä oo, on joulukuun 5. päivä ja huomenna juhlapäivä Suomella...102 vuotta tulee mittariin ja eiköhän moni taas katso Tuntematonta sotilasta ja illan virkut Linnan juhlia. Minä en, ainakaan jälkimmäistä.


Tuossa muutamia rivejä sitten kirjoitin Jesajan 11. luvun jakeista, jossa kerrotaan "vielä toisen kerran" Jumala ojentaa kätensä. Siinähän puhutaan juutalaisten paluusta omaan maahansa eli Israeliin. Herra vaikuttaa juutalaisten elämään niin että heitä palaa ympäri maailmaa Israeliin. Tänään sain olla kuulemassa juuri tätä paluuta, kuinka Herra todella ojentaa kätensä ja he saapuvat maailman eri kolkilta; idästä, lännestä, etelästä ja pohjoisesta.

Erikoinen Kiinan juutalaisten löytyminen, heidän kotiinpaluunsa ja asettuminen Israeliin on erityisen siunaava osoitus siitä kuinka Jumala toimii. Tässä "kalastamisessa" on mukana useat tahot ympäri maailmaakin, myös Suomesta. Aivan mahtavaa seurata kuinka Hän kerää kansaansa näinä aikakautemme lopun aikoina.
Profeetat puhuvat - words for jews
Oheinen kirjan kansi on kiinalainen "dokumentti" jossa Raamatun profetioista puhutaan. Kyseinen kirja on usealla kielellä käännetty, myös suomenkielellä ja on nimeltään juuri "profeetat puhuvat".
Hienoa, että kirja tavoittaa juutalaisia myös Siinimin maassa.



Profetioiden täyttyminen - three basic blessings

Independence Day of Finland 6th December - with God`s help we will be in the future!
Finland 102 years - Finland flag with cross

Just few day ago we remembered Winter war beginning, 30th december 1939 Soviet Union attacked Finland, and 105 days period war was very painful all of our citizens. Now we are free - let´s keep our country out of difficulties, and ofcourse pray the LORD save us.

LORD oh LORD, that is the best shout on the earth. Shout Him and He will help.
Here is a beautiful song by Martin Goetz - Oh Lord, Our Lord!





Hengelliset laulut ovat innoittaneet monia ja varmasti ovat olleet johdattamassa monia Herramme luo. Itselläni useiden lyhyiden lähetysmatkojen lomassa on tullut tutuksi kirjanen, josta löytyy monia hengellisiä laulun helmiä. Onkos sinulle tuttu?
Rauha sisälläsi - Shalom in your heart


Singing photo by ICEJ opening, great blessing for all nation, a new Embassy has born 1980.

Here come their music at 2000 century, same Holy spirit is still upon their worship.
https://www.youtube.com/watch?v=uonoNio11GE


Suomessa meillä on eräs merkittävä muusikko, joka liitetään tietysti juutalaisiin. Hän on Hillel Tokazier. Hänen isä on syntyperältää Valko-Venäjältä ja aikanaan asettautuivat asumaan Helsinkiin.
Ristin Voitossa oli tuoreeltaan artikkeli hänestä, lukaise se tästä:
https://www.ristinvoitto.fi/ristin_voitto/uutiset/messiaanisen_juutalaisen_identiteetti_ei_avaudu_helposti/?fbclid=IwAR0GkkrlZNLcY0JvwdouRvxSWkKlSFGUSir4eqNkqANHTVhNs-xHRT7uLuQ



Hillel is a messianic jew from Helsinki Finland, here above his album with his voice and piano.



Ei kommentteja: