maanantai 1. tammikuuta 2018

VUOSI 2018 ja VIIKKO 1 - YEAR 2018 and WEEK 1

MAANANTAI - MONDAY 1.1.2018  

Siitä se lähtee, uuden vuoden eka päivä menossa, Jerusalem maraton-tapahtumaan reilu kaksi kuukautta. Tämän vuoden alku sujui mukavasti liikunnan merkeissä. Vaimon kanssa sivakoimassa, itselläni reipas 15 km tasatyönnön ja luistelutyylin sekotuksella. Kovasti oli porukkaa suunnistanut uuden vuoden ensimmäiselle hiihtolenkille, hieno juttu - liikunta kiinnostaa.
Mukavaa oli koska keli mitä parhain; ilma -2 astetta, ei sadetta eikä tuuli haitannut.


Vuosi 2018 Raamatun kanssa...new year with Bible
Sain ystävältä lahjaksi mukavan "työvälineen" Raamatun lukuun avuksi. Kalenteri vuodelle 2018, mitä seuraamalla voi aktivoitua päivittäin, kuukausittain sanan äärellä. Mielenkiinnolla odottaen mitä tämä tuo tullessaan.
Tammikuun kalenterikuva...photo January in calender
Tammikuun kohdalla oleva Raamatun sana, Ps. 122:1-5
Matkalaulu; Daavidin virsi. Minä iloitsin, kun minulle sanottiin: "Menkäämme Herran huoneeseen". 2. Meidän jalkamme saavat seisoa sinun porteissasi, Jerusalem; 3. sinä Jerusalem, rakennettu kaupungiksi, johon kokoonnutaan yhteen, 4. jonne sukukunnat vaeltavat, Herran sukukunnat, niinkuin Israelille on säädetty, kiittämään Herran nimeä. 5. Sillä siellä ovat tuomioistuimet, Daavidin huoneen istuimet.


What a wonderful morning in my hometown Oulu with cross country ski with my wife, New year 2018 started with body exercise near our home. About 15 kilometers in good weather, -2 celcius degrees, no blowing and raining. And quite a lot people also in baana in first day of this year.

My friend gave me a present, Bible calender for 2018. Here you can see two photos, and just start to watch inside this "reading help" for Bible. Very interesting to wait how can I use and have a help with this calender.

January in calender shows the Bible text in Psalms 122:1-5
A Song of the going up. Of David. I was glad because they said to me, We will go into the house of the Lord. 122:2 At last our feet were inside your doors, O Jerusalem. 122:3 O Jerusalem, you are like a town which is well joined together; 122:4 To which the tribes went up, even the tribes of the Lord, for a witness to Israel, to give praise to the name of the Lord. 122:5 For there seats for the judges were placed, even the rulers' seats of the line of David.


Koti-Oulussa ois nyt taas hieno keli ulkoiluun, mutta kyllä sisäliikunta vetää nyt voiton. Penkkiurheilija-maratoonari jää katseleen nuorten U20 jääkiekon MM-kisojen peliä Tsekki-Suomi.
Pelissä paljon panosta; häviäjä lähtee laulukuoroon.
Siinäpä onkin tämän alkuviikon urheilullista aktiviteettia blogi-kirjoittajalla, istumalihakset lähinnä käytössä, toki joita vois venytellä samalla peliin eläytyessä.


Fida-konffa...seminar by Fida


Laitetaanpa pientä vinkkiä mitä olisi tulossa Israel-työn rintamalla Hämeenlinnassa helmikuussa. Jokavuotisella Fidan Israel- ja juut.työn toimesta 2.-4.2. konferenssi nimeltään Ennalleen asettamisen Aika. Mielenkiintoinen ohjelma sisältää monenlaista asiaa raamatun sisällöstä. Oulussa vastaava tapahtuma oli kaksi vuotta sitten ja vieraina olivat Oulussa samat ystävät, jotka ovat vastuussa myös H-linnassa. Eric ja Eliel tulevat Haifan Karmel-vuorella olevasta seurakunnasta, ja ovat varmasti innostava parivaljakko helmikuun viikonlopussa.


Tällä meno...first this one


Paluu tällä...returning


Olipa aika varata lentoliput maaliskuulle, ja hyvin lentojen aikataulut sain sopimaan omaan toiveeseen. Ranskalainen ja ukrainalainen saivat olla nyt kuviossa mukana, ja yhteishintaan parisataa euroa. Ei huono. Haeskelin tuoreita Finnair-etuhintoja, mutta eipä ollut tällä kertaa omaan tarpeeseen ja ajankohtaan hyviä.


Mutta yllätys yllätys, löytyikin Oulu-Hki välille edullinen vaihtoehto kotimaan palvelujen tarjoajalta.
Tammikuun alun perinteinen kampanja heillä menossa. Käytin vertaa.fi sivustoa ja sieltä Ticket.fi -välittäjä haki edullisimman hinnan. Katselin jo juna - linja-auto vaihtoehtoa, mutta kyllä lentämällä on vaivaton liikkua.


Siispä majoitusvaihtoehto vielä käsittelyyn ja sitten onkin valmista maaliskuun kannalta. Toivon mukaan oikean jalkaterän päkiä joka vihoittelee aika-ajoin ei pahene vaan siirtyisi taka-alalle. Juoksemista ei vaiva estä, mutta pahentuessaan voi niinkin käydä.


I have searched few weeks how to fly Israel on march, and today everything succeeded. I will use french and ukrainian connections to fly Helsinki - Tel Aviv - Helsinki. My purpose was to find low economic prices, and together 200 euros cost my international flights. I have visited several times in Kiova, but Paris is unknown to me. Both are not direct flight, so I have to wait airport some hours. But that is no problem.
With Finnair I will manage inside Finland, Oulu-Helsinki-Oulu.
Next step is my accommodation...let`s see how to handdle that one.





Reipas aamualoitus torstaina, huippukelissä sivakointia 8-9 km, on tosi hyvä olotila lähteä työpäivään. Oulun kaupungin latukone oli ajanut baanan loistavaan kuntoon. Tänään meneekin iltapuoleen ennenkuin kotiudun, toki työpäivän aloitus onkin myöhempään. Hieno juttu että on työmahdollisuus, yrittäjän ominaisuudessa on oltava nöyrää mieltä ja palvelualttiutta. Kun asiakas on tulossa niin silloin myös palvellaan!
This thursday morning with cross country ski wake up. About 8-9 kilometer on wonderful feelings and so blessed to start working day. This day is quite late in my job, but I am ready when it is necessary as a business man. Be ready to serve when client is ready to come.

Tuossa alkuviikosta oli esillä Psalmien kirjan 122 luvun alkuosa. Nyt jatkoa sille eli loppuosa.
Niinkuin on usein nähty Jerusalem on kaupunki, jolla on melkoinen historia siitä kuka siellä hallitsee. Ja edelleen kaupunki on tapetilla.
Rauhaa sinne on etsitty kautta vuosisatojen, jopa tuhansien, mutta sen aito rauha on ainoastaan toteutumassa kun Kuningas tulee. Rukoilla rauhaa on samalla harras odotus ja toive että HÄN tulisi mahdollisimman pian. Lue alla olevat jakeet ja rukoile sinäkin!

Ps. 122:6-9
Toivottakaa rauhaa Jerusalemille, menestykööt ne, jotka sinua rakastavat. 7. Rauha olkoon sinun muuriesi sisällä, olkoon onni sinun linnoissasi. 8. Veljieni ja ystävieni tähden minä sanon: olkoon sinulla rauha. 9. Herran, meidän Jumalamme, huoneen tähden minä tahdon etsiä sinun parastasi.


Luvun lopussa mainitaan että "tahdon etsiä sinun parastasi" ja tämä ajatus tulee selvästi esille alla olevassa ohjelmssa. Kyseessä mies joka tekee työtä saman asian hyväksi, Israelin hyväksi. Hän on saanut näyn Herralta ja haluaa edetä niinkuin näky sanoo:
http://www.tv7.fi/vod/player/61350/

This TV7 program tells a vision by one man. He likes to work for the best, and the best is coming from God. He will give us something special and be ready to give your best. By walking near Lord, that is our most interesting way to live. Watch the video above.


Suomessa on sanonta näin talven keskellä, varsinkin uuden vuoden ylitettyämme, että eletään ns. härkäviikkoja. Tällä tarkoitetaan sitä että ollaan vielä kaamoksessa ja pimeän vuodenajan vaikutus on aikamoinen. Monet ovat sisätiloissa ja jonkinlainen "alakulo" valtaa ihmismielet. Kun pääsemme maaliskuun alkuun niin sitten kyseinen sanonta on oikeastaan ohitettu ja kevät alkaa valtaamaan mielen sopukoita, valon lisääntyminen on konkreettista ja se vaikuttaa suomalaisiin positiivisesti. Tätä aikaa odotellessa nyt siis kohti talven sydänviikkoja. Jotkut sanovat näitä viikkoja myös ns. reikäleipäviikoiksi....entisajan maalaistalojen emäntien varustautuen talveen leipomalla reikäisiä leipiä ja asettaen ne orrelle roikkumaan. Sieltä niitä sitten otettiin talollisten syöntiin talvisydämen viikkoina (tammi-helmikuussa).

Omassa projektissa myös menossa härkäviikot, pari kuukautta h-hetkeen eli Jerusalem tapahtumaan. Oulussa tuli eilen lunta melkoisesti ja ajoreitit sekä pyörätiet ovat olleet työstön alla, työkoneet puhdistamassa. Mutta eiköhän sekaan mahdu yksi "satunnainen matkaaja" lenkkikenkineen. Laitan lukijalle liitteen, jossa näkyy alkaneen vuoden juoksutapahtumia. Katsopa olisko lähelläsi jotain sellaista johon innostut mukaan, ja varsinkin kesäaikaan kun on vielä hyvin aikaa niin ehdit hyvinkin harjoitella mahdollista osallistumista silmällä pitäen, tästä kalenteriin:
http://www.juoksija-lehti.fi/Tapahtumat/Juoksukalenteri


Portaat kohti majoitusta...steps to my hostel
Jes, sen majapaikan etsiminen on tuottamassa tulosta. Määränpää on Jerusalemin eräällä kukkulalla, josta on näkymät Jerusalem maraton-tapahtuman hermokeskukseen - Pais Areenalle.
Tästä portaita pitkin kohta majapaikkaa.

So my looking for accommodation is just coming to final, these stone steps will lead me to the hostel where I will live during Jerusalem marathon days. To me this hostel is known year 2017, two short visits in hostel, also one night on my Jerusalem marathon 2017 visit.
Maisemaa kukkulalta...view from the hill

Jerusalem edustaa Raamatussa sellaista asuinsijaa ja kaupunkia, jota ei voi verrata muuhun paikkaan koko maailmassa. Jumalan sanojen mukaan sieltä lähtee koko maailmalle viesti, joka saa kansat virtaamaan kaupunkiin. Jo nyt meidän aikanamme saamme nähdä, kuulla ja kokea sen kuinka ympäri maailmaa sinne saapuu turisteja - ovat sitten sinne tulleet Raamatun sanoman takia tai eivät. Mutta on tulossa aikakausi jolloin tämä "vierailu" saa sen tarkoituksensa josta Jumala puhuu; halu vierailla Jerusalemissa koska sieltä lähtee ikuisen elämän lähteen viisaat neuvot. Tällöin on ihmisillä halu seurata Häntä näiden neuvojen mukaan, jollaista tänään emme näe. On syytä tehdä työtä tämän aikakauden tulemiseksi, koska silloin on elämän autuuden lähde avoinna!

Miika 4:1-5
Aikojen lopussa on Herran temppelin vuori seisova vahvana, ylimmäisenä vuorista, ja se on oleva korkein kukkuloista, ja sinne virtaavat kansat. 2. Monet pakanakansat lähtevät liikkeelle sanoen: "Tulkaa, nouskaamme Herran vuorelle, Jaakobin Jumalan temppeliin, että hän opettaisi meille teitänsä ja me vaeltaisimme hänen polkujansa; sillä Siionista lähtee laki, Jerusalemista Herran sana." 3. Ja hän tuomitsee monien kansojen kesken, säätää oikeutta väkeville pakanakansoille, kaukaisiin maihin saakka. Niin he takovat miekkansa vantaiksi ja keihäänsä vesureiksi; kansa ei nosta miekkaa kansaa vastaan, eivätkä he enää opettele sotimaan. 4. He istuvat kukin oman viinipuunsa ja viikunapuunsa alla kenenkään peljättämättä. Sillä Herran Sebaotin suu on puhunut. 5. Sillä kaikki kansat vaeltavat jumalansa nimessä kukin, mutta me vaellamme Herran, meidän Jumalamme, nimessä aina ja iankaikkisesti.



Jerusalem in Bible is like a city which can`t compare any other cities in the world. According to God`s words from Jerusalem start a message to the whole world, so for this mission will many nations flow to Jerusalem. Even in our life we can see, hear and feel how turists all over the world will visit Holy City - some for Bible some not. But it will come times when these visitings will get the real meaning, that one what is in God`s plan. In this prophesy in Micah you can see why:
Micah 4:1-5
But in the last days it will come about that the mountain of the Lord's house will be placed on the top of the mountains, and be lifted up over the hills; and peoples will be flowing to it. 4:2 And a number of nations will go and say, Come, and let us go up to the mountain of the Lord, and to the house of the God of Jacob; and he will give us knowledge of his ways and we will be guided by his word: for from Zion the law will go out, and the word of the Lord from Jerusalem. 4:3 And he will be judge between great peoples, and strong nations far away will be ruled by his decisions; their swords will be hammered into plough-blades and their spears into vine-knives: nations will no longer be lifting up their swords against one another, and knowledge of war will have gone for ever. 4:4 But every man will be seated under his vine and under his fig-tree, and no one will be a cause of fear to them: for the mouth of the Lord of armies has said it. 4:5 For all the peoples will be walking, every one in the name of his god, and we will be walking in the name of the Lord our God for ever and ever.


Pitipä vähän googlata tunnelmia menneiltä vuosilta. Tässä vuoden 2015 virallinen maraton-video:
https://www.youtube.com/watch?v=UgqBrB5HfMk
I have to take a returning for past years, this is an official video for 2015 Jerusalem marathon.


Vuoden 2018 ensimmäinen viikkoa alkaa olla paketissa, ja eipä hiihtoladulla voiut muutakuin ihailla luonnon antamaa säätä. Hieman kyllä tuuli tuntui kasvoissa, mutta mikä parasta aurinko näytti itseään ladulla oleville, joita olikin runsaasti. Hiihtolenkin lomassa piti napata muutama kuva mollukasta ladun varella, ja kyllä näistä lähtökohdista sekä näkymistä on hyvä jäädä odotteleen valon lisääntymistä; pohjolan talvea parhaimmillaan!
Tästä kelpaa hiihtää...beautiful ski baana with little sunshine

Täällä ollaan...sun is coming little bit into sight
So the first week in 2018 is just coming to close, and by in my ski baana can be seen sunshine. Surely we are waiting more light here in the north of Finland, also these photos show how exciting finnish winter useally is. Today many people on the baana with cross country ski, that is wonderful.

Ei kommentteja: