maanantai 23. joulukuuta 2019

VIIKKO 52 - WEEK 52

MAANANTAI 23.12.2019 - MONDAY

Juhlaviikko alkoi, monet valmistelut loppusuoralla, ehkäpä liiankin monet kiiruhtamiset ja viime hetken toimet. Soisi toki, ettei monelle tulisi liikaa paineita ja stressiä onnistumisen suhteen. Parempi olisi vain olla ja levätä niissä omien olosuhteiden keskiössä. Toki mielialan nostoa on oltava, ja siinä auttaa taivaallinen sanoma, jonne hyvä keskittää ajatukset. Sanomaan kuuluu erilaiset toiminnot, myös kodin laittaminen juhlavaksi. Hmmm...joulukuusi

Joulukuusi omassa kodissakin on sisällä, se on yksi perinne ja varmasti säilyy jatkossakin.
Enkeli taivaan...Angel in heaven

Kuuseen ripustettu käsityö-enkeli on yksi mietinnän kohteeni. Raamatussa enkelin on viestintuoja ja tässä eräs tapahtuma ja seuraus enkeli-aiheesta.
Luuk. 2:15
Ja kun enkelit olivat menneet paimenten luota taivaaseen, niin nämä puhuivat toisillensa: "Menkäämme nyt Beetlehemiin katsomaan sitä, mikä on tapahtunut ja minkä Herra meille ilmoitti".

Luke 2:15
And when the angels had gone away from them into heaven, the keepers of the sheep said to one another, Let us go now to Beth-lehem, and see this thing which has come about, which the Lord has made clear to us.




Aamua ja puuroa - 24th morning and some breakfast
Finnish families have different kind of habits how to celebrate christmas with food. On of these is rice porridge in the morning. Two portions with sweet kisel, and then out training with ski. Outside temperature zero and no raining, perfect weather for cross country ski.
Kempele Köykkyri was my beginning place, and enjoy first time one new ski baana road between Kempele and Oulu. about 2 hours, a little bit more than 20 kilometers.



Baana signs fine seated, and no possibility to get lost. Maybe later this winter they will open more roads, so it will have many options to the people who like to have physical exercise by winters.

Jouluaaton liikunnan kohde olikin uusi hiihtoreitti välillä Kempele - Oulu. Kempeleen Köykkyri on oma luku sinänsä, siellä on monenlaista mahdollisuutta liikkua. Mutta hiljalleen rakentunut yhteys Oulun puolelle saa liikkujan uusien kokemusten kautta taas innostumaan, uudet mahdollisuudet ovat hyviä ja monipuolistaa harrastajan mahdollisuuksia. Vielä oli toki niukkalumisuus haittana, mutta varmasti jatkossa olosuhteet paranee ja reitti saa uusia liikkujia mukaan.


Joulusanoman pääviesti löytyy oheisen videon kautta. On ihmeellinen asia, että tällaisen tapahtuman kautta syntyy pyhällä maalla ihminen, josta tulee koko maailman tärkein henkilö. Jumalan suunnitelmaa ei voi verrata mihinkään, hänen sanomansa on syntynyt iankaikkisesta näkökulmasta joka meille ihmisille on käsittämätön, mutta ennenkaikkea meille jokaiselle tarkoitettu. On hyvä uskoa se mitä Jeesus on (jo Raamattu historian puoleltakin sen todistaa), ja näin voimme seurata häntä oman elämämme kautta. Hän on se, jota lähestyessämme ja vastaanottaessamme saavutamme Raamatun mukaisen päämäärän.







Suomalaiseen joulujhuhlaan kuulunee ruoka, yhdessäolo, joulukirkko. Ennenkaikkea hengellinen sanoma on edelleen säilyttänyt suosionsa, monet käyvät kirkossa, on sitten rapa tai sitten se perimmäinen syy...Jeesuksen syntymä ja sen merkitys ihmisille. Meillä Oulussa oli jumalanpalvelus aamulla klo 11.00 ja sielläpä olikin hieno kokonaisuus. Monin erim kielin luettiin Luuk. 2 tektiä siitä kuinka Jeesus syntyi ja missä olosuhteissa. Mm. arabian, farsin ja somalian kielellä sai kuulla Raamatatun lukua ja juuri näiden kielien omaavilta henkilöiltä.
Somalikieli - Abdullah
Arabian kieli - Emanoel
Farsin kieli - Adel

Luke 2.
Now it came about in those days that an order went out from Caesar Augustus that there was to be a numbering of all the world. 2:2 This was the first numbering, which was made when Quirinius was ruler of Syria. 2:3 And all men went to be numbered, everyone to his town. 2:4 And Joseph went up from Galilee, out of the town of Nazareth, into Judaea, to Beth-lehem, the town of David, because he was of the house and family of David, 2:5 To be put on the list with Mary, his future wife, who was about to become a mother. 2:6 And while they were there, the time came for her to give birth. 2:7 And she had her first son; and folding him in linen, she put him to rest in the place where the cattle had their food, because there was no room for them in the house. 2:8 And in the same country there were keepers of sheep in the fields, watching over their flock by night. 2:9 And an angel of the Lord came to them, and the glory of the Lord was shining round about them: and fear came on them. 2:10 And the angel said, Have no fear; for truly, I give you good news of great joy which will be for all the people: 2:11 For on this day, in the town of David, a Saviour has come to birth, who is Christ the Lord.

Luukas 2.
Ja tapahtui niinä päivinä, että keisari Augustukselta kävi käsky, että kaikki maailma oli verolle pantava. Tämä verollepano oli ensimmäinen ja tapahtui Kyreniuksen ollessa Syyrian maaherrana. Ja kaikki menivät verolle pantaviksi, kukin omaan kaupunkiinsa. Niin Joosefkin lähti Galileasta, Nasaretin kaupungista, ylös Juudeaan, Daavidin kaupunkiin, jonka nimi on Beetlehem, hän kun oli Daavidin huonetta ja sukua, verolle pantavaksi Marian, kihlattunsa, kanssa, joka oli raskaana. Niin tapahtui heidän siellä ollessaan, että Marian synnyttämisen aika tuli. Ja hän synnytti pojan, esikoisensa, ja kapaloi hänet ja pani hänet seimeen, koska heille ei ollut sijaa majatalossa. Ja sillä seudulla oli paimenia kedolla vartioimassa yöllä laumaansa. Niin heidän edessään seisoi Herran enkeli, ja Herran kirkkaus loisti heidän ympärillään, ja he peljästyivät suuresti. Mutta enkeli sanoi heille: "Älkää peljätkö; sillä katso, minä ilmoitan teille suuren ilon, joka on tuleva kaikelle kansalle: teille on tänä päivänä syntynyt Vapahtaja, joka on Kristus, Herra, Daavidin kaupungissa. 


Huippukirja - back to Jerusalem

Joulun yhdessäoloa saimme nauttia uuden lautapelin avulla. Tuli hankittua lahjaksi peli nimeltään "Return of Israel - Israelin paluu". Peli on opettavainen ja hauska ja mikä ennenkaikkea tuo esille arvokasta informaatiota jota voi tarkastella myös Raamatun lehdiltä. Hiukka aluksi tuntuivat säännöt monimutkikkailta, mutta kun pääsi sisään pelin saloihin niin jopas nappas mukaan. Tätä pelataan jatkossakin, aivan varmasti.



Mesila Games Company from Finland has produced fine and interesting game which includes a lot of information from Bible. Chosen people (Israel) left from Egypt and found promised land...what does this movement includes??, all of that will "Return of Israel" tell by playing the game. Recommend indeed all who like to know God`s plan and He as a leader for Israel.


Tapaninpäivä ei mene ilman "tapanin ajelua", nimittäin jälleen lumisilla baanaraitellla reipas 1,5 tuntia sain viileteltyä joulun jälkitunnelmissa. Eilen jäi väliin mutta nyt tälle löytyi aikaa.
Oli oikeastaan tämän alkutalven runsaslukuisin joukko hiihtoladuilla, merkki lienee siitä että halutaan sulatella herkkuja pois ettei pääse liikaa vyötärörengas kasvamaan. Huomiseksi odotettavissa pakastuvaa ja arkikin koittamassa.


Lumisade ei haitannut - "cross" country  ski equipments


Lähialueella sijaitsee tällainenkin baana, luistelubaana. Voipi kokeilla kuinka putket vielä pysyy jalassa. Toki pysyihän ne kun hiukka alkukankeudesta pääsi eroon. On jokunen vuosi kun viimeksi luistimet on jalkoihin laitettu, ja monta takavuosien kokemusta tuli mieleen.







Also in ski baana again after some feelings in skating baana, cross country ski by classic style about 16 kilometers and some blowing wind try to make ski training harder. No matter, the most important to be outside and have a good training in my muscles. Soon it is coming cloudy night and snow falling tomorrow tells weather report.


In Israel and Middle east there have been rainy days after christmas (during Hanukkah) storming and also some damages in many places. But this photo was last september (2019), weather and temperature in Tel Aviv beach when I visited Israel last time.
Asteita +31 ja tarkenee - quite warm indeed


Those photos from Jerusalem Marathon 2019, I was in 21,1 km route and maybe next time also same route. Two and half months and then in Jerusalem, 20th March 2020.

Psalms 122:2
At last our feet were inside your doors, O Jerusalem.

Ps. 122:2
Meidän jalkamme saavat seisoa sinun porteissasi, Jerusalem;


Näin vaan viikko 52 loppuu ja sain käytyä iltalenkin, hiihtämällä tietysti. Mutta olipa oikea työmiehen keli, aamusta alkaen on satanut nuoskaa lunta ja eipä tietenkään latukone ollut ehtinyt käydä ajelulla. Monet hiihtoharrastajat toki olivat ladun baanalle saaneet aukaistua ja siellä minäkin sitten taivalsin. Tunti menin ja ehkäpä 11-12 km, tasatyönnöllä pääasiallisesti ja hartiat tykkäs hyvää. Tästä kohti loppuvuoden viimeisiä päiviä, tervetuloa kohta vaihtuva vuosikymmen.
Lähes "hankikeli" - very hard work 

Ei kommentteja: